×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димчо Михалевски уверен, че Коалиция зa България ще има поне 4-ма депутати от Бургас


Димчо Михалевски уверен, че Коалиция зa България ще има поне 4-ма депутати от Бургас
БСП ще бъде първа политическа сила в страната, много ще зависи от това каква е активността на изборите, каза водачът на левицата Димчо Михалевски
08 Май 2013, Сряда, 16:12 ч.

Водачът на листата излезе с програма „Как ще променим облика и живота в Бургаска област”

„Как ще променим облика и живота в Бургаска област?” – така е озаглавена програмата, с която излиза водачът на Коалиция за България в Бургас Димчо Михалевски на изборите на 12 май. Точките в нея са записани в резултат на темите, обсъдени на срещи с хората от региона по време на месеца, в който течеше предизборната кампания. Михалевски я представи днес пред журналисти и заяви, че е оптимист за резултатите от изборите. „Оптимизмът ми дори нараства. Първоначалната ни задача беше 4 мандата, но вече смятам, че може да надскочим тази цел. БСП ще бъде първа политическа сила в страната, много ще зависи от това каква е активността”, каза водачът на левицата.

Според него основната кауза на депутатите от Коалиция за България ще е решаването на проблемите, свързани с работа, доходи, здраве. В присъствието на кандидатите за народни представители Христо Монов, Атанас Зафиров, Павел Маринов, Димитър Гочев, Христо Панайотов, Георги Спасов, Дафинка Главанска и Мартин Палов, Михалевски открои основните задачи, за незабавно решаване след изборите, оформени в конкретна регионална програма. На първо място КБ  гарантира свободна среда за бизнеса без административен натиск и политически рекет, налагани през последните години. Въвеждане на нови правила и икономически стимули за постепенно връщане на земеделието в региона към по – балансирана структура с фокус животновъдство, зеленчукопроизводство и овощарство. Предвидена е и специална програма за развитието на животновъдството с акцент Странджа и планинските райони на Стара планина, както и промяна в закона за горите с премахване на чисто лобистки текстове, които създават условия за монополно положение и ликвидират конкуренцията. На трето място е изготвена конкретна целева програма за реализиране на инвестиции във високотехнологични производства, с висока добавена стойност и експортна насоченост. Преодоляване на загубата на 26 хил. работни места, чрез създаването на условия за разкриване на минимум  12 000 устойчиви нови работни места в региона е другият основен приоритет. Михалевски обясни, че 5 000 работни места ще се разкрият в малките и средни предприятия, 4 000 в земеделието и 3 000 в новосъздадени високотехнологични предприятия, е другият основен приоритет на КБ.

В областта на здравеопазването бе представена  конкретна програма за квалификация на лекари и медицински персонал с акцент върху специализацията на младите лекари. Предвиждат се субсидии за общинските болници и подготовка за създаването на медицински университет в Бургас. Премахване на лимитите при направленията за специалисти, обществен контрол върху цените на лекарствата, въвеждане на електронна здравна карта и на електронно здравно досие, трикратно намаляване на потребителската такса за посещение при лекар са другите конкретни ангажименти.

От БСП предлагат и реформа в професионалното образование в областта в секторите, които имат потенциал за растеж. Социалистите се ангажират и с държавен ангажимент за създаване на образователни центрове към професионалните гимназии в региона за подготовка на бъдещи кадри. Димчо Михалевски каза, че ще се работи в посока създаване на регионален портал „ Отговорност към младите”, като за целта съвместно държавата и реалния сектор ще изградят система за наблюдение и подпомагане на младите хора в Бургаски регион. Предлага се  и намаляване на таксите в държавните висши училища до една четвърт от издръжката и подобряване на условията в студентските общежития в града.

В социалната сфера, ангажиментите са реализация на програма за подкрепа на диабетно болните в областта и прилагане на иновативни подходи за контрол и лечение на болестта. Димчо Михалевски се спря и на пътната инфраструктура в региона, като отличи в тази сфера доизграждането на АМ ”Тракия” и започването на АМ „ Черно море.” Както и довършване на разширението до четирилентов път в участъка  Поморие – Равда, рехабилитация на републикански пътища и на част от общинската пътна мрежа на Бургаска област.

По отношение на рибарството водачът на листата посочи ангажиментите си за решаване на устройствените проблеми на рибарските селища, облекчаване на правилата за дребномащабен риболов, компенсиране на рибарите за използваното акцизно гориво и облекчаване , чрез премахване на банковите такси и административни тежести.

В областта на туризма Димчо Михалевски се обяви за промяна към  нов стандарт и ново качество с политика към превръщане на туризма в дистинация с по-висок стандарт и качество, чрез устройствени промени и икономически стимули за преориентиране към по-висок клас туристи и удължаване на сезона. Той потвърди още веднъж разбирането си за ликвидация на „Слънчев бряг „АД, както мерките за облекчаване на получаването на визи за туристи от Руската федерация, Украйна, Молдова и страните от Средна Азия, чрез икономическа обоснована позиция пред ЕС за получаване на екслузивен коридор за облекчено издаване на визи. Туризмът е ключов, стратегически отрасъл  за България и за  Бургас и за това трябва да се развива и да води до ръст”, заяви водачът на червената листа.

Михалевски определи програмата на КБ като амбициозна и нелека за изпълнение, но уточни, че с усилия и много труд тя е изпълнима за един 4 годишен мандат при управление на БСП като документа, написан на регионално ниво е изцяло в унисон с националната програма на партията.


В категории: Избори 2013


16
Коментара
Любовен хороскоп за 6 – 12 май
Любовен хороскоп за 6 – 12 май 06/05/2024, Понеделник 21:36 0
16
Коментара по темата
16.
Стоян
09.05.2013 10:05:49
1
4
БСП-Бургас има най-велик водач на листа.И следващите хора от листата са образовани и интелигентни,разбиращи от работата си.Нека сме разумни и ги подкрепим.
15.
констатация
09.05.2013 09:04:36
8
1
БСП - Бургас има най-слабата листа! Защо ни пробутват тия световно неизвестни парашутисти?
14.
БСП-ар
09.05.2013 08:22:14
3
5
БСП ще има 121 дупетата от Бургас и ще управлява!
13.
Емо
09.05.2013 01:01:01
1
6
Човек заради упорството Ви, трябва да Ви подкрепи. През тези години, никоя партия не показа такъв хъс и амбиция.
12.
Иво
09.05.2013 00:06:21
1
5
Като симпатизант на Коалиция за България бих се радвал и на петима, но избирателя ще си каже тежката дума.
11.
Наско
08.05.2013 23:42:35
1
6
БСП каза просто: Ако искаме промяна към по-добро трябва да ги подкрепим. И да си плямпаме и да се караме, хората си имат професионалисти имат си програма и набират скорост
10.
Кокинов
08.05.2013 23:27:50
1
7
БСП заслужава много повече от 4 депутати от Бургас.Други партии просто не са в състояние да им бъдат конкуренция.Гледате ли телевизия,какво се случва в България в момента,дни преди избори,и какви мафиоти с какви схеми се разобличават.Срам
9.
До 8
08.05.2013 23:24:42
1
3
Чикибойко да не те е е........ отзад,че казваш че е педераст?
8.
ЧИКИБОЙКО ТАПИРЕВ
08.05.2013 22:50:02
7
2
МОЖЕ ДО ЧЕТВЪРТИЯ ДА ВЛЕЗЕ ОТ БСП АМА ДРУГ ПЪТ .ТОЗИ КОЙТО Е ЧЕТВЪРТИ СЪЩО Е СОФИЙСКИ ПАРАШУТИСТ.СПУСНАХА ГО ТУК ПРЕЗ 2007Г. А Е И ПЕДЕРАСТ.
7.
До № 6
08.05.2013 21:22:14
1
5
Ти си едно тъпо зомби и нямаш никаква позиция
6.
гражданин с позиция
08.05.2013 21:15:03
7
1
Въпреки компроматите за подслушване, въпреки несъстоятелните твърдения за полицейщина, аз ще гласувам за ГЕРБ, за което имам най- малко пет причини. ГЕРБ изпълни най- важните неща:
- за първи път отстрани етническата и противоконституционнна партия ДПС и обръчите й от фирми от властта;
- отхвърли смело и безвъзвратно проекта Бургас- Александруполис, който щеше да унищожи тай- цветущата южна част от българското Черноморие;
- спря гибелния за българия проект АЕЦ Белене, поставящ в робско отношение страната ни спрямо руските енергийни монополи и извор на главозамайващи комисионни за проруски ориентираните партии БСП и АТАКА;
- довършва одисеята нанай- важната магистрала София- Бургас, която се строи над 30 години и ще направи родното ни Черноморие лесно достъпно за Европа.
- С десетки пъти увеличи усвояването на европейските фондове, в резултат на което България видимо започва да прилича на европейска държава;
Какво стои зад изфабрикуваните компромати на БСП, какво ще допринесат за просперитета на нацията, какво ни обещама тази партия, ако спечели властта?!
Първото и най главно, което БСП не афишира е, че ще върне ДПС, Доган и Местан на власт. На второ място, ще отвори заробващият българския народ проект АЕЦ- Белене, за да угоди на руските си господари.
На трето място, ще върне ужасяващото статукво на безотговорно ограбване на държавата от престъпни групировки, дългата ръка на които се усеща от излезлите компромати.
ГЕРБ има грешки, и аз ги знам, но всичко по- горе написано компенсира стократно грешките им.
За да кажем СТОП на комунизма, под чието робство бяхме 45 години и срещу които се борим 23 години, единственият избор е да излезем не на площадите, а пред урните и да гласуваме. От това се страхува старата комунистическа номенклатура.
Ако искаме да спасим България от комунизма, да излезем да гласуване на 12 май. Друг избор за спиране на задаващите се тъмни сили пред България няма.
5.
ние от народа
08.05.2013 21:07:33
1
9
БСП са единствените, които ще изведат България от разрухата на ГЕРБ. При тях са умните и способни хора.
4.
666
08.05.2013 20:37:15
1
9
Според мен не 4 ами 6 ще са от Бургас
3.
избирател
08.05.2013 20:09:44
1
9
Като слушам по улиците какво си говори народа може да има и повече от 4 депутата от Бургас.Хората са крайно разочаровани от ГЕРБ и единствената алтернатива е БСП.
2.
объркан
08.05.2013 19:44:15
9
3
ами че те къде видяха бургазлии на първите две места, щото повече едва ли ще вкарат. Ама и трима да са - един ще е от Бургас, другите ще си шетат в София. Глупави сметки си прави г-н Михалевски и му е време да си ходи, 13-ти идва, стига му почивката по Черноморието
1.
Бургазлия
08.05.2013 16:58:34
10
4
Този е голям майтапчия! Те един ако вкарат - това ще е голям успех за тях! Много им е слаба листата с тия парашутисти от София. Бургазлии не сме наивници, че да гласуваме за мераклии за депутати!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“,  гр. Пазарджик. Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването на граничния пункт Малко Търново-Дерекьой Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му
Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори