×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте къде ще приемат бежанци от Сирия в тузарския кв. Банево


Вижте къде ще приемат бежанци от Сирия в тузарския кв. Банево
Това са помещенията на бившия полигон на айтоските танкисти, от Областна управа в Бургас са предложили на МВР имота за бежански център
05 Септември 2013, Четвъртък, 12:21 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка и видео Иван КОЛЕВ

Ще ги заселват в порутения полигон на айтоските танкисти

Стотици бежанци от Сирия ще бъдат настанявани в порутените помещения на бившия полигон на айтоските танкисти, който се намира в бургаския квартал Банево. Теренът е предложен от Областна управа по искане на МВР за осигуряване на имоти, които могат да бъдат ползвани при евентуална бежанска вълна у нас. В Банево вече идеята оживено се обсъжда, а мненията на хората са в двете крайности. Едни са солидарни с трагедията на сирийците, а други се стряскат от евентуални кражби и хулиганства.

Помещенията на бившата казарма в момента са в състояние като след бомбардировка – с избити прозорци, дограми, изпочупени плочки, врати, посипани са с боклуци. Изглежда невероятно там да може да живее човек. Сградите, където са били караулите, както и хамбарите на танковете, са в пълна разруха.

В съседство обаче има градини с бадеми, чиито собственици искрено се притесняват, ако в района се заселят чужденци. „ Сигурно няма да бъдат добре приети тук, защото ни е страх, че ще обикалят и крадат”, казаха хората. Други пък коментираха, че трудно биха понесли арабска реч в квартала. „Ако бяха руснаци – да, защото имаме обща култура, но за тези хора не знаем почти нищо”, казаха възрастни мъже, събрали се в центъра на Банево. Някои от тях се притесняват, че заселването с бежанци от войната би сринал имиджа на квартала, който вече има амбицията да се превръща в баровски. Там от няколко години доста заможни бургазлии си закупиха имоти и издигнаха къщи като палати, има много млади семейства с малки деца.

По-голяма част от местните жители обаче приемат с разбиране варианта да съжителстват със сирийци. „Казармите, дори и в момента да са изтърбушени напълно, лесно могат да бъдат ремонтирани, а там има инфраструктура. Ще приемем бежанците, защото и те са хора и трябва някой да им помогне”, коментира млада майка.

Освен теренът в Банево се предвижда отварянето на два бежански пункта в Пристанище-Бургас и в Малко Търново. Там обаче сирийците ще бъдат само временно приемани до установяване на самоличността им, провеждането на първи медицински преглед в случай на нужда, осигуряване на вода и храна, след което ще бъдат насочвани към най-близкия център, каза зам. областният управител на Бургас Евгени Врабчев. Тези действия били предвидени в областния план за действие в подобни ситуации.

Същевременно стана ясно, че кметът на Малко Търново Илиян Янчев ще предложи на държавата бившия военен щаб за бежански лагер.




В категории: Бургас


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 4
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
9
Коментара по темата
9.
Странджанлия
06.09.2013 11:28:46
0
3
То можеше и в Средецките казарми да ги настанят хората, само че преди да ги сринат циганите с богословията на кмета Пройков, а и защо не на държавата.
8.
Съпричастен
05.09.2013 11:56:52
2
3
кмета трябва да инициира подписка до Областния управител за отмяна на това решение за настаняване на бежанци в порутените и изоставени казарми край Банево.Така жителите на квартала ще докажат,че не са инертни и овчедушни, както и че кмета им не е фигурант.
7.
Баневец
05.09.2013 11:38:10
1
3
Не им стига на Баневци незаконната кариера, която работи от години без концесия, ами и съмнителни гладни субекти ще обикалят по улиците и ще надничат в дворовете им
6.
a
05.09.2013 06:53:57
3
7
тея ако издържат 1 седмица тук сирия ще им се види рай :D
5.
ани
05.09.2013 00:48:10
3
2
Я готови ли сме наистина да посрещнем сирийски бежанци?
4.
до 3 от бургазлийка
05.09.2013 00:45:30
1
3
аз не мисля, че има такъв проблем, просто хората са объркани и е нормално. А и в крайна сметка като предлагаме нещо - знаем ли последствията. Нито казармите там са в подходящо положение и струва ли си да се дават много пари за ремонт именно за лагер, а и как ще се отрази това на хората в квартала . Нормално е да се задават тези въпроси. Аз лично бих се питала. Разбира се, че трябва иначе да сме солидарни, както и хората от видеото твърдят
3.
XXX
04.09.2013 23:59:33
8
9
Това не са някакви диваци идващи да крадат и убиват. Сигурен съм, че повечето от тези хора интелектуално и материално са по-добре от мнозинството българи, бургазлии и особено жители на Банево.
2.
йхуд
04.09.2013 22:55:24
3
13
Пак ще е има лошото отношение от нас Българите,не знам до къде ще е докараме така,как може да сме толкова озлобени към всичко.Че ние не се крадем нали,че обират домовете ни пак е виновен някой друг,все едно сме най-мирната държава.Защо да не се помогне на тези хора,те са като нас от кръв и плът.Вместо да бъдем съпричастни,че хората ще живеят в тази мизерия ние пак готови на нож да сме.Верно изпатил народ сме,но и те вмомента не са по-малко от нас.И не дай си боже на нашата държава да се случи това и сме бежанци някъде ние ще крадем,защото цял свят е пропищял от Българина и не говоря само за цигани.Просто да бъдем хора,не мисля че е много,има деца сред тях,те нямат никаква вина.Те също като вашите деца искат едно щастливо детство а не да гледат труповете на семействата си.А също живея в тази облас и нямам против,нека да се посрещнат хората достатъчно са уплашени и пострадали предполагам гледате новини за какво става въпрос.А пък вече ако създат проблеми нека да се действа тогава.Не бъдете толкова жестоки.
1.
BAI STAVRI
04.09.2013 21:41:59
7
7
da ma izvinqvat vsi4ki ma tez zigani kvi problemi 6i ni otvorqt tuka,posle 6te iskat da ostanat za postoqnno i mn radikalen ISLQMMMMM,4e nqma da ima atentati li 6tot trq da pazim neutralitet
a ne da podkrepqme UDAR SRE6TU SIRIQ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори