Взеха на мушка крайпътни заведения по морето
Крайпътни заведения, особено по пътя за морето, станаха обект на засилени проверки от длъжностни лица на Агенцията по безопасност на храните. Причината е в сигнали на граждани, които са останали недоволни от качеството на сервираната храна, пише сайтът Блиц.
Поради топлото време съхраняването на хранителните продукти е особено важно, коментират хора от агенцията. Дори няколко часа без съхранение в подходяща температура водят до разваляне на продуктите.
Друг проблем са остатъците от храна, които масово се изхвърлят в контейнерите за боклук и оттук лесно се разнасят от животни или от клошари. А при летните температури животинските остатъци като кости и кожа са източник на зарази. Затова по правилник те трябва да се предават за изгаряне в екарисажи.
За да пестят пари обаче, собствениците на заведения често пренебрегват правилата. Сега те ще доказват с фактури колко пъти са спазили закона и са платили за екарисаж. Липсата на платежно може дори да доведе до затварянето на някои обекти.
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни
Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните
