×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП бърза да ликвидира Слънчев бряг АД, а не казва откъде ще вземе 25 млн.лв., за да плати акциите на частниците


09 Юни 2013, Неделя, 18:29 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА

Волен Сидеров подскача като петле между редовете, провокирайки ситуации, не сме там за да си показваме мускулите

- Господин Бойчев, как ще коментирате изказването на депутата от БСП Димчо Михалевски за незабавна ликвидация на Слънчев бряг АД?

- Колегата, който се изказа за ликвидация на Слънчев бряг АД, бе крайно неподготвен. Този проблем стои пред АД-то от много години, още от времето, когато този колега беше зам. министър на строителството и регионалното развитие и тогава можеше да намери начин да реши въпроса, но не го направи. Слънчев бряг АД е акционерно дружество със 75% държавно участие, а другите 25% са на различни частни собственици. Активите на Слънчев бряг АД са за около 100 милиона лева. 25% от тази сума правят 25 милиона лева. Първо трябва да се отговори на въпроса кой ще ги плати тези 25 милиона лева, как ще бъдат обезщетени миноритарните собственици. Аз не виждам логика да ги плаща държавата. При тази ситуация би трябвало да ги плати Община Несебър. Съответно трябва да се прехвърли и инфраструктурата. По време на управлението на ГЕРБ бе предложено тези 75% да се продадат за 1 лев на Община Несебър. Те трябваше да намерят решение за собствеността на миноритарните акционери. Това са 25 милиона лева и никой не казва кой ще ги плати.

- Какво предстои да се случи при тези обстоятелства?

- Ако се пристъпи към ликвидация има два изхода. Единият е да се национализират тези 25%, т.е да кажем на миноритарните собственици „гледайте си работата”, активите ви стават държавни. Другият, по-логичен вариант е някой да плати. В Слънчев бряг има проблем, трябва да се намери решение за финансиране на инфраструктурата. Общината, която няма собственост в Слънчев бряг Изток, няма как да инвестира.  Но ние сме се опитали в новия Закон за туризма, който беше приет в последния ден на 41-вото Народно събрание, да дадем възможност на министъра на туризма, ако има въобще такъв, да преразпредели данъците, като данък сгради, напр., които ще се събират от Слънчев бряг АД. Така тези средства ще се разходват за поддръжката на инфраструктурата  Още веднъж казвам, много е неподготвено да излезеш със становище публично:  Тръгваме към незабавна ликвидация на Слънчев бряг АД.

- В предизборната кампания  от ГЕРБ настоявахте за обособяването на Министерство на туризма. Защо, не е ли достатъчна държавна агенция?

- В момента отрасълът Туризъм е  на абсолютен самотек, защото той е изкаран от Министерството на икономиката и енергетиката. Готви се той да премине в Агенция. Туризмът като отрасъл в икономиката формира около 14% от БВП. Категорично трябва да го има като отделно министерство. Създаването на агенция е връщане назад. Много проблеми стоят пред туризма.  В момента няма структурирана нито агенция, нито министерство, няма и действаща нормативна уредба. Законът е факт, но към него трябва да се издадат 14 подзаконови нормативни акта, които в момента няма кой да  издаде.

- На последното заседание на НС от ГЕРБ напуснахте пленарна зала, как бургаската група от народни представители ще работи оттук нататък?

- Бургаската група народни представители ще продължи да се регистрира, да участва в комисиите, но няма да присъстваме в зала. Присъствието ни там е абсолютно неглижирано, ние сме най-голямата политическа сила, имаме над 1 милион гласоподаватели. Отношението към нас в залата е унизително. Не могат да казват на най-голямата политическа сила – каквото сме си решили ние, това ще приемаме, като примерно преструктурирането на ГДБОП и преминаването й в ДАНС. Ние не искаме да участваме в тези колизии, които ще разрушат държавата. Другият момент – новите управляващи не искат да признаят, че се налага нова тройна  коалиция и тя не може да бъде интерпретирана като правителство от експерти.  Новата тройна коалиция е от БСП, ДПС и Атака. Нашето поведение ще продължи да бъде срещи с хората, срещи с неправителствените организации. Ние ще участваме в законодателството, ще обясняваме на хората какви закони се приемат. Абсурдно е в Правилника за Народното събрание, който е със силата на закон, да бъде заложено закони да се приемат от 4 души. В момента 4-ма народни представители могат да приемат на първо и на второ четене закон. Кворумът е 1/3, т.е от 21 депутати в съответната постоянна комисия, със 7 може да започне заседанието и с 4-ма човека „за” може да се гласува закон. Това е престъпление. Ние не можем да участваме в тези сценарии.

- Какво мислите за Волен Сидеров?

- Не може един политически лидер, на най-малката политическа партия, да провокира останалите депутати, да подскача като петле между редовете. Ние, сега, какво? Да  си показваме мускулите пред него ли?! Провокира ситуации, които не се вписват в протокола за поведение на един народен представител. Ние сме пратени в НС, за да работим, не да се караме  и да ни издават присъди. Никога в НС е нямало подобна атмосфера на реваншизъм. Миналата седмица  уволниха директора на Държавната агенция за финансова инспекция - Теменужка Петкова. АДФИ е единствената структура, която проверява държавните предприятия и министерствата. Това е единствената структура, която работеше и изкара на светло далаверите с АЕЦ Белене. Тази госпожа не е наше назначение, тя е абсолютен експерт. Ние вървим към разбиване  на тази агенция. Първото нещо, което направи кабинетът „Орешарски“, бе да обезглави Агенцията. В момента няма кой да проверява министерствата.

- Депутатите от БСП обявиха, че ще отворят приемна  за репресирани от ГЕРБ, Вие пускате телефони на репресираните от БСП, голямо объркване ще настане?

- Искам да ги попитам къде спаха 4 години БСП! Ние 4 години не сме спрели да се срещаме с хората, с нашите избиратели. Освен приемните, които правим всеки понеделник, аз се срещам с хората в цялата област. Имаме вече горещи телефони за реваншизма и репресията, които очаквам и вече виждам, че започват след уволнението на държавни служители. Не ме интересува какво прави БСП.

- Новият летен сезон започна, какви са вашите очаквания за резултатите от него, Вие самият сте от Несебър?

- Очаквам успешен сезон, въпреки правителството на новата тройна коалиция! Към този момент очакванията са за около 12-15% ръст на туристите, но аз се надявам този ръст да достигне до 20%.


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
лкfvci7tc
11.06.2013 21:32:09
0
2
Кажи за Маймуняка и Димитър Янков,лека им пръст :)
16.
дядо
11.06.2013 11:44:49
1
4
Странно е когато форумците обвиняват "комунистите",та да си дойдем на думата-какъв е на Бойчев баща му и как др.Бойчев стана такъв "виден бизнесмен" и ортак на Бойко,хайде стига с тези "комунисти" ,в партия ГЕРБ В МОМЕНТА има МНОГО ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИ от която и да е друга партия.Самата партия(ако може да се нарече така тази хунта) е съставена предимно от бивши и настоящи ченгета и най-вече от КОМУНИСТИ!!!
15.
djs
10.06.2013 21:49:26
0
3
boichev zabravi starite t drujki,majka zandana obichascta chujdi jeni
14.
Тупак
10.06.2013 21:25:38
0
4
Ама верно ли само адфи проверява държавните предприятия и министерства аааа?? Ами Сметна палата примерно кво проверяват -Бургасбус за нередовни пътници!?!! За толкова време маймуна щеше да стане човек, тоя това не е научил.. Ама бакшиш простено му е
13.
do 12
10.06.2013 16:09:12
3
2
Не бе, той и 3 клас няма. А теб като те гледам как пишеш сигурно си с докторантура :D
12.
герберка
10.06.2013 15:30:05
1
5
тоя пак ли стана депутатин мислех че го отписаха той има ли средно образование....
11.
До 10
10.06.2013 12:04:38
8
1
Също така си пропуснал да напишеш, че Бойчев яде малки деца :-D Еййй, тва комунистите сте неуморни бе
10.
Боче
10.06.2013 10:19:52
2
9
Гледам много глупави герберушки тук. А знаете ли кой е Димитър Бойчев?
Мисията му започва в Поморие, с участие в бандите на местният крал на мафията, когото никой не пипа - О. Ботев. В последствие самият той има рекетьорска банда и се занимава с нелегално лихварство и ченчеджийство, вкл. в Слънчев Бряг, който добре познава. Там трупа богатството си . Преминава във ВИС 2, където стига до високите местни етажи. Забъркан е с редица престъпни схеми, вкл. и с наркодилъра Маймуняка - дългогодишен негов съдружник, убит през 2005. През трети човек е забъркан и в ТЕО Интернетшънъл на Боко Тиквата в Бургас. Последният скандал с него беше, че като социалнослаб придобил имоти в слънчев бряг, на които построи огромни хотели, които хотели се оказаха и незаконни - нарушават границите на имотите.
Това е вашият Бойчев и ако той ще управлява добре слънчев бряг, по добре да се гръмнем или да го гръмнем.
Всичките гербушки са такива. Това им е контингента.
9.
Joro Kralev
10.06.2013 09:56:16
7
2
Бойчев, ти какво очакваш от комунистите? Това, което ще направят е ако могат да откраднат активите на частните акционери от Слънчев бряг.
Хората ще пият по една студена вода и това ще е. Ама ние сме си виновни, дето ги оставихме да се върнат пак на власт.
8.
Joro Kralev
10.06.2013 09:55:43
4
3
Бойчев, ти какво очакваш от комунистите? Това, което ще направят е ако могат да откраднат активите на частните акционери от Слънчев бряг.
Хората ще пият по една студена вода и това ще е. Ама ние сме си виновни, дето ги оставихме да се върнат пак на власт.
7.
бургазлия
10.06.2013 07:08:33
4
5
Тоя нахалник говори за открити приемни за уволнени и репресирани от БСП.Това,че няма такива за репресирани и уволнени от герб....тяхната саморазправа с хората беше по-голяма,когато дохдоха на власт.Всичките бяха гладни въшки и предани на вожда си.Сега много ги заболя.Каквото си пооткраднаха със Златко Димитров това беше.То пък тоя рекетъор златко стигане няма.И още продължава...и този сезон.
6.
Миноритарен акционер
09.06.2013 22:48:21
3
7
г-н Бойчев,ние знаем как ще бъдем обезщетени,не плачете на чужд гроб. Вие и сега се правите ,че не знаете,вашата цел беше друга и проспахте предишния си мандат! За ваша информация, мажоритарен собственик на Слънчев бряг АД беше Министерството на икономиката, енергетиката и туризма от името на държавата,не го бъркайте с Министерството на регионалното развитие,където е работил Д.М.
5.
AD
09.06.2013 21:19:45
5
3
При опит за ликвидация, Слънчев бря АД, ще изпадне веднага в несъстоятелност и тогава акцонерите ще пият една студена вода, честито на БСП за глупостите дето ръсят!
4.
възмутен
09.06.2013 21:17:13
3
9
Касабова, що му вземаш парите на тоя и му публикуваш глупостите. Нахланки, окраде цялата област, взе бизнеса на хората. Примерно го питай за лодките по Ропотамо.Там пък ти пишеше за жертвата на Бойчо Георгиев и този курумпиран келнер Бойчев. касабова, стига си му публикувала хленченето. Върни му парите да си купи една нова вратовръзка.
3.
До всички
09.06.2013 20:04:21
5
14
Да задръстим телефоните на Групировката за еднолично грабене на България, ГЕРБ - регионален клон Бургас с информация за мръсотиите им в региона през последните 6 години!
2.
Буда
09.06.2013 19:44:11
4
10
Бойчев, изнесете ми портретите от всички канцеларии и ми ги донесете в София. 100 000 портрета при 100 000 калинки стоят, искам да ми ги отчетете!Калинките сами ме напускат!
1.
Санчо
09.06.2013 19:34:15
4
14
Сервитьорчето пак се обажда неподготвен.. аман от компетенции...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те Зодиите, които имат най-борбен дух Зодиите, които имат най-борбен дух Дали вашият зодиакален знак е един от тях?
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори