×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Поморие Иван Алексиев: Забраних концерт на Мишо Шамара пред Читалището, защото спазваме законите


Кметът на Поморие Иван Алексиев: Забраних концерт на Мишо Шамара  пред Читалището, защото спазваме законите
С цялото ми уважение към г-н Михалевски, бих го посъветвал преди да се впусне по плоскостта на неверни твърдения първо да беше се запознал с фактите, заяви Иван Алексиев, по повод атаката на БСП, че е отказал концерт от турнето "Свободна България&
18 Април 2013, Четвъртък, 15:39 ч.

Бих посъветвал водача на БСП Димчо Михалевски пръво да провери фактите, после да демагогства, заяви градоначалникът

 


Община Поморие не е разрешила концерт от турнето „Свободна България” тази вечер пред Читалището в града, защото организаторите не са спазили процедурата. Това стана ясно от отговора на кмета на морската община Иван Алексиев по повод обвиненията, отправени днес от водача на листата на Коалиция на България Димчо Михалевски затова, че ГЕРБ налага политически натиск като отменя събития. „С цялото ми уважение към г-н Михалевски, бих го посъветвал преди да се впусне по плоскостта на неверни твърдения (популизъм и демагогско флиртуване) първо да беше се запознал с фактите. Ръководството на Община Поморие не си е позволила и няма да си позволи да нарушава законите в Р България. По-скоро, в конкретния случай инициаторите (защото и към настоящия момент все още няма ясен организатор) не са спазили законовата норма и процедура, регламентирана от Закона за събранията, митингите и манифестациите”, заявява кметът Иван Алексиев.

По този повод от Община Поморие изложиха следните факти:

1. На 10.04.2013 г. постъпва писмо с което г-н Стоян Тончев, посочен като лице за контакти, уведомява, че ще се състои концерт на Национално турне „Свободна България”  на 18.04.2013 г. (не на 10.05.2013 г.) от 18.00 – 20.00 часа на откритата сцена на НЧ „Просвета – 1888”. Във връзка с организацията му, моли за осигуряване на условия за нормално протичане на концерта в посоченото време и за спиране на движението на МПС на централния площад, а също и на пет улици свързани с него.

2. С писмо от 15.04.2013 г. Община Поморие уведомява г-н Тончев, че пространството пред НЧ „Просвета – 1888” се ползва единствено за мероприятия  от Културния и Спортния календари на Община Поморие.

3.  С писмо от 16.04.2013 г. Община Поморие изпраща писмо до РУП Поморие, с което ги уведомява за заявеното от г-н Стоян Тончев мероприятие и за липсата на ангажимент към мероприятието от страна на Общината.

4.  На 17.04.2013 г., в 15:13 ч., постъпва второ писмо от г-н Тончев, отново за провеждане на концерт, цитирайки Закона за събранията, митингите и манифестациите, с което уведомява, че цитирам: „под концерт се разбира събрание на което гражданите изразяват мнение, възгледи и становища по въпроси от политически, икономически, социален, културен или друг характер чрез слово, плакати, макети и по друг подходящ начин (музика)” – край на цитата.

5. На 18.04.2013 г., преди обед, на г-н Тончев е предоставен отново отговор, в който се казва:

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ТОНЧЕВ,

 В отговор на Ваше писмо, регистрирано с вх.рег.№94С-595-2/17.04.2013 година, Ви предоставям следната информация:

1. Във връзка с Ваше писмо, регистрирано с вх.рег.№94С-595-1/10.04.2013 г. относно провеждане на концерт на национално турне „Свободна България”, с писмо с изх.рег.№94С-595-1/15.04.2013 г. сте уведомен, че пространството пред НЧ”Просвета 1888” се ползва единствено за мероприятия от Културния и Спортния календари на Община Поморие, за което с писмо с изх.рег.№66-03-45/16.04.2013 година е уведомен Началника на РУП гр.Поморие.

Вие лично, и в двете си писма, не сте посочили в какво качество заявявате провеждането на концерта и не прилагате доказателства, ангажиращи организаторите на турнето.

2. Община Поморие, не е поемала ангажимент за провеждане на концерт, част от национално турне „Свободна България”.

3. За провеждане на събрание, митинг или манифестация е необходимо да се спази стриктно процедурата, регламентирана в Закона за събранията, митингите и манифестациите.

4. Съгласно §1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2010 г.)” Този закон не се прилага за сватбени, семейни и други тържества, културни и спортни прояви, погребални ритуали, религиозни обреди и други подобни, както и за каквито и да било събрания на закрито.”

Концертът, безусловно, е културна проява.

Имайки предвид гореизложеното, Ви уведомявам, че Община Поморие отказва да предостави терена пред входа на НЧ”Просвета 1888” и да преустанови движението на МПС по площад „Свети Свети Кирил и Методий” за провеждане на концерт от национално турне „Свободна България”.


В категории: Поморие , Избори 2013


7
Коментара
Флагман.БГ Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура 20/05/2024, Понеделник 07:08 0
7
Коментара по темата
7.
до 6
18.04.2013 19:38:33
2
8
не се обаждай от коневръза ,а си оправяй твоя кмет,защото не харесвам шамара, но не понасям герберасти.за 3.5 години върнаха БЪЛГАРИЯ с 23 години назад
6.
бургазлия
18.04.2013 19:02:57
9
7
Кметът на Поморие е абсолютно прав, в крайна сметка не може всеки да си прави каквото иска под единствения предлог, че си бунтар. хайде, стига, ми то по тази логика всеки да тръгне ей така да си прави концерти, митинги и да не спазва правила. А и за хората в Поморие едва ли е голяма загуба като се лишат от простотиите на шамара, хаха
5.
времето
18.04.2013 18:59:20
5
11
КМЕТЛИ СИ КАКЪВ СИ НЕЗНАМ,НО СЪС СИГУРНОСТ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ,НИКОГА НИКОГА.ИДВА И ТВОЯ ЧАС ДА СИ ПЛАТИШ ЗАЩОТО ПО-ТОТАЛИТАРНО ОТ ТВОЕТО УПРАВЛЕНИЕ ДО СЕГА В ПОМОРИЕ НЕ Е ИМАЛО И ПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ СЪЩО. ЩЕ СИ ПЛАТИШ ЗА СОПАТА КОЯТО НАЛАГАШ И ЗА НЕКАДЪРНОСТТА СИ
4.
@@@
18.04.2013 18:46:51
4
9
Абе Ванка досега ти и Николов бяхте различните кметове на ГЕРБ ., но явно цецо ухото вие е зомбилрал
3.
Giga
18.04.2013 18:34:40
3
7
da razbira se,che niama da pozvoli,zashtoto kakto se e nadignal v momenta naroda,moje da osviriat GERB,a kmeta nali vse pak e gerbadjia.
2.
Mutra
18.04.2013 16:10:37
5
10
Ей баничар, не ти омръзнаха Веско Маринов и погребалните песнопения на бабичките!?
1.
BURGAS
18.04.2013 15:57:13
5
8
shamara e lainar
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Край на евтиния ток заради скъпото ядрено гориво? Синдикален лидер очаква цента да не скочи с над 30 на сто Край на евтиния ток заради скъпото ядрено гориво? Синдикален лидер очаква цента да не скочи с над 30 на сто Това ние да си избираме доставчика след либерализацията и да следим борсовите индекси е безумие, коментира Димитър Манолов Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода В края на март мъжът бе удрян с метални пръти в София, а по съпругата му хвърляха камъни  Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Изcлeдoвaтeлитe aнaлизиpaxa 3,4 милиoнa ΠИH ĸoдa, изтeĸли oнлaйн и ycтaнoвиxa, чe тaзи ĸoмбинaция пpeдcтaвлявa пoвeчe oт 10% oт изпoлзвaнитe Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Днес е близка единствено с мениджъра на майка си - Евгени Боянов Протест на таксиметровите шофьори в София Протест на таксиметровите шофьори в София Кметът Терзиев не е отговорил на исканията им нито за среща, нито за връщане на закритите стоянки Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Половината от средствата се получават след отпускането на помощта, а остатъкът – в началото на втория учебен срок Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Искането за заседанието в парламента е заради съмнения сред някои политици, че дохотие на старите хора ще бъдат актуализирани с 10, а не с 11% Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 20 хиляди ученици от професионални гимназии ще защитават дипломен проект Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов
Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори