×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Петима загинали на пешеходна пътека в Бургаско. Започва кампания по училищата, вижте я!


Петима загинали на пешеходна пътека в Бургаско. Започва кампания по училищата, вижте я!
25 са загиналите и 273 са ранени при катастрофи през първите осем месеца на 2012 година в Бургаска област
14 Септември 2012, Петък, 10:25 ч.
Автор: Бесове.бг

7574 са изхващани да карат с превишена скорост за първите 8 месеца

25 са загиналите и 273 са ранени при катастрофи през първите осем месеца на 2012 година в Бургаска област, съобщиха от пресцентъра на МВР. Въпреки огромния брой на жертвите на пътя статистиката отчита намаление на броя на произшествията с 16, на загиналите с 4 и на ранените с 49.

От януари т.г. до края на август 127 са ПТП-тата с тежки последици с 6 загинали и 137 ранени участника в движението в Община Бургас.

Анализът на тежките катастрофи показва, че най-много са загиналите и пострадалите, докато пресичат пешеходна пътека. За периода са регистрирани  82 злополуки /33.9%/ с 5 загинали/20,0%/ и 85 ранени /31,1%/.

Следват инцидентите при “сблъскване между МПС”. Регистрирани са 59 ПТП /24,4%/ с 5 загинали /20.0%/ и 78 ранени /28,6%/.  При “блъскане в крайпътно съоръжение , дърво , стълб, предпазна ограда” са настъпили 42 катастрофи/17,4%/ с 5 загинали/20.0%/ и   79 ранени /28,9%/.

Несъобразената скорост като нарушение на водачите е водеща   причина за настъпилите ПТП  с тежки последици.  За осемте месеца на 2012г  са регистрирани  125 ПТП /51,6%/ със 17 загинали /68,0/ и 137 ранени /50,2%/ Сравнено със същия период на 2011г се отчита увлечение  на броя на ПТП с 15, на  ранените с 8  и  на загиналите с 2.

За управление на МПС с превишена скорост през осемте месеца на  тази година  са установени 7574 нарушения. Съставени са 741 АУАН и 6833 фиша.

Отнемане на предимство  е следващото нарушение на водачите  довело до настъпването на 61 тежки ПТП /25,2%/ с 2 загинали /8.0%/ и 64 ранени /23,4%/. Отчита се  намаление на броя на ранените с 8, на загиналите с 5 и на ПТП с 1.

За неспазване  на предимство на ППС през отчетния период на тази година са констатирани 3245 нарушения. Съставени са 1346 АУАН и 1899 фиша.

Следват ПТП настъпили поради извършено друго нарушение на водача . Регистрирани са 12 ПТП /5,0%/ с 2 загинали /8,0%|/ и 10 ранени /3,7%/.

По дни от седмицата, най-тежка е обстановката във вторник, настъпили са 42 ПТП със 7 загинали и 46 ранени участника. Следва ден понеделник - 32 ПТП с 6 загинали и 40 ранени и ден събота - 26 ПТП с 4 загинали и 27 ранени .

Най-високо ниво  на пътнотранспортната  аварийност е  в часовете  от 15 до 16 часа - 19 ПТП с  4 загинали и 21 ранени. Следва интервала от 13 до 14 часа с 21 ПТП с 3 загинали и 21 ранени, и  часовете между 19 и 20 часа - 15 ПТП с 2 загинали и 15 ранени.

През  осемте месеца на  2012г. пътните полицаи на територията на ОД МВР - Бургас констатираха 30541 нарушения, съставиха 13778 АУАН и 16735 фиша.

 

 

Във връзка с предстоящото откриване на учебната 2012/2013 година и с оглед осигуряване сигурността, обществения ред, безопасността на движението и недопускане извършването на престъпления с висока степен на обществена опасност в районите на учебните заведения и прилежащите им територии, са планирани и изпълнени следните мероприятия:

 

1. Проведени бяха срещи с директорите на всички училища и детски градини на обслужваната територия за съгласуване на съвместните действия по обезпечаването на обществения ред и сигурността в районите на учебните и детски заведения. На срещите са обсъдени възможностите за допълнителни мерки за физическата защита, начините на охрана, пропускателния режим, недопускането на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година. Уточнени са начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и РУП. На директорите на училищата и детските градини са предоставени списъци с имената и телефоните на ПИ и МлПИ, обслужващи територията, на която се намира съответното заведение.

2. Организирани са и се извършват охранителни проверки на сградите на училищата и детските градини, с цел даване на предписания за подобряване на тяхната физическа защита, недопускане на нерегламентирано проникване и извършване кражби на имущество.

Създадена и организация при констатиране на пропуски свързани с охраната и пропускателния режим в конкретни училища и детски градини да се изпратят уведомителни писма съгласно чл. 57, ал. 2 от ЗМВР до съответните началници на регионалните инспекторати на Министерство на образованието, младежта и науката /МОМН/ за тяхното отстраняване и предприемането на допълнителни мерки за охрана и сигурност.

3. Проведени са срещи с ръководствата на охранителните фирми, извършващи охрана и пропускателен режим в училища и детски градини, като се обръща внимание при провеждането на инструктажите на охранителите да се следи за лица със съмнително поведение в и около обектите, както се уточни и начина на действие при получаване на сигнали за противообществени прояви.

4. Преди началото и по време на учебната година са планирани системни проверки в питейни и увеселителни заведения по отношение спазване изискванията за пребиваване на малолетни и непълнолетни лица в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на такива лица. Поставени са задачи за активизиране контрола над магазините и кафенетата в близост до училищата за недопускане на продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица.

5. Съвместно с представители на общините и кметствата бе извършен оглед на сигнализацията, маркировката, уличното осветление, средствата за принудително намаляване на скоростта, предпазните огради и парапети, обезопасеността на входовете на училищата. За установените пропуски са изготвени предписания до ръководителите на отговорните служби за отстраняване на недостатъците.

6. Създадена е необходимата организация за включване на полицейски служители по направления на дейност на 17.09.2012г. в мероприятията по осигуряване сигурността на учениците и техните родители, както и за опазване на обществения ред в и около учебните заведения при откриването на учебната година.

7. За ограничаване предпоставките за пътни злополуки с малолетни и непълнолетни през рисковия период в началото на новата учебна година, в периода 17 - 30 септември 2012г. Ще се проведе традиционната “АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА: “ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ! ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!”.

През периода 17.09.2012 г. - 31.10.2012 г. с цел предотвратяване на пътни произшествия ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие и контрол в районите на училищата по време на отиване и връщане на децата от учебни занятия. При необходимост движението ще се регулира ръчно за осигуряване на безопасно пресичане от децата и придружаващите ги възрастни.

През останалата част от учебната година ще бъдат осигурени полицейски наряди, които ще патрулират в районите на учебните заведения, а по време на началото, края на учебните занятия и голямото междучасие ще изпълняват служебните си задължения на пунктове за наблюдение на училищните дворове и входовете на училищата.

Предстои съвместно с регионалния инспекторат на МОМН да се изготвят графици за изнасяне на беседи за пътна безопасност пред учениците от началния курс от униформени служители на “Пътна полиция” през учебната година.

В заключение искам да се обърна чрез представителите на медиите към всички учители и родители с молба в първия учебен ден да припомнят на децата основните правила за пресичане на улици, кръстовища, участъци и спирки на масовия градски транспорт. Препоръчвам на родителите да изберат най-безопасен маршрут за децата от началния курс до училище и да осъществяват ежедневно надзор и съпровождането им в началото на учебната година.

В тази насока предоставяме на медиите “Практически препоръки за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия с деца и юноши през учебната година”.

 

                            ПРАКТИЧЕСКИ  ПРЕПОРЪКИ

за предотвратяване на ПТП с деца и юноши през учебната година

 

Тези препоръки са формулирани на базата на анализа на пътно-транспортните произшествия с деца и юноши  и изводите за обстоятелствата и предпоставките за тях. Насочват вниманието към предпазване от навлизане в рискови ситуации. Усвояването и спазването им изграждат защитно поведение, както на водачите и възрастните, които се грижат за сигурността на децата и юношите, така и на самите малолетни и непълнолетни участници в движението.

Подготвени са в подходящ  вид за директно използване в предавания и публикации и са предназначени за многократно излъчване и публикуване в средствата за масово осведомяване и в учебните форми.

Препоръките би могло да се използват и от педагозите в учебно-възпитателния процес по безопасността на движението.

“Пътна полиция” предлага на средствата за масово осведомяване да разпространяват активно тези препоръки в своите програми и издания с цел предпазване от нещастни инциденти на децата и юношите, които са особено застрашени да пострадат при пътни злополуки като пешеходци, пътници и водачи на превозни средства.

 

ДЕЦАТА СА ОСОБЕНО УЯЗВИМИ НА УЛИЦАТА

 

Най-малките ученици - първокласниците за пръв път ще отиват и ще се връщат от училище. Децата от началния курс и по-горните класове се налага да се адаптират след ваканцията, през която са загубили навици и рефлекси за безопасно придвижване по оживени улици.

 

 

 

ПРЕПОРЪКИ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ

 

1. Освен ангажиментите ви за осигуряване на учебници и облекло за ученика, се налага да отделите значително време и усилия, за да предпазите детето си от неприятен инцидент на улицата.

2. Още преди първия учебен ден трябва да изберете най-безопасния  маршрут от дома до училище като обсъждате с ученика как да пресича, да се оглежда, да не тича при пресичане. Маршрутът трябва да изминете няколко пътя, за затвърждаване на правилното наблюдение на движението и действията. Тренировките по маршрута трябва да завършат със своеобразен изпит – как детето се справя самостоятелно.

3. Препоръчително и много важно е да закупите на детето светлоотразителна жилетка, която ще го направи много добре видимо в светлата и особено в тъмната част от денонощието, както и при намалена видимост. При ранното смрачаване през есента и зимата децата се прибират по тъмно. В неосветени участъци при пресичане те са в голям риск да бъдат блъснати от автомобил, чийто шофьор е заслепен от насрещни автомобили и същевременно не е намалил скоростта.

4. Потърсете за детето си връхни дрехи, чанти, ранички, обувки със светлоотразителни елементи “котешки очи”. 

5. Когато детето ви е у дома, без надзор  от страна на възрастен, а вие сте на работа, детето ви е в опасност при игрите навън. Отделете време, за да разговаряте с него и проучете къде и с кого ще играе, когато вас ви няма. Огледайте заедно с него подходящите места в квартала, които са  по-далеч от улици с интензивно движение на автомобили.

6. Ако детето ви непременно държи да кара велосипеда, когато вие отсъствате от къщи, преди да дадете своето съгласие, заедно с  него  огледайте подходящите безопасни за това места в квартала - алеи, градинки, улици, затворени за движение. Уточнете с кои деца ще кара велосипед  и  поговорете с най-голямото дете от групата, като му гласувате доверие да насочва и контролира по-малките да не излизат на опасните улици с интензивно движение.

7. Много е рисковано и не е допустимо да бъде оставяно без надзор на възрастен навън да кара велосипед дете под 7-годишна възраст. Твърде опасно е и за по-големите - 10-12-годишни. Ако няма кой да наблюдава  малкото дете навън, по-добре е да се получи споразумение велосипедът да се кара само при присъствието на родителите.

8. Ако в населено място забележите опасна игра на деца на и край платното, която ги поставя в риск да пострадат при пътна злополука, не оставайте безучастни - направете забележка по подходящ начин като обясните на децата опасността и ги отклоните от риска.

9. Децата до 14-годишна възраст са най-застрашени да попаднат в злополука като пешеходци. И без велосипед, детето ви при игрите навън е в опасност, дори по-голяма, особено когато е извън надзора на възрастен.  Огледайте заедно с детето си и неговите приятели местата, на които възнамеряват да играят през свободното от занятия време и  определете най-безопасните, като им насочите вниманието към най-важното изискване:  никога да не прекрачват бордюра и да не стъпват на платното преди да са се огледали внимателно, без бързане, първо наляво, после надясно дали не приближава автомобил. Дори да им струва, че автомобилът е далече, по-добре е да го изчакат и да пресекат чак когато платното е напълно свободно. Обяснете им, че най-опасни са леките автомобили, защото се движат по-бързо от товарните и автобусите.

10. Много са пътните злополуки с тежки последици поради управление на мотопеди и мотоциклети от непълнолетни юноши. Тъкмо в малките населени места, по пътищата и улиците в тях и в близост до тях стават най-тежките катастрофи с такива водачи. Не се качвайте на мотоциклети и мотопеди, ако по-големи от вас ви предложат да ви повозят. Някои от тях вероятно са неправоспособни и може да предизвикат злополука.

11. При превозване на деца до 12-годишна възраст в автомобила, спазвайте непременно законовото задължение да ползвате за това обезопасителни системи за деца  /седалки и столчета/. Детето в столчето /на седалката/ в автомобила трябва да е пристегнато правилно с коланите, за да се отдели от него в случай на инцидент или рязко спиране.

12. Децата са в особено голяма опасност да пострадат, когато са притеснени, че закъсняват за училище. Тогава пресичат тичайки, без да се оглеждат. Внушете на детето си по най-убедителен начин, че дори да закъснява, не трябва да тича през улицата, а да спазва точно правилата за пресичане.

13. Научете детето, че когато трябва да премине през оживено опасно кръстовище с интензивно движение, е по-добре да пресече заедно с основната група пешеходци /възрастни/ като същевременно се оглежда.      

 

ПРЕПОРЪКИ  КЪМ ВОДАЧИТЕ НА МПС

 

1. Никога не забравяйте, че детето, намиращо се в нашето полезрение на и край платното, във всеки момент представлява сериозна опасност и предпоставка за злополука. Детето не е “малък възрастен” и не можем да очакваме от него логично и адекватно поведение.  То е подвластно на своите емоции в играта и  предприема внезапни действия, без оглед на безопасността си. Още при забелязване на деца на и край платното следва да се подготвим за евентуална изненада: да отнемем газта, да намалим скоростта с готовност за спиране или спасителна маневра. Често, дори и да стои спокойно на тротоара, детето се втурва нелогично на платното без да се огледа и попада в опасната зона на движещ се автомобил. Не са рядкост и случаите, когато детето изскубва ръката си от тази на  възрастния, който го води, и тичешком излиза на платното.

2. В населено място, особено по оживени улици с търговски обекти и интензивно пешеходно движение и ограничена от паркирани автомобили видимост, се движете със скорост под максимално разрешената, с готовност за реагиране при внезапна поява на дете - пеша, на велосипед, със скейтборд или ролкови кънки. Пресичайки внезапно между паркирани автомобили, малкото дете, поради ниския си ръст, е невидимо за вас и внезапно се появява в “опасната зона” пред автомобила.

3. Непрекъснато прогнозирайте при шофиране в населено място  откъде може да ви изненада дете с внезапно пресичане на платното.  Характерни места, където това често се случва, са спирките на обществения транспорт, сигнализираните пешеходни пътеки, оживените централни улици, с колони паркирани автомобили отстрани; отсечки, преминаващи покрай паркове и градинки. Опасността е по-голяма, ако участъкът позволява по-голяма средна скорост - булевард, улица с по-широко платно. При наличие на симптоми за поява на деца на платното, поддържайте и по тези трасета по-ниска скорост.

4. Ако от порта на дворна ограда изскочи дете и, без да се огледа, притича през платното, бъдете нащрек и веднага намалете скоростта, защото след него би трябвало да очаквате излизане на друго дете, участващо в гоненицата.

5. Търкулналата се на платното топка иззад оградата на къщата е сигнал, че след нея веднага ще изтича дете. Бъдете готови за спиране.

6. Ако от двете страни на  платното на банкета или тротоара има деца, които разговарят отдалече, бъдете в готовност за спиране, тъй като е голяма вероятността  някое от децата да се втурне през  платното към другите.

7. Когато дете стои на тротоара или пред пешеходната пътека, предвидливо намалете скоростта и се опитайте да осъществите визуален контакт с него, т.е. да се убедите, че детето е възприело вашия автомобил. Но дори и това не е достатъчно, за да сте  спокойни, когато преминавате покрай него. Дори и да е обърнало главата си към автомобила ви, още не е сигурно дали то ще остане на мястото си или ще излезе внезапно на платното.

8. Ако в населено място застигате група деца, които вървят отдясно по платното, с гръб към вашия автомобил, намалете скоростта. Трябва да се убедите, че те са възприели приближаването на автомобила ви. Подайте къс сигнал с клаксона, за да съобщите за приближаването си. Ако децата не реагират, повторете. Ако едно от тях обърне глава и види автомобила ви, това още не означава, че и  останалите са го възприели .  В последния момент някое от децата може да изтича  наляво на платното пред автомобила.

9. Ако забележите дете, което се кани да пресече улицата по пешеходна пътека, но се колебае дали да навлезе на платното, виждайки приближаващия ви автомобил, и дори прави крачка и се връща отново, по-добре намалете скоростта, спрете и му дайте знак с ръка да пресече спокойно. Защото не може да сте сигурни дали то няма да се втурне в последния момент на платното тичешком! Не забравяйте, че  много от децата са  обучавани и са убедени погрешно, че на пешеходна пътека имат пълно предимство  и поради това  са склонни  внезапно да  излязат на платното, с измамна сигурност, че шофьорът ще спре на всяка цена и ще ги предпази.

10. Децата нелогично се плашат повече от по-големите, товарни автомобили, макар че са по-бавни, а не толкова от леките, които са по-опасни, защото се движат с по-голяма скорост. Ако сте зад волана на лек автомобил,  вие сте в по-голям риск да блъснете дете. Вероятността то да предприеме внезапно пресичане пред вашия автомобил е по-голяма. Затова  компенсирайте тази опасност с по-ниска скорост.

11. Когато решавате да спрете  и да пропуснете дете да пресече по пешеходната пътека, непременно погледнете на огледалото за обратно виждане дали в този момент зад вас в съседната лента  не приближава  с висока скорост друг автомобил, чийто шофьор е решил да ви изпревари. Той не би видял детето, което пресича пред вашия автомобил и би го блъснал, след като то се появи внезапно в опасната  зона на неговия автомобил.

12. В населено място  по лентата за насрещно движение в обратна посока се движи товарен автомобил, с който предстои да се разминете. Същевременно, макар и не на толкова близко разстояние, виждате дете, което гледа към товарния автомобил и го изчаква да премине, за да пресече улицата.  Вниманието му изцяло е насочено към товарния автомобил и затова не възприема вашия, който приближава от другата посока. Намалете скоростта, защото веднага след преминаването на товарния автомобил, детето ще се втурне да пресича и ще излезе пред вашия в опасната зона.    

 

ПРЕПОРЪКИ КЪМ ДЕЦАТА И ЮНОШИТЕ

1. Винаги спазвайте правилата за движение и пресичане. Често тротоарите са заети от паркирани коли. Оглеждайте се много внимателно, когато се налага да слезете на платното. Когато се наложи да пресечете оживена улицата, по-добре е учениците да се съберат в компактна група и  преминат през платното  само  при зелен сигнал на светофара, или - ако няма светофар - само когато платното е напълно свободно, без приближаващи от двете страни автомобили.

2. Никога не пресичайте платното тичешком. Спрете до бордюра, огледайте се внимателно първо наляво, после надясно и  направете крачка на платното само когато не приближават автомобили, които са вече в опасна близост,  и като прецените, без колебание, че сте в пълна безопасност.

3. Когато пресичате оживени кръстовища със светофарна уредба,  не бързайте да навлизате на платното веднага след като светне зеленият сигнал за пешеходци. Въпреки разрешаващия сигнал, първо се огледайте в двете посоки, защото винаги има автомобили, които навлизат в кръстовището  в последния момент, на червено, и то с висока скорост.

4. Не пресичайте между паркирани автомобили. Шофьорите не могат да забележат дете с нисък ръст, което се опитва да пресече между колите и не би успял да спре и го предпази при внезапното му появяване на платното.

5 .Много от пострадалите деца и юноши в момента на катастрофата са били пътници в автомобилите, карани от родители, приятели и близки. Тогава те се оказват безпомощни потърпевши . Когато се возите в  автомобил,  по-добре седнете на задната седалка. Ако баща Ви не е осигурил обезопасителна седалка или столче с колани, би трябвало да настоявате, за да ви превозва безопасно до училище и обратно. По-големите ученици с по-висок ръст задължително трябва да ползват стандартните предпазни колани в автомобила.

6. Ако се страхувате да пресечете улицата, заради бързо движещи се многобройни автомобили, помолете някой възрастен да ви преведе през платното.

7. След учебните занятия по обратния път до дома децата често започват игри и то на платното или близо до него. Не участвайте в тези игри, защото може да се увлечете и да излезете внезапно и без оглеждане на платното. Предупредете и другите деца за опасността. 

8. Винаги напомняйте на своите родители, че когато ви возят в семейния автомобил, за да сте в безопасност при евентуална злополука,  винаги трябва да ви обезопасяват в детско столче или върху детска седалка /с колани/.

9. При пресичане на улици вечер или сутрин, по тъмно, правете това на места с работещо улично осветление, за да сте видими за водачите.


В категории: Бургас


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Innovation Center предлага специализирани курсове по химия и биология, ориентирани към ученици и кандидат-студенти за специалностите медицина, фармация и дентална медици Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Ако действително се окаже, че това не е служебен, а партиен кабинет, подозренията към изборния процес ще стават все по-големи, обяви Илияна Йотова Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори 34-годишният криминално проявен и осъждан Александър Ф. е задържан
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори