Как да размразим пилешкото месо правилно и бързо
Как да размразим пилешкото месо правилно и бързо
Размразяването на пилешко месо може да бъде истинско главоболие, особено когато бързате и сте забравили да го извадите от фризера навреме. Има обаче лесен и безопасен начин да подготвите месото за готвене, без да губите от вкуса или качеството му.
Студена вода – бърз и безопасен трик
Един от най-ефективните методи е размразяването в студена вода. Поставете замразеното пилешко месо (за предпочитане гърди), в оригиналната му опаковка или в плътно затворен плик, в купа със студена вода с температура не по-висока от 4 градуса.
Месото бавно ще започне да се размразява и ключът е да сменяте водата на всеки 30 минути, за да я поддържате студена и месото безопасно за консумация.
Ако месото изплува на повърхността, просто го притиснете с чиния или малка купа. След час и половина то ще бъде готово за готвене, а качеството и цветът му ще останат непроменени.
Защо този метод е най-добрият?
Безопасност на храните: студената вода предотвратява растежа на бактерии.
Скорост: Час и половина, докато месото се размрази напълно, е идеално време за спешни ситуации.
Простота: минимална подготовка, само една купа и малко търпение.
Този метод е особено полезен, когато осъзнаете, че сте забравили да извадите месото от фризера преди обяд или вечеря. Единствената ви задача е редовно да сменяте водата.
Фантомната личност на най-известния престъпник на Дивия Запад
Невероятно мезе - пилешки сърчица със сос и гъби
Оптималният хищник: Скачащ от дървета крокодил не оставя шансове на враговете си
Кървав екшън в София
Огромна драма във Ф1! "Лудия" отново е в играта, наказаха Ландо
Какви са условията на Натали към Орлин
Високи нива на две големи реки в страната
Почина известен български журналист
Наводнения до България
Жители на Айтос стартираха петиция срещу синята зона
