×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Таня е влюбена в Давид и той ще я чака в австрийска клиника на 11 февруари 2014 г., също в инвалидна количка


Таня е влюбена в Давид и той ще я чака в австрийска клиника на 11 февруари 2014 г., също в инвалидна количка
19-годишната Таня изглежда така, но душата й копнее за споделена любов. Вярва, че ако има 5 хил.лв. ще проходи и ще е щастлива с избраника на сърцето й. С нея са майка й и благодетелят Моновски
04 Декември 2013, Сряда, 08:49 ч.
Автор: Фагман.бг Снимка Катя КАСАБОВА

Ако купите прекрасна картина за 100 лв., ще помогнете на една бургазлийка да сбъдне най-съкровеното си желание

Таня е на 19 години и е в инвалидна количка. От самото й раждане. Страда от квадрицеребрална пареза, но съзнанието й е съхранено, говори нормално, разбира всичко, може да си служи с компютър. И може да разсъждава, за съжаление, тя е в добро ментално здраве и си дава ясна сметка за всичката мъка, на която е подложена душата й. Таня е влюбена! Пише си с полячето Давид, което е на 15 години и също е влюбено в нея. Двамата се запознават миналата година в полска болница, където Давид опитва да възстанови поразени мускули на ръцете и краката. Диагнозите им са сходни.

Втората среща на двамата влюбени са определили за 11 февруари 2014 г. – в клиниката „Шпайзинг” в Австрия, където най-добрите специалисти дават надежда, че може да се продължи успешно лечението им.

„Искам отново да се видим с Давид!”, казва Таня пред репортер на Флагман.бг в почти празния Атриум на Бургаския свободен университет тази вечер. Питахме я какво най-силно желае за Коледа. В просторното фоайе сме се събрали двайсетина журналисти и не повече от десетина почитатели на изобразителното изкуство, за да разгледаме изложбата на художника Мирослав Моновски. Творецът е от Северозападна България, пропътувал е 450 км  със своята експозиция, на собствени разноски.  С Бургас го свързват многобройните му вдъхновителки от елита край морето, чиито портрети майсторът на скицата рисува от около година и дори  бе изложил в експозиция в Морското казино, предназначена за светското ни общество тази пролет. Днес Моновски отново е в Бургас, но настроението му е минорно.

Музите и техните богати обожатели не дойдоха.

Моновски е поел инициативата на журналистката Марина Костова от сайта „Бургаски репортер”, която се познава с майката на Таня – Недялка Гръкова, чрез Фейсбук. Именно там тази борбена жена, отгледала преди раждането на Таня още две живи и здрави деца, сега разпространява снимките й в инвалидната количка из социалните мрежи и една банкова сметка, за да събира пари за продължение на лечението й.

 В Атриума на вуза художникът е наредил  20 CorelDRAW графики, разпечатани на синтетична канаваца,  посветени на най-красивите улици и къщи на Бургас. Продава ги по 100 лева едната, като всичките събрани пари са за лечението на Таня.

„Не искам комисиона – на всекиго, който купи картина, аз предлагам да нарисувам като бонус портрет, за благодарност”, казва странният благодетел, чиито картини иначе са притежание на доста колекционери в Европа и САЩ. 

За съжаление, днес, 3 декември, в навечерието на Никулденските празници, при откриването на изложбата, само пратеникът на Флагман и още три дами направиха откупки на картини. Резултатът е плачевен.

„Няма да се отчайваме, нали, продължаваме напред?!”, казва  Нелито, но гласът й потрепва. Нужни са 5 000 (Пет хиляди) лева, които отруденото  нещастно семейство да прибави към спестяванията си от изминалата година, за да заминат майката и дъщерята за Австрия. Целта е да свалят част от  имплантите и да коригират основни за елементарно движение мускули.

 Нелито не работи по разбираеми причини, трябва да се грижи за болната дъщеря.

 „Синът и другото ми момиче, които се родиха преди Таня, вече са големи и са поели по своя път, те също ни помагат, но основният товар се носи от съпруга ми – Георги Гръков. Той разбира от  ВиК-инсталации и климатици, работи неуморно, но парите с честен труд никога не стигат. Пък и напоследък няма поръчки, рядко го наемат. Нещастието с Таня обаче не ни раздели, напротив – сплотени сме и вярваме, че ще й помогнем”, тихо споделя Нелито, така, че Таня да не чува колко е развълнувана. Наскоро успели да заделят малко пари и да й купят таблет, това е най-големият подарък, който досега момичето е получавало. Съдбата й се преодределя от самонадеян акушер-гинеколог, който през 80-е години се смяташе за светило на бургаската медицина. Спестяваме името му, за да не ни съди.

Този „лекар” осакатява плода още в първите месеци в утробата на майката,

  убеждавайки я, че това не е бременност,  а киста и трябва да я инжектира дълго с гентамицин. В крайна сметка Недялка ражда в края на шестия месец увредено момиченце, чието състояние се влошава още повече от неонатолозите. Продължителният престой в кувьоза предизвиква оток на мозъка и лошо зрение. Предлагат й да остави бебето за отглеждане в Майчин дом, но двамата с Георги поемат отговорността да отгледат третата си рожбата. И вярват, че могат да се преборят за оздравяването й.

Изложбата в Атриума на БСУ ще остане до 19 декември, когато вузът ще бъде затворен за Коледните празници. Флагман.бг се надява, че в Бургас има хора, които биха могли да заделят 100 лв., за да си купят от наистина хубавите цветни графики на нашия прекрасен град. За покупка можете да се свържете с журналистката Марина Костова на тел. 0884733465.

Мейлът на майката на Таня - Недялка Гръкова е  [email protected], а телефонът й е 0878923278.

 Дарителска сметка за 19-годишната Стоянка Георгиева Гръкова в ПроКредит Банк IBAN: BG77PRCB92301036576316,  DMS TANIA на 17777 * PayPal сметка: [email protected]

Уточнение: Гарантираме за почтеността на каузата, но ако изпитвате съмнения, че има риск за Вашето дарение, можете да ни пишете на редакционната поща или да се обадите на тел.0887 33 4445 – КатяКасабова, главен редактор


В категории: Лична драма


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
4
Коментара по темата
4.
dida
06.12.2013 08:07:55
1
2
Майката Нели безкрайно много спекулира със състоянието на детето си.Няма мярка,която да измери майчината болка в тази ситуация,но трябва да има морална мярка .Тя си знае!
3.
Stan
04.12.2013 14:41:44
0
3
Миме, много тъжно ми стана и за твоята история. Много съжалявам за изгубеното дете, но мисля ,че си постъпила правилно. Дано това момиче се оправи, аз ще пратя смс.
2.
mariq
04.12.2013 10:56:06
1
11
Все едно чета за мен!Не един,а всички некадърни "доктори -гинеколози"в далечната'92г. ме убеждаваха,че това не е бременност ,а киста и лечение с гентамицин.Започнах лечението.Много късно се усетих да ида до Варна за друго мнение.Там ми казаха,че нямам никаква киста,а си е чиста бременност,но не дават ниаква гаранция за плода.С една дума-аборт.Така и наравих.Бях в самото начало на 4 месец.Много трудно намерих лекар,който се съгласи да го направи.Така приключи моята сага.
Изобщо не съм съгласна,че не се пише името на лекаря.Затова сме на този хал.Такива хора трябва да бъдат линчувани и да лежат в затвора.Уви,това при нас е невъзможно!
1.
1
04.12.2013 10:09:22
0
6
Ще бъде хубаво ако има вариант на този "лекар" ако наистина носи вина да му бъде сложено името, защото утре нечия друга съдба ще предначертае по същия начин.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори