×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Йордан Цонев: Не ме е страх от прякори! Защо наричат Бойко Борисов “Тиквата”?


Йордан Цонев: Не ме е страх от прякори! Защо наричат Бойко Борисов “Тиквата”?
Йордан Цонев сподели, че не знаел как са се появили прякорите му, но не ги смятал за обидни.
04 Декември 2013, Сряда, 12:14 ч.

Ако се страхувах от това, че ще имам прякори, нямаше да стана политик, каза депутатът, известен в Бургас като Данчо Ментата
Йордан Цонев отправи тежки обвинения от студиото на бТВ срещу Кольо Парамов за фалита на банковата система, при който бяха източени спестяванията на българите.
“Не познавам лично този човек, но като член на Комисия „Антимафия” в мандата на СДС имах възможността да се запозная с дейността му. Бяха ми възложили да правя доклад за фалитите. Той завършваше с извода, че кризата се дължи на неправомерно рефинансиране от страна на БНБ на банките, които фалираха и така бяха източени парите на българите. Парамов тогава е бил ревизор на централната банка и всички тези неща ги е пропуснал”, заяви шефът на бюджетната комисия в ефира на бТВ. Причината да избълва тези обвинения, бе интервюто с подслушвания финансист, в което той заяви, че Цонев е основният проблем на държавата.
“Под достойнството на българите е да държат този човек да управлява цялата икономическа машина на България. 500 икономисти гледали какво ще каже богословът Данчо Цонев”, подчерта Парамов.
Депутатът от ДПС се защити, като изтъкна, че дейността му била публична и можело да се види всеки негов ход. Той определи повишаването на пенсиите с 4 лева и намалението на парите за партиите само с един лев като недостатъчни, но изтъкна, че партийната субсидия замествала обръчите от форми.
Цонев, който е известен в Бургас като Данчо Ментата, сподели, че не разбирал защо Парамов го нарича богослов.
“Няма откъде да знам причината. Никой никога не ме е наричал така. Излезе някъде от медийното пространство. Има и други, които имат прякори и не мисля, че те отговарят на това, което хората представляват. Не смятам, че бившия премиер Бойко Борисов е правилно да му викат “тиквата”. Политиците сме публични личности. Много често за нас се измислят и прякори, и легенди, и истории. Ако се страхувах от това, че ще имам прякори, нямаше да стана политик”, призна депутатът.

В категории: Политика


Флагман.БГ Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан 16/05/2024, Четвъртък 12:40 0
Флагман.БГ Никога не печете тези храни във фолио! Никога не печете тези храни във фолио! 16/05/2024, Четвъртък 10:40 0
10
Коментара по темата
10.
Nikito
02.01.2014 02:36:40
0
0
Този изменник в Турска униформа през 1998год.е бил ОБРЯЗАН лично от основателя на турско-циганското малцинство в България птицата Доган в Топ Капъ.

ХАХааХХААХХАХАХХАХАХАХАХХААХХААХХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!! УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9.
d0
05.12.2013 10:48:01
0
0
ДО 2 г.--НАС И РУМЪНЦИТЕ НИ ВАДЯТ ОТ ЕВРОСЪЮЗА--ВРЪЩАТ НИ КЪМ РУСИЯ--ЗАТОВА СА ТЕЗИ ЦИРКОВЕ,,.,-МЕНТИ ,...ТИКВИ,...ОБРЪЧИ,,ГЕЙОВЕ,,. РАНОБУДНИ,,,.МАХМУРЛИИ ,,,ЗА,,ПРОТИВ ЛЮСПИ,,..-ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО
8.
№8
05.12.2013 10:25:56
3
1
Не го е пропуснал, реве от гробарската камбанарийка. Но България ще я има - въпреки разбойниците и ревльовците....
7.
baihui до№6
05.12.2013 09:40:12
2
2
Да,прав е,но е пропуснал ГРОБ !
6.
до trapera
05.12.2013 01:03:12
0
2
Колко си прав, човече!!!
5.
Българин
04.12.2013 23:06:35
0
2
ФАКТ --Тези измекяри,наричащи себе си политици икономисти,и разбирачи по всичко-за 25-г,от 9-милиона мишлета-останахме -6 милиона -политика който съсипва хората-е мафиотска.
4.
РОБОКОП
04.12.2013 15:22:01
1
2
Мента,ментааааааа сладка мента,как те обичат хората,курава любов,невъзможна!!!За толкова години как пък не му хвърлиха един як бой!
3.
trapera
04.12.2013 13:59:40
1
13
България се разпада и постепенно загива. Това чувстват някои хора в страната и някои от тези, които са в чужбина. Сред тях съм и аз.
Само преди дни се върнах от България. Усещането е, че България постепенно изчезва от картата на Европа - буквално и преносно.
Буквално, защото населението намалява катастрофално и управляващите, заети с оцеляването си и с облекчаването на бизнеса на приятели - олигарси нямат време за този проблем.
Последните данни показват, че догодина ще се родят едва 45 000 деца, в сравнение с 52 000 през тази и 61 000 през миналата. През 1990 година броят на родените е бил над 100 000.
В същото време расте броят на хората, които напускат страната завинаги. В годините след 1989-та от България заминаха 1.5 милиона, според други - 2 милиона. Тази тенденция не спира. Сегашните управляващи я засилват, защото имат сметка от прогонването на най-активната и най-умната част от населението.
Нямам намерение да обяснявам защо е така. Вижте телевизионните предавания, прочетете вестниците. Имате очи - виждате, имате уши - чувате.
Трагедията е в това, че тези, които останат, ще продължат да бъдат манипулирани безмилостно от ДС, която чрез своите хора владее медиите. Тези, които заминат оставят празно пространство, което не може да бъде запълнено от пенсионерите и ромите.
Настъпва трагедия, която обаче е трагедия само за оставащите българи, защото техните сегашни "ръководители", вече имат имоти във Виена, Лондон, на Лазурния бряг, имат банкови сметки в Швейцария и на Каймановите острови (вж. Бисеров). Тези хора ще се спасят извън България, когато се наложи.
Сега обаче те трябва да изпълнят поръката на Империята - да прокарат газопровод, да построят АЕЦ, най-важното - да откъснат България от ЕС и да я отдалечат от НАТО.
Задачата се изпълнява от вечно вярната на Москва БКП, преименувана в БСП, пълната с хора на ДС партия ДПС и финансираните от Русия неонацисти от Атака.
Милост няма. Няма и да има. Всички Врагове на народа, по-точно, врагове на Русия и на нейната сатрапия ще бъдат съдени, развенчани, прогонени, очернени. Те отдавна са гонени и очерняни. Примери - всеки ден в печатните парцали на фамилия Пеевски или в телевизиите на същия този Пеевски и неговите приятели Гергов, Бареков и сие.
Ние гледаме трагедията отвън и не можем да направим много, защото това, което пишем се чете от хора, които мислят като нас. Те не са много.
Останалите, които са мнозинството, живеят във феодалните владения на БСП и ДПС или са под обаятелното влияние на неонациста Сидеров. За тях спасение няма. Те ще загинат, смачкани от бедността и простотията.
Малкото по-умни хора ще хванат пътя към Т1 и Т2.
България рано или късно ще сподели съдбата на Украйна.
Толкоз. Сега, чакайте ответния удар на властта и на кабинета Орешарски, който се почувства по-силен след разпада на протестите и вече прокара няколко закона в полза на свои приятели - например за намаляване на данъка за хазарт.
Ако някой си мисли, че ще бъде пощаден и ще се спаси, нека си помисли отново. Защото това е национална трагедия, която в крайна сметка ще доведе до изчезването на България, първо, от картата на ЕС и цивилизования свят, а после от картата на Европа.
Мислете и действайте. Както казва Кенеди: Най-горещото място в ада е запазено за хората, които в момент на криза пазят неутралитет.
2.
Флагманчо
04.12.2013 12:34:39
0
9
И Тиквата и Ментата и тоя лизач Парамов ---всички са маскари,забогатяли с далавери е гешефти от народеца.Като го издоиха и изтупаха се хванаха за гушите...
1.
trapera
04.12.2013 12:29:40
1
17
Е, господа Мутри и тези от Депутатите, които стоите зад тях! Разбихте мечтите ни, както се разбива човешка глава. Дали пък да не ви благодаря? Задето ме излекувахте от патриотизма ми. Вече не милея за вашата България. Знаете ли, подарявам ви метъра от задния ни двор Вземете си метъра, вземете си и цялата къща! Та вие така и така си взехте всичко. Взехте ни и силите да се борим да останем тук. Можете да ни довършите. Блъскайте бъбреците, удряйте, чупете, рушете, ритайте, размажете мозъците ни! Така по-бързо ще си останете само вие. И все пак ще има проблем. Един единствен проблем. Колкото и да не ви се вярва, Ботев и Левски ще ви гледат отнякъде. Тях не можете да ги разстреляте отново. Няма как да ги обесите. Няма как да ги пребиете. Няма как да ги предадете. Те са тук. Те никога няма да емигрират. Това е, господа Мутри и тези от Депутатите, които стоите зад тях. Ние сме поредните българи, които напускат вашата България. Ние сме поредните, които се умориха да се опитват да направят нещо за тази страна. Напускаме не по икономически, а по човешки причини. Тук не можеш да се развиваш. Тук не можеш да мечтаеш. Тук не е препоръчително да следваш моралните си норми. Морал?! Губиш играта. Защото тук се играе друга игра. И тя е мръсна. Ние сме поредните българи, които заминават, въпреки че искат да живеят тук. Ние сме поредните изгонени българи. Само че идеализмът вероятно е заболяване. А в това отношение моето семейство е фамилно обременено. Ето защо отнасям със себе си една друга България. България на дедите ми. България на детството ми. България на родителите ми. България на брат ми. България на приятелите ми. България на моите илюзии. Вземам си слънцето на България. Вземам си и Родопите Ще се връщам в тази моя България. Защото в крайна сметка, господа мутри и тези от депутатите, които стоите зад тях – вашата България си е само ваша. Тя няма да е вечна. Тя все някога ще свърши. Има природни и духовни закони, господа. Има приказки, в които децата вярват. Има приказки, в които вярвам и аз. В тях вярват и всички мои близки същества – тези, които ми помагат да прекося живота си. Хората от моята кръвна група. Нашите сърца туптят в един ритъм. А нашите души говорят български. И в която и точка на света да се намираме, ще продължим да говорим все този език – Българският на Ботев и Левски. Знаете ли за какво става дума в приказките, господа? В тях Доброто накрая винаги побеждава.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Президентът Радев с нова критика към партиите - заради бюджета за образование Президентът Радев с нова критика към партиите - заради бюджета за образование Това е поредна критика на държавния глава към организациите, които промениха Конституцията Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Пиленцата от Монако возят Нора Недкова и Михаела Стоичкова Бургас ще е домакин на голям образователен форум, една от темите е изкуственият интелект Бургас ще е домакин на голям образователен форум, една от темите е изкуственият интелект EduBurgas ще се проведе на 29 – 30 май в Конгресния център Почина светило в хирургията, спасил хиляди животи Почина светило в хирургията, спасил хиляди животи Проф. д-р Петър Ангелов Учиков, дмн е хирург . Той е сред водещите специалисти у нас, изтъкнат учен и преподавател по хирургия Извънредно! Пожар в сградата на Кадастъра в Бургас, евакуират служителите Извънредно! Пожар в сградата на Кадастъра в Бургас, евакуират служителите Един от сървърите на Агенцията е дал на късо Победителят от капките Зомбори стигнал до финал и в "Х фактор" преди 13 години Победителят от капките Зомбори стигнал до финал и в "Х фактор" преди 13 години Ергенът Алекс ще си тръгне от шоуто с една от тези лелки Ергенът Алекс ще си тръгне от шоуто с една от тези лелки В снощния епизод си тръгна стюардесата Йоана Съдебен инспектор удари две чашки и налетя на камериерки Съдебен инспектор удари две чашки и налетя на камериерки Александър Мумджиев се опитвал да накара камериерки да си легнат с него Министърът Цоков обеща професорите да не получават заплати като хигиенисти Министърът Цоков обеща професорите да не получават заплати като хигиенисти Разпределението на парите на университетите обаче няма да се дават на калпак, увери той Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните Народните представители ще получават месечно под 6700 лв., при над 7000 за сегашните депутати
Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори