×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Орешарски назначи зам.-министрите. Пази до последно в тайна замовете на МВР и правосъдието


Орешарски назначи зам.-министрите. Пази до последно в тайна замовете на МВР и правосъдието
Новите зам.-министри вече са назначени, съобщиха от Министерски съвет
13 Юни 2013, Четвъртък, 18:26 ч.
Автор: Dnevnik.bg

Специалисти със солидни биографии влизат в министерствата. Скандалната Велислава Кръстева - също
Премиерът Пламен Орешарски назначи днес 17 зам.-министри, съобщиха от правителствения пресцентър. Сред новоназначените липсват имената на замовете на МВР и правосъдието, които ще бъдат определени следн дни. Пресцентърът на Министерския съвет разпространи кратки боиграфични справки за тях:

Анна Янева Георгиева – заместник-министър на икономиката и енергетиката.
Завършва търговския техникум в гр. София и магистратура по "Управление и организация на МТС" във Висш икономически институт "Карл Маркс". В периода 2009-2012 г. е член на Постоянната комисия по "Икономика, енергетика и туризъм" към Народното събрание. От 2005 г. до 2009 г. е на длъжност заместник-министър в Министерството на икономиката и енергетиката, ресор "Икономика", преди това работи като главен секретар на Комитета за използване на атомната енергия за мирни цели. В периода 1991-2005 г. е общински съветник и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси, член на комисиите по Стопанска политика и инженерна инфраструктура. Владее руски език.

Васил Стоянов Василев – заместник-министър на културата.
Завършва езиковата гимназия "Екзарх Йосиф", гр. Ловеч, магистър "Театрална режисура" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и специалност "Мениджмънт на бизнес организациите" в Стопанската академия "Д. А. Ценов". В периода от октомври 2011 г. до юни 2013 г. е общински съветник в гр. Ловеч, член е и на Националния съвет на Българска Асоциация на Работодателите в областта на културата. От 2006 г. е директор на Драматичния театър в гр. Ловеч. Владее немски, руски и английски език.

Велислава Иванова Кръстева – заместник-министър на културата.
Завършва Нов български университет, като магистър по "Политология", притежава бакалавърска степен по икономика и управление в социално-културната сфера от Югозападния университет "Неофит Рилски". От 2004 г. е ръководител звено "Връзки с обществеността и пресцентър" на ПП "Движение за права и свободи". Работила е като говорител и член на Централна избирателна комисия за местни избори и като редактор във вестниците "Монитор" и "Стандарт" и в Дарик радио. В периода март 1999 – август 2001 г. заема длъжността на главен съветник в 38-мо Народно събрание.

Проф. д-р Чавдар Крумов Славов – заместник-министър на здравеопазването.
Завършва Висш медицински институт, гр. София, специалност "Урология" и магистратура по "Здравен менидмънт" в УНСС. Специализирал е във Франция, Белгия, Великобритания, САЩ по урология, трансплантология и реконструктивна урология; организация на бъбречната трансплантация, лапароскопска хирургия. През 2012 г. става член на Комисията за лечение в чужбина при Министерството на здравеопазването. В периода от 2010-2013 г. е национален консултант по урология, бил е началник Клиника по урология в УМБАЛ "Александровска". През 2009 и 2010 г. е член на Борда на директорите на УМБАЛ "Св. Анна". Трудовият стаж започва в Окръжната болница, гр. Кюстендил и Медицинска академия в София. Владее руски, френски и английски език.

Бойко Маринов Пенков – заместник-министър на здравеопазването.
Завършва магистратура по "Медицина" в Медицинска академия и "Стопанско управление – здравен мениджмънт" в Университет "Проф. Асен Златаров", гр. Бургас. Притежава дипломи по "Болничен менидмъжнт" и "Социална медицина, обществено здраве и здравен мениджмънт", "Белодробни болести", "Вътрешни болести" от Медицинския университет в София. Изучавал "Администрация в здравеопазването" в JICA, Япония. Владее английски и руски език.

Мая Тодорова Тодорова – заместник-министър на младежта и спорта.
Дипломира се в СУ "Св. Климент Охридски", като магистър по "Философия". От 2008 г. работи в Националния център "Европейски младежки програми", дирекция "Управление на проекти по национални младежки и други донорски програми" и дирекция "Управление на проекти по национални, европейски и международни младежки програми. Експертната си дейност в държавната администрация започва през 2006 г. в Държавна агенция за младежта и спорта, където до 2008 г. работи в главна дирекция "Политика за младежта". Владее руски, френски и английски език.

Людмила Костова Петкова – заместник-министър на финансите.
Завършва магистратура по "Икономика и управление на търговията" в УНСС. От април 2010 г. е директор на дирекция "Данъчна политика" в Министерството на финансите. В периода април 2007 – април 2010 г. заема длъжността на началник отдел "Данъчна методология" в НАП. Преди това е работила в Офис "Средни данъкоплатци и осигурители, ТД София град, ТД "Големи данъкоплатци и осигурители", ДП "Големи данъкоплатци", СУДА, София, ДП "Средец". Владее английски и руски език.

Мукаддес Налбант Юсуф – заместник-министър на образованието.
Докторант по "История на философията" в СУ "Св. Климент Охридски". От април 2011 г. е експерт в ПП "Движение за права и свободи". В периода юли 2009 – март 2010 г. работи като директор на дирекция "Координация и контрол на средното образование" в Министерството на образованието, младежта и науката. Заема длъжност като заместник-министър на образованието и науката в периода септември 2005 – юли 2009 г. Трудовият й стаж започва като преподавател. Владее турски, руски и френски език.

Чавдар Георгиев Георгиев – заместник-министър на околната среда и водите.
Завършва Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Трудовият му стаж започва като председател на СД "Агенция за юридически консултации". В периода септември 2005 – юли 2009 г. заема длъжността на заместник-министър на околната среда и водите. От юли 2009 г. е секретар на Правния съвет към Президента на Република България, като от 2011 г. до февруари 2012 г. – негов председател. В периода май 1995 – юни 1997 г. заема длъжността заместник-главен секретар на Народното събрание, а през 1995 г. на главен секретар на Министерството на околната среда.

Али Неджми Ниязи – заместник-министър на отбраната.
Завършва магистратура по икономика в УНСС. В периода 2005-2013 г. е народен представител в 40-то и 41-то Народно събрание. Заема длъжността на заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, бил е член на Комисията по външна политика и отбрана и на подкомисията, осъществяваща парламентарен контрол върху дейността на НРС, НСО и военна информация. През 2006 и 2007 г. е член на Европейския парламент. В периода 2003-2005 г. е заместник-министър на отбраната, член на надзорния съвет на Агенция за приватизация. Владее руски, английски и турски език.

Инж. Иван Василев Иванов – заместник-министър на отбраната.
Завършва ВА "Г. С. Раковски", специалност "Земна артилерия и ракетни войски" и магистратура във ВНВАУ "Г. Димитров" по обслужване и ремонт на електронно-изчислителни машини. Преминал е курс в Колежа по отбрана на НАТО за висши ръководни кадри на НАТО, в гр. Рим, както и курс за управление при кризисни ситуации в Германия, курс за управление на ресурсите на отбраната и мобилизационните ресурси, както и курс за военни наблюдатели на ООН във Виена. Професионалната му практика започва през 1979 г. в структурите на Българската армия. От 2012 г. е президент на Конфедерацията на обществени организации от сигурността и почетен представител на Асоциацията на завършилите Колежа по отбрана на НАТО (АЗКОН). Преди това е директор на дирекция "Управление на човешките ресурси" в Министерството на отбраната. Награждаван е многократно с български и чуждестранни военни отличия и награди. Владее английски и руски език.

Бюрхан Илиязов Абазов – заместник-министър на земеделието и храните.
Дипломира се във Висшия селскостопански институт, гр. Пловдив. От 2009 г. работи в частния сектор във фирма за подготовка, изработване и консултации по проекти по Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма "Рибарство и Аквакултури", възобновяеми енергийни източници, земеделско производство. В периода юни 2009 – октомври 2009 г. е член на Комисията по земеделие в Народното събрание. Март 2005 – юни 2009 г. е заместник-министър на земеделието и горите.

Светлана Григорова Дянкова – заместник-министър на труда и социалната политика.
Специализира "Финансов мениджмънт" в Стопанската академия "Димитър Ценов", гр. Свищов и "Електроинженерство" в Техническия университет в гр. Габрово. Завършила е средното си образование като програмист. През 2007 г. завършва USAID във Вашингтон специалност, "Публично-правно партньорство и социално осигуряване". От 2009 г. е ръководител на проект "Вътрешни комуникации" ПОК "Доверие". През 2009 г. заема длъжността заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика. Започва работа в държавната администрация през 1993 г. като експерт в Министерството на образованието и науката. Избрана е за народен представител в 37-мо, 38-мо, 39-то и 40-то Народно събрание като член на социалната и образователната комисии, експерт и председател на Комисията по труда и социалната политика. Ползва руски, английски и немски език.

Росица Калчева Янкова – заместник-министър на труда и социалната политика.
Завършва магистратура като "Юрист" в СУ "Св. Климент Охридски", както и магистратура за икономист в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Изучава финанси, мениджмънт, право, счетоводство, управление на риска, управление на промените, управление на таланта и човешки ресурси в Административния колеж на Индия, Хайдерабад. От юни 2009 г. работи в КНСБ като съветник, а след това като изпълнителен секретар по пазара на труда. В периода декември 2003 – юни 2009 г. заема длъжността на зам.-изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, а от 2009г. до 2011г. заема поста изпълнителен директор на същата агенция. Работила е като юрист в Държавен фонд "Земеделие" и фонд "Тютюн". Владее английски език.

Лазар Манолов Лазаров –
заместник-министър на труда и социалната политика. Завършва УНСС и специализира в Международната организация на труда. От август 2009 г. е главен експертен сътрудник към Комисията по труда и социалната политика на Народното събрание. В периода август 2005 – юли 2009 г. заема длъжности в Министерството на труда и социалната политика като съветник на министъра и заместник-министър. Трудовият стаж започва в неправителствения сектор в областта на социалната политика. Работил е и в Икономическия и социален съвет и БСК. Владее английски и ползва руски език.

Ангел Величков – заместник-министър на външните работи.
През 2006 г. завършва Университет на Щата Небраска като доктор на юридическите науки. Притежава диплома от Университет Грейсланд, Щат Айова за международни отношения, политология и немски език. От януари 2013 г. работи в частния сектор като инвестиционен представител и съветник. През 2012 г. е съветник на доброволни начала на Президентската кампания – Губернатор Мит Ромни и юридически съветник, архивист в кабинета на Сенатор Майк Джоханс от Щата Небраска. Владее английски, руски и немски език.

Тодор Чуров – заместник-министър на външните работи.
Завършва Московския държавен институт за международни отношения като магистър по международни отношения. Трудовият му стаж в държавната администрация започва в Министерството на външните работи, отдел "Арабски страни. От 2009 г. е постоянен представител, посланик на Република България. В периода 2005-2009 г. заема длъжността заместник-министър на външните работи, като през 1995 г. е бил и говорител на министерството, по-късно директор на дирекция "НАТО и международно сигурност" и директор на дирекция "Права на човека и международни хуманитарни организации". През 1993-1994 г. заема длъжността заместник-министър на външните работи и председател на националната комисия за ЮНЕСКО. Бил е посланик в Кралство Бахрейн, седалище Кувейт, заместник-ръководител на мисия във Вашингтон, аташе в Аман, Йордания. Владее английски, руски, словашки, испански, френски и арабски език.

В категории: Политика


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Othman
21.08.2013 04:11:58
0
0
Very true! Makes a change to see soemone spell it out like that. :)
4.
gxbqfaqjlv
21.06.2013 23:40:15
0
0
nbTsfX , [url=http://fkafnvwtdlqe.com/]fkafnvwtdlqe[/url], [link=http://irbmdkhbbmnq.com/]irbmdkhbbmnq[/link], http://aoguqvlolggw.com/
3.
uohijtrwbl
21.06.2013 18:14:01
0
0
rS6fV4 <a href="http://zdoxhbgqhtnp.com/">zdoxhbgqhtnp</a>
2.
Nanae
19.06.2013 13:09:11
0
0
Fiindng this post solves a problem for me. Thanks!
1.
Delphia
19.06.2013 12:06:03
0
0
This aritlce keeps it real, no doubt.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори