×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За начало вчера, ако съм самокритичен, трябваше да изгоня двама от опозицията и един от своите


За начало вчера, ако съм самокритичен, трябваше да изгоня двама от опозицията и един от своите
Новият председател на Общински съвет - Бургас Костантин Луков се закани да мери с нов аршин в Общински съвет
29 Май 2013, Сряда, 11:57 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

При Снежина Маджарова имаше толелиране на една от групите, но трябва да погледнем от какво бе предизвикано, призна новият шеф на местния парламент

Общинският съветник от ГЕРБ и досегашен зам.-шеф на ОбС - Бургас Костантин Луков бе избран за председател на местния парламент на вчерашната сесия. Въпреки че бе издигнат от най-голямата група, която има пълно мнозинство в общинския съвет, изборът му до последно бе под въпрос, поне ако се вярва на слуховете в политическите среди. Групата на ГЕРБ обаче бе монолитна и твърдо го подкрепи.

-Г-н Луков, впечатление направи, че заложихте на едно по-високо темпо на работа на Общински съвет – Бургас. Вчера стояхте до късни доби – почти 22 часа. Така ли ще бъде занапред?

-Темпото до късни доби, както казвате, бе наложено защото имахме избор на председател, дебати и доста изказвания по първите точки на дневния ред, което забави работата на Общинския съвет. До 13 часа бяхме стигнали едва до 3-та точка, а в дневния ред имаше 68 точки, което наложи да се удължи работата. Имаше опасност да продължим три дни, но занапред смятам, че заседанията ще протичат с по-нормално време.

-Създаде се впечатление, че опозицията бе по-смирена в първия ви ден.

-Не мисля, че беше по-смирена. Мога да отговоря така:“ Вълкът козината си мени, нрава – не“. Повече не искам да коментирам. От моя страна аз появих толерантност, но се оказа, че този жест не бе разбран. Ако продължават така нищо хубаво не вещае бъдещата ни работа. При избора си казах: председателят на Общинския съвет е пръв сред равни, той не е нещо повече от всички тези 51 съветници, а работи по правилника на Общински съвет и ЗМСМА.

-Да, но и вие с ръка на сърцето може да признаете, че бившият председател Снежина Маджарова често толерираше една определена група?

-Действително е имало такова, но трябва обективно да погледнем от кого е предизвикано, кои са тези, които създават недобрия климат в ОбС, кой залага на грубия тон. Това мога да кажа, не желая да коментирам работата на бившия председател, а само моята работа и то самокритично.

-Самокритично погледнато, къде виждате грешките си в първия си ден?

-Всеки може да сгреши, аз не съм безгрешен, но казах, че искам да наложа стил еднакво да се спазва правилника от всички. Ако бъдем честни, бях ли спазил правилника изцяло вчера трябваше да изгоня поне двама общински съветници от опозицията и един от групата на ГЕРБ. Но оттук нататък ще наказвам всеки един, който репликира от място. Тази практика, която се е установила за мен не е никак добра и ще направя всичко възможно, за да я прекратя.

-Впечатление направи вчера, че четирима от общинските съветници на ГЕРБ отсъстваха. Паметливи веднага припомниха избора на Снежина Маджарова, когато другият опонент – Златина Дукова бе обидена и не дойде на сесията. Вчера на заседанието не бе Стоян Евтимов, чието има също се спрягаше за поста?

-Няма драма, каквато търсите. Всеки един от съветниците, отсъствали от сесията имаше своята уважителна причина и ние предварително бяхме уведомени. Не мисля, че Стоян Евтимов е сърдит за нещо. Дори тази сутрин се чух него, той си имаше личен ангажимент, който не желая публично да коментирам и нямаше как да присъства на заседанието.

-Но май имаше брожения в групата на ГЕРБ заради избора ви?

-Не, не е имало брожение всичко е плод на слухове и интриги. Това показва и гласуването в зала. 24 общински съветници на ГЕРБ присъстваха в зала, вижте какъв е резултатът от избора /б.а. Костантин Луков бе избран с 28 гласа/ и сами ще си направите извода. Никаква драма няма. Казвал съм го, че това е един пост, който не е чак толкова важен. Аз не искам да градя политическа кариера. До моя избор се стигна заради това, че съм зам.-председател от предния общински съвет и продължих в настоящия. Трябва да има приемственост и това се взе напредвид при издигането на кандидатурата ми.

-Вчера получихте първите си укори заради камерите в залата. Ще има ли промяна на системата?

-Камерите в залата на Общински съвет не касаят организацията на работа. Това е обществена поръчка, която е зададена по този начин. Аз не съм тесен специалист, за да коментирам качеството на техниката. В администрацията има лица с нужната квалификация, които изготвяха документацията за процедурата. Те казват, че камерите са качествени от добра марка. Не знам какъв проблем има. Днес се позаинтересувах, за да видя какво е било качеството на излъчване, попитах няколко човека и те казаха, че бил качествен образа.

-Г-н Луков, има ли слабости в Правилника за работа на Общински съвет и предвиждате ли промени по него?

-Ако ще има някаква промяна, то при всички случаи преди да предприема каквото и да е било ще свикам председателски съвет, за да чуя какво е мнението на колегите. Еднолични решения няма да налагам. Включително мога да извикам и водачите на групи, защото смятам, че това е правилно. Много ми се иска добрият тон да се върне в залата, на което се надявам, но честно да си призная съм критично настроен.




Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 9
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори