×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ма, какъв плаж, бе? Ма, каква държава?!*


Ма, какъв плаж, бе? Ма, каква държава?!*
Лидерът на "Атака" и автор на "Планът Сидеров срещу колониалното робство" се крие със свои привърженици под пластмасова маса по време на протестна акция до партийната централа
11 Декември 2013, Сряда, 14:20 ч.
Автор: Полина ПАУНОВА

Как така каква? Държава, която се крепи на гласа на Деница Гаджева...

Изследване на неколониалните държави. Такова обяснение дадоха народните представители от "Атака“ Деница Гаджева и Илиян Тодоров за екскурзията си заедно с Волен Сидеров до Куба - /подробности тук/ , докато парламентът обсъжда и приема Закона за държавния бюджет. Разбира се, всеки уважаващ себе си рисърч трябва да бъде подкрепен с известна доза емпирични данни – плаж под жаркото хаванско слънце, кубински ром и пури. Последните две ги няма на снимков материал, така че за тях можем само да предполагаме.

За пътуването пък очаквано са виновни медиите – показват само колониални държави, което, видите ли, принудило националистите не с какви да е, а с лични средства да се впуснат в изследване на кубинския модел.

Подобни "мисии“ предстоят и в Китай, Русия, Венецуела и Сирия. Оттам, очевидно българските националисти ще черпят "добри практики“. Така и така колегата им коалиционен партньор – Страхил Ангелов (БСП), вече обяви, че България трябва да си сътрудничи с Башар Асад.

Но да се съсредоточим над по-приятни дестинации. Не е ясно как точно са подредени антиколониалните пътешествия на "Атака", но със сигурност за предпочитане е Венецуела. Развлеченията там са доста по-приятни отколкото предоставяното от колониална Белгия - сафари с тапи за шампанско. Плажовете на южноамериканската държава позволяват доста по-широка емпирика, отколкото разговор с някой руски мужик, при минус 20 градуса. Пък и какво точно срещу колониализма ще каже Москва?

Естествено, после самоотвержената Деница Гаджева ще похвали Сидеров за прекрасния външен вид за възрастта му и с присъщата реторика на "Атака“ ще сведе аргументите в защита на антиколониалното изследване, до: "Ма, какви плажове, бе?“ - /подробности тук/.

Същата реплика може да се отнесе и към държавата.

Ма, каква държава, бе?

Държава, в която Деница Гаджева и Волен Сидеров минават за "национално отговорни“, защото крепят правителството на най-големия си, по техните думи, политически враг – ДПС. Вместо да минат просто за националисти, докато обясняват, че сирийските бежанци са канибали?

Ма, каква държава, бе?

Държава, в която някак незабелязано и по лични причини, заради високо напрежение шефката на ДКЕВР подава оставка, насред народолюбиви обещания на енергийния министър за "поредно поевтиняване на цената на тока“.

Ма, каква държава бе?

Държава, в която опорните точки на властта представят протестиращите срещу нея като хора, които "не са съвсем наред с главата“.

Държава, чийто премиер половин година не успява да отговори на елементарен въпрос, съставен от една единствена дума: "Кой?“.

Държава, в която опозиционните депутати на ГЕРБ с мистични прокурорски обвързаности напускат парламентарната си група, защото едва след като пет години Бойко Борисов започваше всяко изречение с "Аз“, осъзнали, че той е недемократичен и авторитарен.

Държава, в която опозиция и управляващи се надпреварват да се обвиняват в мафиотизиране, а имената на реалните им бизнес поръчители и покровители остават неизговорени.

Държава, в която високопоставен парламентарист и зам.-председател на управляваща партия напуска по "лични причини“ политиката, а два дни по-късно го обвиняват в пране на пари. И единственият важен въпрос за всички се свежда до това: имало ли е теч на информация към него?

Държава, в която студентите искат оставката на правителството, а правителството от своя страна организира студентски награди, за да стимулира послушанието на контрависшистите.

Държава, в която, за да се преустанови порочната практика с поголовно подслушване, се отпускат два пъти повече пари за … подслушване.

Държава, в която външният министър във Facebook честити 9-ти септември, а забранява на служителите във МВнР да ползват социални мрежи.

Ма, каква е тая държава, бе?

Такава. В катарзис. Люшкаща се между една "местна“ диктатура и друга. И двете носещи едно и също мустакато лице. Държава, която досущ като Волен Сидеров, е готова да загърби колониализма в лицето на Европейския съюз и да потърси действащи модели … в Русия, Китай, Венецуела и Сирия.

И докато антиколониалният Сидеров е основен темел на настоящото управление, в Украйна хора се бият, за да получат шанс за европейски път. Вероятно колониален.

Ние пък, съвсем антиколониално, търсим всевъзможни начини да кривнем от него.

Днес Волен Сидеров пътува за Китай. След това, по думите на депутата Илиан Тодоров, лидерът на "Атака“ е планувал посещение на Венецуела. Местните там твърдят, че 80 на сто от тях са бедни, а останалите 20 на сто са избягали. Почти сме въвели техния държавен модел, липсват ни само калашниците.

Как така – каква държава, бе? Държава, която се крепи на гласа на Деница Гаджева.

*Репликата "Ма, какъв плаж, бе?" принадлежи на народния представител от "Атака" Деница Гаджева и е произнесена в отговор на въпрос бил ли е Волен Сидеров на плаж в Хавана, докато Народното събрание гласува Законът за държавния бюджет.


В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
abeee
12.12.2013 19:21:22
1
0
МА ВИЙ ПО УМНИ ЛИ СА МИСЛИТЕ ОТ ГАДЖЕВА,,МИ ПО ТЪПИ СТЕ ,ЩОТ СТЕ ПО БЕДНИ,,ПАДНАЛО И СЕ СЕГА ---ВАРАДЕРО ПАРИЖ ВЕНЕЦИЯ,,ШЪ СЪ ИЗДЕТИ ОТ ЯД КЛОШАРИ,,ВИЙ КО ИСКАТЕ --ДА ГИ СНИМАТЕ ДА ПАСАТ ОВЦЕ ,И ДА ГЛЕДАТ ОВЦЕ ,ТОГАВА ЩЕ ГИ ЖАЛИТЕ И ХАРЕСВАТЕ--ПАРИЖ МУ ОТИВА НА ВОЛЕН И ДЕНИЦА--ЗЛОБАРИ
5.
az
12.12.2013 11:27:55
1
0
MarketGlory е икономическа, политическа, социална и военнa игра, където можете да конвертирате вашата виртуална валута в реални пари http://www.marketglory.com/strategygame/zafira82
4.
apechdb
12.12.2013 10:57:12
0
0
Браво,Полина!
3.
Волен
12.12.2013 10:25:18
0
0
Ееех, машинстка моя ...., лешникотрошачка моя ....!
2.
a
12.12.2013 07:44:29
1
8
това е България.Всичко е възможно .Утре очаквам мишо шамара да стане премиер само се надявам да го гледам от чужбина
1.
yyuuu
11.12.2013 20:43:07
0
7
АБЕ ТАЗ МАНГАЛКА Е ПЪЛНА БОЗА БЕ! СЪЩО И ВОЛЕН МИЛИОНЕРА МАФИОТА..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори