×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдът оправда общински съветник в дело за клевета, заведено от кмета на Бургас


Съдът оправда общински съветник в дело за клевета, заведено от кмета на Бургас
Опозиционерът Георги Дражев (вдясно) обвини кмета в тежка корупция при строежа на бъдещия океанариум, но катализатор за делото бил самият председател на ОбС Костантин Луков (вляво)
13 Септември 2013, Петък, 15:30 ч.
Автор: Флагман.бг Снимки Иван КОЛЕВ

Разкритията за английската фирма-фантом, която трябваше да строи океанариум, са причина за наказателното дело

Бургаският районен съд оправда общинския съветник от опозиционната партия НФСБ в Бургас Георги Дражев в качеството му на подсъдим в дело за клевета. Наказателното съдебно производство бе възбудено по тъжба от кмета на града Димитър Николов, а негов адвокат е самият председател на Общинския съвет от ГЕРБ Костантин Луков.

 

В едно от съдебните заседания адвокат Луков заяви пред съдия Моника Яханаджиян, че Дражев заслужава най-тежката присъда като обезщетение – за назидание на останалите съветници, които се изявяват от трибуната, внушавайки на обществото  непроверени твърдения.

Кметът Димитър Николов е подал частната тъжба, по която Дражев е привлечен като  подсъдим  след редовната сесия от 30 октомври 2012 г. Тогава Дражев скандализира общественото мнение с изявлението, че фирмата-инвеститор  на бъдещия океанариум в Бургас е една пощенска кутия и  става дума за огромна далавера, намеквайки, че самият кмет стои зад нея. Ето и цитатите, заради които кметът се е почувствал опозорен: „Една прекрасна територия на брега на морето, която много искат определени хора в лицето на Димитър Николов да я дадат съответно на някоя приятелска фирма...”, „Инвестиция около 3 милиона и 400 хиляди лева, на година приход около 1 милион и 200 хиляди, за три години изплащане на концесията. Останалите 32 години, както се казва на този, който я е подарил, по колкото са се разбрали...” и „Става дума за 30 милиона - кой да ги прибере. Тъй като докладната е от Кмета Димитър Николов, считам че той решава кой да ги прибере...“

Всъщност ставаше дума за първия инвеститор на океанириума, който бе представен от общинската администрация като сериозна английска фирма със седалище в Лондон. За зла врага обаче опозиционерът от ПП Средна европейска класа Константин Бачийски –  известен компютърен експерт, междувременно бе направил проверка и бе установил със сателитна снимка, че адресът на фирмата е в мазе в предградията на Лондон, а от техните регистри тази фирма не е построила и една барака през последните 5 години, от което действително намирисваше на далавера. След скандала от тази сесия мистериозните „англичани“ изчезнаха и напролет се появи руската „Мостовик“, която показа, че има история в строежа на подобни крупни съоръжения.

„Днешното решение на съдия Яханаджиян връща доверието ми към съдебната система. Очаквах това дело да е предрешено, защото се иска голяма смелост да дръзнеш да защитиш справедловостта в такъв процес“, каза Георги Дражев, който е автор и водещ на тв предаването „Да! Антимафия“ по СКАТ тв. Дражев е и лидер на гражданско движение със същото име, чрез което години наред воюва срещу корупцията в съдебната система.

Дражев добави още, че кметът едва ли е имал желание да завежда дело и че процесът срещу него е активиран преди всичко от Костантин Луков – с цел да се затворят устите не само на опозиционерите в Общинския съвет, но и да се предизвика смразяващ ефект у самите общински съветници от ГЕРБ – да продължат да вдигат послушно ръце и да не си пъхат носовете в сделки, касаещи само тесен вътрешен кръг от партията.

Адвокат на Дражев по това дело е колегата му от ОбС Делян Иванов, известен като най-добрият спец по дела за клевета, завеждани срещу журналисти.

Решението подлежи на обжалване пред окръжния съд, но само по себе си то представлява разчупване на ледовете в съдебната система, коментира Дражев.


В категории: Бургас


25
Коментара
25
Коментара по темата
25.
леонардо
15.09.2013 02:08:07
8
2
Боже мой,като ви чета коментарите без да съм наясно с всичко,направо се отчайвам.То злоба,то негативизъм,то напрежение...Как ще се оправим,когато всички се плюем анонимно и си завиждаме!?Истината е ,че в бургаска област няма независим съд ,прокуратура,кмет....горко ни.
24.
kkk
14.09.2013 13:01:09
11
3
Абе господа - другари "разбирачи". Преди да коментирате първо взимате и прочитате Закон за движение по пътищата в глава паркиране и престой, Наредба за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас и другите нормативни актове по въпросите, които коментирате /разбира се ако можете да четете/ и тогава пишете, че аман от "специалисти" по всичко. АМАН!!
23.
baihui do#17
14.09.2013 09:12:36
5
10
Много добре знам закона,но не влязох в подробности защото умния човек(за разлика от теб) ще ме разбере.Никъде не съм виждал да се измерва отстянието между сградата и МПС и при нарушение да се прлагат санкции!Това,че проблемите по другите точки не те вълнуват показва ясно селския ти произход!И ти си сигурно от онези които складират в ламаринения си гараж дърва и кюмур, а хартиите от пощенската кутия ползваш за подпалки !Пази Боже сляпо да прогледа!Марш,на село в лайната!
22.
bs
14.09.2013 08:34:13
2
17
Дражев,поборнико,разкажи за кооперацииката и ''любящите'' ти съседи..Ти знаеш за коя..И ''любящи'' в смисъл,че искат да те любят...без овлажнител..Що така,честен гражданино?Не,серизно, тези малоумници от Скат,наистина ли си мислят,че ще се докопат до власт?Хората не са толкова глупави
21.
до 12
14.09.2013 08:27:52
3
15
Защо не се заинтересуваш с какво се е занимавал агент Иванов преди да се пръкне на екрана на СКОТ и да стане подлога на Валерката?
Как е завършил "вишо", кой е баща му , колко хора е завлякъл след това?
А ти си поредния тъпанар, за който биографията на българския политик започва от момента когато цъфне в медиите.
20.
зо
14.09.2013 01:51:19
20
6
Ще видите, че на следващите избори кметът ще е на кантар на с някой друг, защото започна вече много да се дъни. Писна ни от този герб и неговите калинки, които искат само да смучат пари от разни проекти, а народът да гладува.
19.
зомби
13.09.2013 23:57:25
3
3
Разчупвали ледовете!Дрьн,дрьн...Браво N 7!
18.
Писна ми
13.09.2013 23:45:09
3
18
Дражев мошенник!Долен комуняга,цвета си мени ,ама нрава не!Нагъл комунист който с неговото Антимафия,изнудва Бургазлии!!!Ужас!!!
17.
Hm до baihui
13.09.2013 23:35:25
2
6
Пo първата точка,която си написал смея да твърдя,че показваш сериозно непознаване на ЗДП,ако има 2 метра от сградата може да се паркира и Общината не може да тръгне срещу закона.Иначе в града има и паяци и сини зони,тук вече всичко опира до културата на селяните живущи в града.Другите точки даже не са за коментар,ако това са ти проблемите,то дай Боже всеки му такива проблеми.Иначе по темата за Луков и Дражев,направо отиваме в графата "хвани единия удари другия" или иначе казано-огладняло бивше ченге vs огладнял бивш агент на ДС.
16.
baihui до №13
13.09.2013 21:52:46
7
7
Крайно време е любимия ти кмет преди да се пъчи,че Бургас е най-добрия град за живеене трябва да направи следните неща:
1.Да се забрани без изключение във всички части на града паркирането на ППС върху тротоарите! Изключително смущаващо и грозно е да гледаш как майки с колички и инвалиди се разминават на косъм с префучаващите коли!
2.Да се забрани движението на циганските велосипеди със щайги!
3.Да се забрани лепенето на афиши,обяви,некролози и др. върху огради,дървета, ел.стълбове и т.н.
4.Да се забрани ежедневния тормоз на гражданите от големите търговски вериги които тъпчат пощенските кутии с рекламни материали!
5.Да се премахнат всички 50-80-годишни дървета и да се засадят нови такива!
6.Незабавно да бъде прочистена отводнителната канализация на града!
7.Премахване на всички ламаринени и подобни гаражи защото са грозни,незаконни и повечето от тях не се използват по предназначение!
Ако кмета изпълни всичко описано по-горе на следващите избори може би ще гасувам за него!
15.
00000000
13.09.2013 20:18:32
4
14
повече дела за клевета срещу журналисти и ще се научат първо да проверяват и после да клеветят, наред и то само за да рекетират наред и съдии, и бизнесмени и общинари. Повече дела срещу продажни журналисти и медии. Може пък и да има справедлив съд и в Бургас по някое време.
14.
Герб
13.09.2013 18:58:42
16
9
Абе христинче , ти да лапкаш от общинските кражби че си така разтреперена за гейчето Николов ???
13.
Христина
13.09.2013 18:49:23
11
25
До ГЕРБ:
Колко ти платиха за това "мнение" да оплюеш кмета?
Бе те хората виждат какво е направил за тях и за града ни Николов виждат и какво прави Дражев и гласуват.
На последните избори 80% за Николов.
Хората не са глупави.
12.
Герб
13.09.2013 18:36:30
20
14
Луков и николов - честните и некорумпирани ??!!!!!!!!- луков е пенсиониран скоропостижно заради рушветчийство в КАТ Бургас , а Ноколов е осъден за контрабанда на сухо мляко от Русия , после окраде Победа и по време на кампанията през 2007 отиде и се молеше на Чоролеев ка то куче на пресконференция на Победа където беше разкрит е кражба на 10400000 лв/ един милион и четиристотин холяди лева, замесен е в Гума , Колодрума, Приморец , стадион Черноморец , храм Кирил и Методий, басейна в Славейков и бургас гласува сляпо за тези крадци , Дражев какво е ткраднал ....химикалките от Скат ....колко мъка има в Бургаските празноглавци които пишат отдолу оди за крадливите управници ...
11.
Oskar
13.09.2013 18:18:08
6
16
Болни сте всички които защитавате и Герб и Дражев и Скат че и Станишев и Борисов.Всеки в които вярвате си плете кошницата благодарение на Вас.Не искам да Ви обиждам за коментара Ви но ми намирисвате на заблудени или нещо платени за коментар идеализираш една партия която нанесе толкова беди на Нас както и тези които сега са на власт.
10.
Критик
13.09.2013 18:17:30
16
6
Поръчков материал - специалисти, най-големи специалисти и баш-специалисти - членове на "Атака" и общински съветници от тази клика. Не Амин, ами Аман!
9.
До Колев
13.09.2013 18:08:10
3
19
Нещо си объркал фактологията. Английската фирма беше за новия лунапарк и няма нищо общо с Океанариума. И стига с тези квалификации- спецове, най-добрия адвокат и т.н. Истината е, че съдиите се страхувват ужасно, че ще бъдат оплескани по Скат. Справка- Даниела Драгнева и мъжа й, за които се направиха десетки предавания , с такива лъжи в тя, изкараха ги най-големите мошеници и т.н. А всъщност тя беше потвърдила постановление на КРС за незаконните трасета на Симеонов в Несебър. Това е истината- чрез рекет от телевизионния екран скатаджии постигат убедителни резултати в съда.
8.
gogo
13.09.2013 18:00:52
3
15
Или да не го изненада г-жа касабова с някое платено интервю
7.
az
13.09.2013 17:55:10
6
19
Съдията се е насрал от страх да не го показват всеки ден по СКАТ и е дал оправдателна присъда!! Ето това е истината
6.
gogo
13.09.2013 17:48:35
6
15
Аз имам мнение специално за г-н Луков, а за кмета ще гласувам и на следващите избори, просто той е за Бургас
5.
Христина
13.09.2013 17:44:48
8
18
Опозоцията та опозицията.
Бургазлии гласуваха 80% за ГЕРБ и за сегашният кмет Николов.
Това е гласът на Бургас!
А иначе някви платени писачи и платени "опозиционери" като Дражев могат да си плюят колкото си искат.
4.
Христина
13.09.2013 17:39:53
8
21
И к'ва работа върши тоя Дражев като е в опозиция?
Освен да съботира да краде и да лъже!
Всичко което свършиха за Бургас го свършиха ГЕРБ, кмета и неговия екип.
Или ти не виждаш подобренията в нашия град?
3.
gogo
13.09.2013 17:27:05
31
22
Дражев поне е в опозиция и върши някаква работа, а тоя луков е напълно свършил и само се чуди от къде да лапне някои друг лев, а да не говорим като беше началник на общинска полиция мислешесе за .....
2.
Копа
13.09.2013 17:15:32
3
14
Тоя като е толкова добър адвокат защо не изкара на Држаев брат му от панделата?
1.
Христина
13.09.2013 17:10:00
9
21
Тоя Дражев е пълен цървул.
Опитва се по всякакъв начин да саботира работата на общинският съвет и проектите на общината.
Нищо смислено не може да излезе от него само клевети и провокации.
Жалко че не са го осъдили.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори