×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Виж новите имоти на съдиите в Бургас: Държавата в дълбока криза, а те масово са купували апартаменти и вили


02 Юли 2013, Вторник, 22:24 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: burgasinfo

Кризисната 2012 г. се оказва успешна за бургаските магистрати – кътат спестявания, купуват жилища и коли


Магистратът Боряна Димитрова, председател на Окръжен съд-Бургас си е закупила през миналата година апартамент от 122 кв/м в Бургас, с цена за 170 хил.лв. Това става ясно от имотната й декларация, подадена пред Сметната палата. Димитрова е декларирала, че придобива жилището с банков кредит и собствени средства. На свое име тя има да изплаща ипотека в ДСК на стойност 142 776 лв. Семейството й има и три банкови влога на обща стойност 9794 лв.

Административният ръководител на Окръжния съд – Бургас не е единственият магистрат, сдобил се с ново жилище през последната година, показват данни от детайлна справка на Флагман.бг. в публичния регистър.

Така, например, през 2012 г., съдията от Апелативен съд-Бургас Галина Канакиева е станала собственик на апартамент от 58 кв/м в София за 119 хил.лв. Произходът на средствата е „заем и заплата“. Канакиева изплаща кредит от 108 хил.лв., както и лизинг на автомобил. В банкови депозити тя има 20 хил.лв и 8 хил.лв.налични парични средства. През 2012 г. Димо Иванов, съпруг на зам.-председателя на Апелативен съд-Бургас – Златина Иванова, е закупил апартамент от 78 кв/м. центъра на Бургас за 78 хил.лв, семейството има депозит от 14 хил.лв.

Друг магистрат от АС Бургас - Лучия Дерелиева е станала собственик на жилище от 77 кв/м и гараж от 16 кв/м на обща стойност 59 хил.лв. Тя обслужва ипотечен кредит от 68 хил.лв. Колежката й Светла Цолова е придобила имоти в сливенското село Гергевец като наследство. Председателят на АС Бургас Яни Бахчеванов само е кътал влогове през годината – около 60 хил.лв.в сметки и други финансови инструменти.

Част от магистратите в Бургаския окръжен съд/БОС/, подобно на своя ръководител, също могат да се похвалят с подобрено имотно състояние. Съдия Албена Зъбова-Кочовска е придобила като дарение вила в Минералните бани край Бургас. Съдия Пламен Синков виждаме, че твърде добре се устроил – той се е сдобил с вила в тузарския квартал Банево край Бургас и къща с двор в Айтос. Сигурно има добри доходи, защото обслужва ипотечен кредит от 121 хил.лв. Колегата му Янко Новаков, се е нанесъл в ново жилище на хубавата бургаска ул. „Дебелт“. Апартаментът е с площ от 82 кв/м, закупен за 94 857 лв. Произходът на средствата е „заем и заплати“, споменато е в декларацията му. Новаков обслужва ипотечен кредит от 80 468 лв. Магърдич Мелконян може да се похвали с къща с двор в Средец и апартамент в Бургас, придобити по наследство. Дългогодишният магистрат има около 100 хил.лв. банкови депозити.

Не липсват и такива, заложили на обновяване на автопарка си. Димитър Иванов от БОС се е сдобил със „Ситроен“ за 14 хил.лв, той има и банков депозит от 24 хил.лв. Друг магистрат Ирина Сурчева може да се похвали с чисто новичка „Дачия Дъстър“ за 34 хил.лв. С нова кола от миналата година е и Стефан Стойков, заложил на джип „Нисан Трейл“. Магистратът Симеон Михов пък си е купил „Опел Корса“ за 23 хил.лв. Съпругата на съдия Петър Ханджиев - Люба е успяла да пласира сторото си "Порше 944" за 7777 лв., става ясно от декларацията на магистрата. Семейството има 36 хил.лв. спестявания.

Любопитна е и декларацията на Калина Пенева, която придобила гараж и общи части от жилище. Съпругът й Димитър Пенев има свободни парични средства от 70 хи.лв., личните й средства са в размер на 12 хил.лв., а синът й Павел Пенев е с 11 хил.лв. Семейството има банкови влогове за около 45 хил.лв., както и солидни вземания от строителя „Алфа строй“ за 500 хил.лв.

Тенденцията за закупуване на нови жилища се запазва и сред магистратите в Административен съд-Бургас. Новодомец през изминалата година е и съдия Галина Радикова-Романова, която се е сдобила с жилище от 78 кв/м за 97 500 лв. Основното перо за финансиране на покупката е банков кредит от 35 хил.лв., наред с това тя е успяла да продаде и наследствен имот в чужбина. Колежката й в Административен съд – Бургас Павлина Йоргова е станала собственик на мезонет от 132 кв/м, чиято цена е 137 хил.лв. Жилището е закупено със „зами, заплата и дарения“, написала е собственоръчно в декларацията си съдия Йоргова. Банковият й кредит в ДСК е 59 хил.лв.

Съдията от Районен съд – Бургас Георги Иванов е придобил апартамент от 112 кв/м в Бургас, заедно с гараж на обща стойност 58 740 лв., средствата са от ипотечен кредит от ДСК. Диана Ганева се е сдобила с вила в Черноморец и парцел от 674 кв/м в Банево. Конкретни суми не са споменати, уточнено е само, че произходът на средства са „дарения и заплата“. Тя и съпруга й Тотко Ганев имат банкови влогове, съответно по 26 хил.лв.и 7 хил.лв.



В категории: Темида


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
патоанатом
08.02.2016 06:43:37
1
2
Всички изброени все пак са съдии-имат достатъчно голяма заплата и.И да не се забравя,че са и с дълъг стаж.Това,което декларират,че притежават,го имат сума ти баничари и автомонтьори.
9.
За Калинките
11.08.2015 23:33:34
1
0
Калина Пенева имала вземане от Алфастрой :) Декларацията казва,че ги е дала назаем на фирмата на съпруга си :) - Алфа строй. Че и децата й чак заемодатели! http://register.bulnao.government.bg/2015/5306CE43-BAC5-4AE9-8197-29A032CF0E3372992.xml
8.
kokoban
09.12.2014 18:49:01
3
3
Някой от пишещите тъпанари да знае ,че Синков си е от Айтос,а бащата на Боряна Димитрова е с голям бизнес?!Както е казал дядо Вазов-там на Балкана,където живее едно племе мързеливо,малко -много ебливо и най-паче завистливо.
7.
Запознат
03.07.2013 09:45:13
31
12
Статията е тенденциозна и злонамерена. Не се коментира , че някои от тях са получили имотите по наследство, просто защото през съответната година са починали техни родители...А съпрузите на някои оттях са бизнесмени от години и доходите им наистина не са никак малки. Първо - проучете - после - пишете... по - коректно!!!
6.
Свети Георги
02.07.2013 23:14:27
4
4
Проверете си информацията. Ханджиев не е купувал Порше според декларацията му. Жена му е продала тази кола за 7777 лева. Май не можете да четете.
5.
Гост
02.07.2013 22:18:23
2
18
Интересно, след като съдебната система е най-критикуваната и с най-съмнителен обществен ефект, защо точно нейните служители са най-добре възнаградени ...
4.
пора
02.07.2013 21:48:08
4
13
еееееееееееи те направо клошари бе
3.
до пешо
02.07.2013 20:58:47
21
6
Малко си учил и некачествено.Като поучиш повече ще си купиш и ти.
2.
Митко
02.07.2013 20:07:30
11
12
кво да правят завалиите и тяхната не е лесна :)
1.
пешо
02.07.2013 20:02:00
7
30
Добре де ама нали и ние работиме пък не можем нищо да си купиме бре интересна работа... дали малко сме учили много странно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори