×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От фалит до 3 млн.лв. са станали инвестициите в общинските дружества в Бургас


03 Януари 2013, Четвъртък, 11:28 ч.
Автор: Бесове.Бг

През 2012 година администрацията успя да изправи на крака закъсалите фирми на Общината

Община Бургас е собственик на капитала на седем търговски дружества  с предмет на дейност в сферата  на производството и услугите, и  десет медицински дружества. Те дават  работа на хиляди хора. За съжаление, през 2007 година много от тях бяха пред фалит. С ефективен мениджмънт, повишена финансова дисциплина и след въвеждане на редица антикризисни мерки, към днешна дата те са стабилизирани и дори имат възможността да инвестират в своето бъдеще. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

През 2012 година усилията на общинска администрация и на управителите бяха насочени към повишаване конкурентоспособността на дружествата, запазване на пазарния им дял и разширяване обхвата на предлаганите стоки и услуги при оптимизирани разходи.

Инвестираните от дружествата собствени средства в техника, апаратура и подобрение на сградния фонд за 2012 г., са над 3 000 000 лв. Отделно Община Бургас предостави на медицинските дружества средства за закупуване на апаратура и съоръжения в размер на 300 000 лв.              

По-големите инвестиции, направени миналата година, са следните:

„Хляб и хлебни изделия“ ЕООД завърши модернизацията на обект „База за приготвяне на храна за Домашен социален патронаж“ в к-с “Меден рудник”. Общата стойност на инвестицията е в размер на 1 960 000 лв.

„Чистота“ ЕООД инвестира 500 000 лв. в реконструкция и модернизация на Претоварна станция-Капчето и закупуване на товарен контейнеровоз за транспорт на контейнерите с твърди битови отпадъци. В момента се извършва и  рехабилитация на инфраструктурата на Претоварна станция-Капчето.

„Бургаски  пазари“  ЕООД инвестира 551 000 лв. в изграждане на покрит пазар в най-големия  жилищен комплекс „Меден рудник“  и 19 000 лв. в лаборатория за анализ на селскостопанската продукция. Изпълнението бе на общинското предприятие "Бургасинвест". На техните специалисти „Обреден комплекс“ ЕООД възложи и ремонтът на южен портал-арка на входа на Гробищен парк на стойност 70 000 лв.

„Бургасбус“ ЕООД направи инвестиции в размер на 110 000 лв., с цел оптимизиране на разходите в дружеството. За намаляване на експлоатационните разходи за обслужване на тролейбусния транспорт е закупена нова автовишка, а за обслужване на слабонатоварените направления по областната транспортна мрежа бяха закупени два 20-местни микробуса. Освен това са извършени и подобрения по сградния фонд на стойност 25 000 лв.

Тази година “Бургасбус”  ще придобие по проекта “Интегриран  градски транспорт” /за който Община Бургас спечели над 130 млн. лв./ 67 чисто  нови автобуса. Половината от тях вече пристигнаха в града, в момента минават технически преглед и скоро ще тръгнат по бургаските улици.

ОП „Спортни имоти, паркинги и гаражи“ за втори пореден  сезон стопанисва Централния плаж на град Бургас. През сезон 2012 г. освен безплатни чадъри, шезлонги и свободен интернет, беше обособен кът с развлекателни детски съоръжения на открито върху  пясъка, беше осигурено и оборудване за спортни и атракционни мероприятия. През лятото на 2012 г. на Централен плаж-Бургас се проведоха:

Световно първенство по плажен тенис;
Републиканско първенство по плажен футбол;
Аматьорски турнир по мини футбол;
Международен турнир по плажен хандбал.
Миналата година бе реализиран и последният трети етап на информационната  система за управление на паркирането.

ОП „Общински имоти“ извърши ремонти на стойност 487 597 лв. и ремонти на 80 общински жилища на стойност 72 198 лв. Във връзка с  разкриване на „Център за настаняване  от семеен тип за деца, лишени от родителски грижи“ се извърши ремонт на сградата на стойност 50 855 лв. Чрез това предприятие Община Бургас финансира и извърши ремонт на една от къщите, засегнати от наводнението в с. Бисер.

Миналата година „Дезинфекционна станция“ ЕООД започна да работи и в други общини, не само в бургаската.

“Благоустройствени строежи“ ЕООД оптимизира структурата на дейността  и персонала си. Дружеството продължава успешно да изплаща огромните дългове, натрупани в периода до 2007 г.

От страна на дружествата  и общинските предприятия непрекъснато се търсят възможности за кандидатстване по програми за финансиране от Европейския съюз. През 2012 година „Бургасбус“ ЕООД подписа договор по ОП „Развитие на човешките ресурси“, схема „Безопасен труд”. Стойността на проекта е 107 851 лв., от които безвъзмездната финансова помощ е 86 281 лв. В рамките на проекта ще бъде извършен текущ ремонт на електрическата инсталация в сервизните халета и ще бъде придобит сертификат за безопасен труд по ИСО 18001:2007.

ОП “Спортни имоти, паркинги и гаражи“ спечели два проекта  по Международен фонд „Козлодуй“, за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на спортна зала „Бойчо Брънзов” и „Спортно-оздравителен център“ – Ветрен, на обща стойност 534 000 лв.

“Хляб и хлебни изделия” ЕООД – Бургас спечели европейски проект по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Проектът е на стойност 134 633 лв. Основната му цел е осигуряването на устойчива заетост на персонала и постигането на по-висока производителност и качество на труда.

През 2012 г. общинските дружества успяха да запазят над 2000 работни места и осигуриха чрез програмите за заетост на ОП “Развитие на човешките ресурси“ временна заетост на близо 200 души.

В категории: Бургас


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
2
Коментара по темата
2.
човек
28.01.2013 08:52:13
0
0
А КОГА ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ПАРИТЕ , ФИРМИТЕ, КОИТО РАБОТИХА НА ПАЗАРА В МЕДЕН РУДНИК? ПАРИТЕ,КОИТО СА ПОСОЧЕНИ КАТО ИНВЕСТИРАНИ ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ИЗПЛАТЕНИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ!!!!
1.
Зафир Йосифов
03.01.2013 13:26:16
0
0
Няма криза!? Страшен си Стойчев!?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори