×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

През 2013 г. читателите на Флагман.бг изтриха сълзите на Донка и Димитринка, сътвориха чудо за моряка Румен Денев


През 2013 г. читателите на Флагман.бг изтриха сълзите на Донка и Димитринка, сътвориха чудо за моряка Румен Денев
Димитринка посрещна щастлива и с надежда 2014 година, заедно с трите си деца, които вече не лягат гладни, благодарение на десетките добри хора, които се трогнаха от съдбата на семейството
13 Януари 2014, Понеделник, 04:11 ч.
Автор: Флагман.бг

Заедно върнахме усмивката на съпругата на измамения 86-годишен Спас Нончев

2013-та година ще остане незабравима за много наши герои, за чиято съдба ви разказахме, те докоснаха сърцата както на нас, така и на вас – нашите читатели, и заедно изтрихме сълзите им, върнахме усмивките и надеждите им.  Още в първите дни на вече изминалата година просълзените очи на 10-годишния Любчо трогнаха стотици добри хора, след като бургаската певица Тони Димитрова отказа подаръци и цветя на 50-годишния си юбилей и призова многобройните си гости да дарят пари за неговото лечение в полска клиника. Не достигаха  2 000 лв., за да се осигури целият престой в болничното заведение. Флагман. бг пое курса на любимката на бургаската публика и подкрепи нейната кауза. Узнал за трагичната смърт и на двамата родители на Любчо, което пък почти е било мъртво в утробата на майка си, когато лекарите успяват да го извадят на бял свят, в редакцията на Флагман.бг се обади бургаският бизнесмен Ангел Ангелов. Зърнопроизводителят настоя за незабавна връзка с бабата на момченцето – 57-годишната Станка Христова, за да преведе нужните средства и още същия ден те бяха в посочената сметка.

 


27 октомври в 22,07 часа морякът Румен Денев стъпи на ж.п. гарата в родния си град Бургас след 14 месеца затвор в Испания

Дадохме гласност и подкрепа за четирима българи - Анатоли Петров, Борислав Борисов от Враца, Светлин Георгиев от Силистра и Константин Костов от Берковица, които бяха вкарани в пандиза в Гърция. Борислав, Светлин и Анатоли получават по 25 години затвор и по 120 000 евро глоба, а  Константин – „само“ 10. Борислав и Светлин бяха  признати за виновни, че на 28 октомври 2009 година качили в автомобилите си общо 9 иракчани, за да ги закарат от забутаното село Кавили до Солун. Цяла България разбра за тяхната съдба и за съмнението, че осъждането на чужденци е доходен бизнес в Гърция.

Няколко месеца по-късно една възрастна и болна жена върна усмивката си, след поредното нещастие, сполетяло семейството й. Нейният съпруг – бившият военен офицер Спас Нончев на 86 години, беше излъган с 1500 лева от солидни на външен вид мъж и жена - по стандартната схема „пари за близък човек, пострадал при катастрофа”. „Излъгаха ме като последния глупак..., а не съм прост човек. Взеха всичките ми спестявания”, разказва със сълзи на очи възрастният мъж пред Флагман.бг. Той стана жертва на нагла измама точно седмица преди да постъпи в болница за операция от херния. Заделял лев по лев и за друга своя мечта – зъбни протези на жена му, която е болна от диабет. „Исках да я зарадвам”, притеснено разказваше дядо Спас пред нашия екип.


Семейството на Донка е в нова квартира и с много храна за бебето
Неговата искреност и желанието му да устрои красива изненада за съпругата си докоснаха сърцето на известен бургаски зъболекар, който се свърза с екипа на Флагман.бг и заяви готовността си безплатно да върне усмивката на жената.

През септември с наше посредничество беше направен и ремонт на сградата на сдружение „Репо Надежда” в парк Отманлий, където живеят 25 души, борещи се със зависимостта от алкохол и наркотици. След като показахме окаяното й състояние, без никакви приказки първо бизнесменът Руси Куртлаков пратил топлоизолация, а после политикът Георги Манев купил външната мазилка. Двете известни имена от бизнеса и политиката откликнаха на молбата на обитателите на комуната, които трябваше да изкарат тежката зима в мухъл, студ  и влага. За основния ремонт на старата триетажна сграда бяха нужни около 400 квадрата топлоизолация, което не е по силите на обитателите, каза тогава говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева и призова чрез нас, ако се намери спонсор сред бизнесмените – да помогне.

Една 84-годишна бургаска майка възкликна искрено в началото на октомври: "Благодаря на вашата медия! Детето ми се връща у дома, нека Св. Николай Чудотворец пази човека със златното име и златното сърце". Това е Събина Денева, майка на моряка Румен Денев, който единствен от арестувания в Испания кораб „Свети Николай”, остана да гние в Мадридски затвор. Събка изплака очите си от мъка по сина си – пом. капитана Румен Денев и получи инсулт. В края на септемри 2013 г. Флагман.бг публикува нейната изповед с молба, ако се намерят добри хора – да й помогнат, за да събере 5 000 евро за гаранцията му. Това беше сумата, която трябваше да се преведе по сметка на Мадридския съд, за да може Денев да се прибере у дома. Всъщност гаранцията за Денев се оказа още по-висока - 7 000 евро, но това изяснихме впоследствие. Роднините на другите трима моряци от екипажа успяха да съберат тези пари, но бедната майка нямаше от кого да вземе толкова много евро.

 
В навечерието на Коледа Вики има инсулинова помпа
Приехме като наша кауза молбата на болната и бедна жена със 160 лв. пенсия. След арестите на българите корабособственикът Дойчин Дойчев - известен международен аферист, се покри и не помогна на никого от невинните моряци, които бе пратил да товарят захар на испанския бряг. Предварителното следствие доказа, че екипажът не е знаел нищо за същността на товара.

Нашата публикация е била прочетена от българин, живеещ в Ню Джърси, който се е информирал редовно от нас за случващото се в региона. Бизнесменът от Бургас Златомир Вергиев, който емигрира със семейството си от България през 2002 г. , е спасителят, който поддържаше връзка с редакцията на Флагман.бг, докато международни експерти от неговата фирма преговаряха с мадридската покуратура за освобождаването на Денев. На 27 октомври в 22,07 часа морякът стъпи на ж.п. гарата в родния си град Бургас след 14 месеца затвор.

През декември още две майки повярваха, че на Коледа стават чудеса – Димитринка Радева, която изнемогваше и страдаше, че трите й деца вечер си лягат гладни, както и Донка Маринова, която се молеше да има условия, за да гледа тримесечното си бебе Милена. След призива на Флагман.бг десетки хора от цялата страна и чужбина пожелаха да помогнат на двете жени и техните деца, за да посрещнат с надежда и сити Новата 2014 година. Гладуващата майка Димитринка беше затрупана с храна, след години нищета децата й опитаха вкуса на пълноценна храна и на деликатеси, за които си мечтаеха. Те не само, че не заспиват вече гладни, но и майка им започна да помага на други бедни хора. Нейната история накара стотици хора да плачат както от състрадание, така и от щастливия й край, който всъщност е едно оптимистично начало на нов живот на семейството. Към дома на другата бургазлийка Донка и нейното бебе също бяха изпратени десетки пакети с храни, памперси, дрешки, детски колички, играчки, пари. Съпругът на Донка – Милен, започна работа, а семейството се премести в нова квартира.


Чаровната малка Ани има нужда от помощ, след призива на Флагман.бг в сметката на момиченцето започнаха да постъпват средства, които дадоха надежда на нейните родители

Бяхме съпричастни и със съдбата на най-малкия пациент, болен от диабет – Вики, чиято майка мечтаеше за първия си рожден ден детето й да получи инсулинова помпичка. Драмата на родителите Тодор Полихронов и Надежда Вълева започна през октомври т. г., когато научиха от лекарите, че дъщеричката им е с тежка форма на диабет. И трябва да започнат битка за живота й. Бебето им е диагностицирано в бургаската многопрофилна болница с най-тежкия инсулинозависим захарен диабет ТИП -1. В навечерието на Коледа от голяма българска фирма се обадили на разтревожените родители и дарили необходимата инсулинова помпа.

Разказахме ви и за шестгодишната Ани Михайлова. Тя е още съвсем малка, но животът я е изправил пред най-тежкото изпитание и я е накарал да порасне преждевременно. Ани е със Спина Бифида, Сколиоза, едното й краче е по-късо от другото, Вроден хипотиреоидизъм, Митрален пролапс, а най-тежкото е прогресивното и тежко заболяване Атрофия на Лебер, от което страда едва 1% от населението на планетата. След призива на Флагман.бг в сметката на момиченцето започнаха да постъпват средства, които дадоха надежда на нейните родители.


Усмихнатият Златин се радва, когато победи чудовището на компютърната игра, чрез Флагман с неговата майка се свързаха от организация на родители на деца с увреждания, за да може красивото момченце да се чувства в среда, където ще му е удобно
Лъч светлина получи и Луиза - майката на Златин, също на 6 годинки. Момченцето страда от мускулна дистрофия и за лечението му също са необходими средства.

Бяхме и редом и до сирака Георги Рашков, който беше крайно отчаян, след като го изгониха от работата му, където получаваше мизерна надница от 8 лева на ден, както и от склада, в който спеше. Показахме му официалния път за кандидатстване за общинско жилище, подкрепихме го и в желанието му да завърши средно образование във Вечерната гимназия.

Опитахме се да помогнем и на седмокласничката от ОУ „Васил Априлов” Анна Мария Гепова в тежката й битка да оздравее, след като през октомври родителите й научиха, че е болна от Саркома на Юинг.

Потърсихме и подкрепата на читателите ни за една почернена бургаска майка – Светла Димитрова, чийто живот се преобърна през юли, когато в лятната вила на семейството в квартал Долно Езерово гръмна газова бутилка. От взрива обгоряха съпругът й Диан Димитров и дъщеричката й Радостина. Мъжът почина, а момиченцето има нужда от рехабилитация, както и другото дете на Светла – Димо, което е болно от церебрална парализа.

Това са само част от нашите герои, чиято съдба приехме с отворено сърце. Има още много хора, на чиито сигнали, оплаквания и зов за помощ сме се отзовавали, стремейки се да бъдем възможно най- полезни. През тази година се надяваме с ваша помощ да помогнем на още много наши съграждани.


В категории: Лична драма


Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време 
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори