×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

4 г. затвор за Методи от Приморско за убийството на Ивайло пред „The white"


4 г. затвор за Методи от Приморско за убийството на Ивайло пред „The white"
Методи влиза в затвора, поне засега, две години след като го защитаваше столичният адвокат Николай Беров, известен с други скандални дела
27 Септември 2012, Четвъртък, 20:45 ч.
Автор: Бесове.бг

"Животът ни е съсипан, не може да има такова наказание за убиец”, каза братът близнак  Роман

29-годишният Методи Евтимов, който е обвинен за убийството на спортиста Ивайло Коев, беше признат за виновен от Бургаския окръжен съд и получи наказание от 4 години затвор при първоначален общ режим днес. Бургаският окръжен съд след проточил се повече от година процес реши, че именно Методи е причинил смърт по непредпазливост, като е ударил с юмрук в главата Ивайло пред дискотека „The white“ на южния плаж в Приморско.

 От 4-годишната присъда се приспада периода от 21 юли до 18 октомври 2010 г, когато младият мъж е бил в следствения арест.

Съдебен състав с председател съдия Цвета Попова присъди Евтимов да заплати на всеки от двамата родители сумата от по 80 000 лв. за неимуществени щети. Освен това обвиняемият е осъден да даде 3450 лв. на семейството за имуществени вреди. Методи ще трябва да поеме и разноските по делото, което държавата води срещу него, в размер на 2473, 02 лв. и 6538 лв. такси. Той ще  заплати и разноските по гражданското дело, водено от родителите, в размер на 1300 лв.Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд Бургас.

Убийството на Ивайло Коев потресе не само Приморско, но и цялото Южно Черноморие през юли 2010 година. Загиналият спортист има брат – близнак Роман, който следеше процеса отблизо и пътуваше непрекъснато от София, където живее, до Бургас. Майка му след смъртта на Ивайло е в тежко здравословно състояние и научаваше от близките си какво ще бъде възмездието за смъртта на единия й син.

„Присъда от 4 години лишаване от свобода е смешна. Животът ни е съсипан, брат ми го няма. Но не съм сигурен, че дори и това наказание ще остане в сила”, каза много разстроен Роман Коев. Според него единствената утеха е, че след две години все пак има произнесена присъда. „Объркан съм, през цялото време не разбрах това точно ли е убиецът на брат ми, както и не съм сигурен дали, ако това е той, ще излежи наистина поне тези 4 години.”, с много тъга каза Роман. Той се надява на следваща инстанция съдът да бъде категоричен, както и да има решение, което да не остава безнаказани подобни убийства по дискотеките. „Истинските убийци трябва да си получават заслуженото. Много ми е трудно да коментирам каквото и да било”, каза братът – близнак. Майка му е на легло и не смее да се отдели от нея след трагедията с Ивайло.

Припомняме, че убийството, което почерни сезона в Приморско през 2010 година, беше извършено около 2.50 ч. на метри от заведението, което е едно от най-посещаваните на южния плаж в Приморско. Във трагичната нощ двете компании – на Методи и на Ивайло влизат в сблъсък. Според събраните доказателства мелето между тях е станало заради скандал за вниманието на две полякини.

В групата на Методи са били още 35-годишният Тодор Василев и 36-годишният му брат Георги, Милен Милев /34 г./ и Георги Георгиев /38 г./. Всички те са от туристическия бранш, притежават семейни хотели и ресторанти. Препитават се основно покрай летния туристически сезон. Отначало всички са арестувани, но после са освободени, а обвинение е повдигнато само на Евтимов, който седна и на подсъдимата скамейка. Методи не се ползва с хубаво име в Приморско. Семейството му е работливо, но той създава главоболия, името му се свързва с побоища и наркотици, разказаха местни жители.

Жители на Приморско казаха, че до вчера Методи е работил сезонна работа във фирмата на семейството си и изобщо е нямал нагласа, че ще бъде в затвора през следващите години.


В категории: Приморско


18
Коментара
Почина известен журналист
Почина известен журналист 21/05/2024, Вторник 17:57 1
18
Коментара по темата
18.
Ангелинке!!!
09.10.2012 16:54:41
1
2
Коя си ти? Дай някаква инфо! Може и да се срещнем ако искаш, да те видим какво толкова защитаваш, кого защитаваш и най-вече в името на какво.
И какво значение има нивото след като човек си е отишъл от този свят? Съобразявай се малко с това кога, къде и какво е уместно да се говори, защото понякога е най-добре, ако нямаш какво съществено да кажеш, да си замълчиш. Не си струва да хабиш толкова емоции и енергия в защита на едно убийство, защото подобно поведение е най-малкото жалко и достойно за съжаление!
17.
Ангелина Василева
08.10.2012 23:43:25
3
3
Знаете ли нивото тук вече много падна.Също така голям страх Ви тресе,а и сте безинтересни с тази анонимност,така,че продължавайте да пишете страхливите си,излишно агресивни коментари и да треперите от страх.Ваша воля.Така или иначе нямат никакво значение :).Чао от мен
16.
до 15
08.10.2012 18:58:28
2
5
Ангелинке, убиец или не, за всеки е ясно, че Методи не е стока и че рано или късно нещо подобно щеше да се случи със или покрай него. Колкото до имената в този форум (а и не само тук) те нямат никаква стойност - нито юридическа, нито каквато и да е друга. Имат смисъл само мненията на хората, защото изразяват в някаква степен нагласата на общественото мнение. Искаш от хората имена... И какво, ще тръгнеш да им отмъщаваш ли? А проблемът е съвсем друг - отнет е човешки живот. Задай си въпросът, защо? Кои са причините довели до тази трагедия? Имат ли тези хора - Методи и приятелите му - майки, бащи и какво възпитание са им дали на времето? Добре, ще изкарат Методи невинен, примерно, но какъв е смисълът, след като утре той пак ще се забърка в подобен скандал? Ето, за това става въпрос!
15.
Ангелина Василева
06.10.2012 23:52:00
2
1
Предполагам,че не сте разбрала правилно какво съм имала предвид в коментара си.В никакъв случай не оспорвам правото на лично мнение на никого,уважавам всяко свободно изразено мнение,дори да е различно от моето.Проблемът е,че когато се криете зад псевдонимите си Вие самите се лишавате от собствено мнение,защото то е ничие.Коментар без подпис няма никаква стойност.Искате да имате собствено мнение,но нямате смелост за това.Друг е въпросът с истината.За истината човек може да говори само от първо лице единствено число,всичко друго са само предположения.По въпроса за брака и "озаптяването"-Нашите отношения с мъжа ми не са Ваша работа,но за да задоволя любопитството Ви ще отговоря,че всеки от нас е свободен да се забавлява както му харесва.И накрая дали ще се променя решавам само и единствено аз,не ме интересува дали на някой му се иска това да се случи.
14.
до ангелинка
06.10.2012 14:52:18
1
3
не си обуздахте мъжете в приморско до ден днешен ви скиторят на ляво и на дясно.не сe на пихте не се .......!
всеки има право да казва каквото си иска стига да е истина.крайно време е да се промените.жалко,много жалко...
13.
Ангелина Василева
04.10.2012 22:52:27
1
1
Интересно,след като всички сте толкова компетентни и имате самочувствието да коментирате,защо никой от вас не се е подписал с името си?И не е ли нелепо да се изказвате категорично кой е убиец и кой не е?Нима сте били на мястото на инцидента?
12.
коментар
01.10.2012 15:18:06
21
2
колкото пъти се върне Тодор от Чехия и се събират братята и братовчедът стават бели от едно време се знае това за тях.
А Методи цял живот ще носи тежкия кръст.Толкова много т.н. лоши момчета има в Приморско и те са навсякъде защото някога,някъде са сгрешили и така са запомнени!
11.
приморско
01.10.2012 11:39:10
2
23
Методи е боклук и в затвора му е мястото.Майка му е директор на детската градина а възпита недостоен гражданин на света , един безжалостен изрод.Знаете ли колко хора е пребил и ограбил.
10.
общинар от №1 до №9
29.09.2012 11:15:12
1
5
Стига глупости не създавайте напрежение и не пречете ,има още 2 дела
9.
midi4
29.09.2012 08:00:20
21
5
Методи попадна в капана на трима бандити ,чийто почерк е всеизвестен - направим ли беля,крием се в Чехия.
Слави стигна до Англия,но спечели само раздяла със съпругата си,която навярно не можа да приеме скритите факти.
Методи получи присъда ,но не за действително извършено престъпление, а за грешки в миналото.
Защо "криминалист Вачката" не се е явил на последното дело ?
Защо не разкаже за уж случайните си срещи със Слави и подаването на пакети с неизвестно съдържание? В малкото населено място всичко се знае ,но за съжаление това не помогна на Методи.Цитирам друг полицай ,пострадал с детето си :" Аз съм сто процента сигурен ,че Методи е невинен "
Бог да дава сили на семейството , за да продължи да се бори за истината.
8.
приятел
29.09.2012 07:42:40
23
2
Методи не е убиец
7.
Жалко!
28.09.2012 11:17:14
1
25
Нямам представа как е станало убийството и кой е виновен, но едно мога да твърдя със сигурност. Открай време Методи си е бил проблемен младеж, на който му е присъщо да се забръква във всякакъв род скандали и интриги, свързани с полицейска намеса след това, така че скандал с подобен край се очакваше от него. Лошото е, че е нямало кой да го спре навреме, а нещата са били предвидими. А това, че родителите му са били много работливи и пр. това са си пълни глупости и какво общо може да има с убийството? Много е ясно, че те са главните виновници, за това че са изтървали детето си на времето, защото всичко оттам се започва, от семейството и възпитанието, което са му дали.
6.
До N2
28.09.2012 10:17:00
7
1
Ти първо се научи да пишеш правилно и тогава давай мнение кой виновен,кой невинен, кой помияр ....
5.
главоболия
28.09.2012 07:10:46
11
4
ако сте чували за Стоян Колев по делото Гранити, корумпираният прокурор Ангел Георгиев и Емил Христов го държат 4 години в ареста без доказателства. Прикриват истинските убиийци заедно с началника на ОДМВР-Бургас.

За държава без закони, всичко е възможно
4.
xah
28.09.2012 05:28:54
1
21
Kvo go zashtitavate toq pumiar ne bil ubiec mi kuv e dobro dete maika vi da eba sled 4 godini pak na diskoteka evala na sistemata
3.
Мето е невинен !!!
28.09.2012 00:03:11
28
3
Аз познавам Методи, той НЕ е убиец!!! Вижте ,че това момче страда от хорски приказки ЦИТИРАМ СТАТИЯТА : Семейството му е работливо, но той създава главоболия, името му се свързва с побоища и наркотици, разказаха местни жители....... Хах и какво искаме от съда като самите НИЕ ,неговите съграждани го оплюваме .. . Загубата на този млад мъж (Ивайло) е трагедия и близките му искат възмездие ,но ако вкарат невинен в затвора то това прави тях самите убиици !!!
2.
драган
27.09.2012 21:43:31
1
7
Наказанието е в рамките на горната граница предвидена от закона. За да се разбере защо е такова, следва да се изчакат мотивите на съда. Друг обаче е вапроса защо закона е такъв и ако билизките са недоволни, следва да предявят недовобството си пред законодателите.
1.
ай стига бе
27.09.2012 21:40:20
13
1
а сигурни ли сте, че е убиец, та той си ходи нормално из Примроско
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица Нямам как да бъде раздвоена - 50 на 50, хем кариера, хем мъж Награждават най-успешните учители в Бургас Награждават най-успешните учители в Бургас Събитието е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Кметът на Общината Марин Киров обяви 22 май за ден на траур Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Нямало е разговор, в който да е било предлагано на Пеевски да стане премиер, категоричен бе съпредседателят на ПП/ДБ
Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори