×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас съвсем заспа: само трима на общественото обсъждане на Бюджет 2014 в центъра


Бургас съвсем заспа: само трима на общественото обсъждане на Бюджет 2014 в центъра
Делегацията, представяща акцентите в новата финансова рамка за предстоящата година, бе по-голяма от публиката в залата на НХК тази вечер
08 Януари 2014, Сряда, 19:42 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Иван КОЛЕВ

Зам.-кметът Атанаска Николова и директорът на ТД „Приморец“ Наталия Аргирова представиха акцентите във финансовата рамка пред празна зала

Пред напълно празна зала в НХК бе представен бюджетът на Община Бургас за 2014 година. Тази вечер финансовата рамка трябваше да се обсъжда с живущите във „Възраждане“ и Централна градска част, обединени в ТД „Приморие“. Само шест от червените столчета пред трибуната обаче бяха заети, като три от тях бяха за журналисти и експерт от пиар отдела на общинска администрация.

Макар и малко смутена зам.-кметът Атанаска Николова, директорът на ТД „Приморие“ Наталия Аргирова, общинските съветници Диян Димов и Нестор Несторов от ГЕРБ представиха основните акценти в бюджета за предстоящата година.

За 30-ина минути Николова доктринално издекламира приоритетите за следващите 12 месеца и бъдещите перспективи, свързани най-вече с новия програмен период, в който комплекс „Възраждане“ трябва да бъде преобразен. За следващите шест години там изоснови ще се ремонтира всяка една улица -подземна и наземна инфраструктура, ландшафт, улично осветление и дори табели. Плановете са същинските ремонтни дейности да започнат от началото на 2015 година.

Един от тримата граждани, присъствали в зала, горещо се интересуваше от съдбата на т.нар. ГУМ. „За съжаление това не е в компетенциите на общинска адиминистрация и общински съвет. Това, което трябваше да направим – да защитим собствеността си в съда го сторихме, но сега текат дела между собствениците. Опитваме се да действаме като медиатори, за да може по-бързо да се разреши този проблем, но не зависи от нас“, откровена бе Атанаска Николова.

Утре отново в НХК ще се обсъжда бюджета с жителите на ТД „Зора“.


В категории: Бургас


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Дундьо
09.01.2014 15:20:29
0
1
Шаманчо по-принцип винаги има какво да се желае. Аз лично съм казал на много познати че ще има обществено обсъждане и всеки един от тях каза бе не ме занимавай с глупости!!???!! По повод общия устройствен план точно той не е толкова важен колкото подробния устройствен план. Но и в това не е проблема. Тези места на тройката са Йоанки и двете. И за сведение общината се опита да спре строителството точно там но съдът разпореди че собствениците са в правото си да строят и уви! Факт е че една градинка и една красива стара сграда са унищожени! Много има какво да се иска от работата на Общинска администрация, но точно в този случай нещата са малко по-различни. А за времето на провеждане някъде прочетох че не е подходящо и съм абсолютно съгласен с това! Времето трябва да е удобно за гражданите а не за администрацията.
9.
Шаманчо
09.01.2014 12:04:23
1
3
Дундьончоркато гледавм празната зала в дома на НХК,май,май само аз не съм разбрал!! Освен това не съм и търсил информация за тези обсъждания,за твое сведение.Просто,изказах мнение по въпроса за подаване на информация от Общината,към гражданите.Не мислиш ли,че има още какво да се желае...??? Защото то не опира само до опсъждане на бюджета,а и до други важни неща.Например ОУП!!! Защото и неговото обсъждане мина по същия начин и за това сега на Тройката ще "цъфнат" два небостъргача от по 7-8 етажа,а?!
8.
Дундьо
09.01.2014 09:59:40
2
2
Шаманчо що само ти си неразбрал бе брат? Що в Изгрев, Меден Рудник, Славейков и другите комплекси са разбрали и са отишли повече хора? Или общината за тях публикува специално изявление в магазините на Адидас?
7.
шаман
09.01.2014 08:12:10
2
4
Ей,Аман N4,не знам дали все сме или винаги сме недоволни,но ако общинска администрация иска да е прозрачна и консенсусна в управлвнието,следва да направи всичко възможно да говори с гражданите си,осбено по теми ,като бюджет. И повярвайте ми,администрацията има и средсва и възможности да го направи. В противен случай става едно горчиво чуство,че се претупват нарочно такива теми....
6.
Поет
08.01.2014 22:32:47
0
1
Нищо, че артистите са двама,
а пък зрителите — само трима.
Може представление да има!
Угасете лампата голяма.
Вдигайте чаршафната завеса.
И повярвайте на чудесата.
На децата новата пиеса
заблестява ярко в мрачината.
В нея винаги щастлив е краят.
Чувствата са пламенни и чисти.
В нея по веднъж поне играят
даже най-великите артисти.
Еква песничка неповторима.
Край за детския театър няма.
... Нищо, че артистите са двама,
а пък зрителите — само трима

Георги Струмски
5.
Дернев
08.01.2014 22:07:06
1
5
Бургазлии не заслужават това, което имат.
Добре, че регионът ще се развива и без тяхното активно участие. А и много лесно ще бъдат елиминирани. Пристанището го доказва.
4.
Аман от вечно недоволни
08.01.2014 21:43:16
7
5
Хайде стига сте пищяли!!!!!!!!!!! писна ми!!!!!!!!!!!! Който толкова много се интересува ще влиза и в сайта, ще си включи и алармата да му напомни, така ли е???? Не стига, че е било обявени, сега пък малко им било - трябвало да им напомнят!! Ай сифон! Угода нямате!!!!!!!!!
3.
3
08.01.2014 20:27:08
2
12
Никой никъде не разбира за тези общински обсъждания! Научаваме постфактум! Ако си мислете, че някой ви влиза в сайта на Общината в голяма грешка сте! Оповестето го по медии, телевизии, но то иска и мозък за тази работа или не искате да има хора явно.
2.
В допълнение към 123
08.01.2014 20:20:43
3
9
Направете го в удобно за хората време, а не в удобно за Вас! Хората са на работа по това време.
1.
123
08.01.2014 19:56:57
2
8
Ами как бе хора как да има като не се обявява, пуснаха само преди празниците един график и това е. Ами пуснете ден преди това пак съобщение, разлепете малко обяви. Иначе за Спирита дни наред слушаме и по време на фестивала и денонощно!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори