×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бензиностанциите на „Лукойл“ с най-много продажби на горива у нас


Бензиностанциите на „Лукойл“ с най-много продажби на горива у нас
Под шапката на руската компания „Лукойл“ у нас действат 232 пункта за бензин, дизел и пропан-бутан
30 Декември 2013, Понеделник, 04:34 ч.

Дружеството е спазарен дял от 30%, като изтъргуваното количество от всички компании на пазара е 1,9 млрд. литра

Веригата бензиностанции „Лукойл България“ е с най-много продажби на автомобилни горива. Компанията е реализирала 571,5 млн. литра през 2012 г. Това сочи анализ на търговията на дребно с горива, внесен в Комисията за защита на конкуренцията, цитиран от Петел.
Под шапката на руската компания „Лукойл“ у нас действат 232 пункта за бензин, дизел и пропан-бутан. Дружеството е спазарен дял от 30%, като изтъргуваното количество от всички компании на пазара е 1,9 млрд. литра.
На второ място е „ОМВ България“ с 331,5 млн. литра.Дружеството е собственост на ОМВ - най-големия производител и дистрибутор в Австрия. У нас има 93 обекта, в това число с марката „Аванти“.
 „Петрол“ е на трета позиция с 302,9 млн. л, въпреки че веригата е с най-развита мрежа бензиностанции - 340 към края на септември т.г. „Шел България“ е на четвърто място.
Интересно е, че компанията е след ОМВ, въпреки че има повече бензиностанции - 112. Българското поделение на холандския гигант „Роял Дъч Шел“ е изтъргувало 278,2 млн. л за година. Към август т.г. в страната има 5261 обекта за търговия на дребно с автомобилни горива. През последните години тенденцията е за намаляване на потреблението на бензин и увеличаване на продажбите на дизел и пропан-бутан. Увеличената консумация на дизел се обяснява с масовото му използване в транспортната индустрия и появата на модерни двигатели.

В категории: Бизнес


7
Коментара
Този поп певец се ошишка
Този поп певец се ошишка 16/06/2024, Неделя 19:20 1
От 8 години не е спал с мъж
От 8 години не е спал с мъж 16/06/2024, Неделя 19:00 2
Край на "Ергенът"
Край на "Ергенът" 16/06/2024, Неделя 18:00 3
7
Коментара по темата
7.
31.12 .2013
31.12.2013 16:55:18
1
0
Цена на 1л,ДИЗЕЛ--2,70 лв. Утре 2.66 лв
6.
...
31.12.2013 09:24:09
1
2
Всички горива в България са от Лукойл с изключение на високооктановите и добавките!
5.
Иван
30.12.2013 20:55:33
4
6
Тази компания съм я отсвирил от доста години по 2 причини- 1. Най нагло ме тровят ежедневно 2.Качеството на горивета е на много ниско ниво (попитайте ваши познати които работят там (Лукойл) каква е суровината за горивата) умишлено не пиша нефт. Не мога да се съглася бургазлии да зареждат на тази верига при положение че са подложени на ЕКОТЕРОР от страна на Лукойл. Аз ги бойкотирах от години направете го и ВИЕ!
4.
Сидер Ага
30.12.2013 20:06:45
3
4
Аверите на Бойко Борисов са №1. Защо ли не се учудвам
3.
NAMAL
30.12.2013 19:52:40
1
4
Карта от лукойл--намаление 3 ст.на литър..събота и неделя-7 ст.,,,,, НО,,събота и неделя--дизел скача,,,,от 2.66 на 2.70 и от понеделник пак е 2.66--Не съм предполагал че са такива мишоци,,ЛУКОЙЛ--голяма работа
2.
ivan
30.12.2013 16:47:51
1
6
Най,най,най-долнокачествените горива
се продават в ЛУКОИЛ
Ако искате да си потрошите колата,това е
Вашата бензиностанция
1.
мазут
30.12.2013 16:13:04
2
6
да им еба майката ненаядна,не стига че продават некачествени горива ами че и първи в продажбата!прости сме ние българите,те ни ебават майката като монополисти с цените на горивата,па ние пак при тях бягаме,всеки народ си заслужава съдбата така че не се оплаквайте плиткоумци!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ивелин Михайлов имал план как България да стане 40 млн.души, а той да лети в Космоса Ивелин Михайлов имал план как България да стане 40 млн.души, а той да лети в Космоса Изградил е необичайно селище в Неофит Рилски, наподобяващо на мормонска секта  Румен Радев подражава на ранния Борисов, смята криминален психолог Румен Радев подражава на ранния Борисов, смята криминален психолог Радев сега излезе на кастинг, защото демонстрира божествени тела, подчертава Росен Йорданов  Извънредно! 86-годишен руснак блъсна дете в Каблешково Извънредно! 86-годишен руснак блъсна дете в Каблешково Детето е настанено в болница Диона съсипана, полицай се извъртял пред съда Диона съсипана, полицай се извъртял пред съда Пробвала съм наркотици, когато съм ходила на партита, но никога не съм застрашавала живота на друг човек, признава певицата  Две звезди от "Хелс Китчън" се мразят, блокирани са в социалните мрежи Две звезди от "Хелс Китчън" се мразят, блокирани са в социалните мрежи Гатьо разкрива, че се е виждал като победител в Кухнята на ада, но е категоричен, че след като Алекс Гърдева е спечелила първото място, значи е достойна за него Този поп певец се ошишка Този поп певец се ошишка Неотдавна Костадинов разкри, че с жена му стягат къща край София Познават ли бургазлии депутатите си Познават ли бургазлии депутатите си Вижте какво показа социалният експеримент на Флагман.бг От 8 години не е спал с мъж От 8 години не е спал с мъж Наско Месечков е останал само "на жени" Чиновническите заплати догониха депутатските Чиновническите заплати догониха депутатските Това сочи Докладът за състоянието на администрацията за 2023 Над 5 хил. непалци вече работят в България Над 5 хил. непалци вече работят в България Масово млади непалци и индийци между 20 и 30-годишна възраст избират България, но пътят дотук не е лесен
Бивша учителка печели по 22 хиляди долара на месец от порно, но съжалява Бивша учителка печели по 22 хиляди долара на месец от порно, но съжалява Новата кариера я е превърнала в „абсолютен изгнаник“ в родния й град и е имала ужасна последна година Едрогърда моделка се повози гола в метрото Едрогърда моделка се повози гола в метрото Полуголото момиче засне пътуването си, заобиколена от туристи Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Учебните заведения имат поставени табели, забраняващи тютюнопушенето, но това не отказва непълнолетните от вредния навик Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си По думите на Дмитрий Песков, Зеленски ще трябва да обмисли сключването на мирно споразумение, защото военната обстановка за Киев се влошава 30-метрово цунами и мегаземетресение от 9 по Рихтер заплашват САЩ 30-метрово цунами и мегаземетресение от 9 по Рихтер заплашват САЩ Трудно е да се знае точно кога ще се случи, но със сигурност, ако сравните това с други зони на субдукция, е доста късно, алармира учен Ужас, тази певица остава без нос Ужас, тази певица остава без нос Певицата не е споделяла да се е подлагала отново на ринопластика в скоро време, макар преди 3 години да се показа в компанията на турски хирург Рени живее в страх, че синът й ще избяга от нея Рени живее в страх, че синът й ще избяга от нея Припомняме, че Борис се изнесе преди 2 години и половина от жилището на майка си и не желае да общува с нея по никакъв повод Ужас в Хамбург! Запалянко сече с брадва футболни фенове, застреляха го Ужас в Хамбург! Запалянко сече с брадва футболни фенове, застреляха го  Чули се четири изстрела, с които полицията е неутрализирала нападателя Чувствах се така, сякаш някой е пробил дупка в гърдите ми, каза Шакира за Пике Чувствах се така, сякаш някой е пробил дупка в гърдите ми, каза Шакира за Пике Страданието, което изпитах, беше може би най-голямото, което някога съм изпитвала през живота си, споделя колумбийската суперзвезда Сензационни разкрития за Зона 51! Много интелигентни същества живеят във вътрешността на Земята Сензационни разкрития за Зона 51! Много интелигентни същества живеят във вътрешността на Земята Бившият полковник американските ВВС Бейли Удуърд проговори за тайното съоръжение
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори