Внимание: Тези плодове и зеленчуци през зимата са по-отровни, отколкото си мислите
Ето как да се предпазите от пестициди и да ядете безопасно тази зима
Зимата е време на витамини, но много от плодовете и зеленчуците, които купуваме, са обработвани с пестициди, за да издържат дългото транспортиране и съхранение, пише Lupa.bg.
Ето как да се защитите:
Избирайте местни и сезонни продукти
Продуктите от близо до дома са по-свежи и често съдържат по-малко химикали.
Мийте с вода и сода
За твърдите плодове и зеленчуци като ябълки, моркови и краставици: потопете ги за 10–15 минути във вода с малко сода бикарбонат или оцет.
Белете кората
Особено при ябълки, круши, цитрусови плодове и грозде – така намалявате остатъците от пестициди.
Бланширайте зеленчуците
Броколи, спанак и карфиол бланширани за 2–3 минути премахват голяма част от химикалите.
Разнообразие и органика
Не се фокусирайте само върху един вид плод или зеленчук и заложете на органични продукти, когато е възможно.
Съвет: Комбинирайте измиване, белене и бланширане – така ще се радвате на безопасни и здравословни плодове и зеленчуци през цялата зима.
Българският кечист Русев взе отношение относно протестите
Украйна заяви, че боевете в Покровск продължават
Серина Уилямс "взривява" тениса?
Има задържан за обира в Банско
Владимир Путин: Ако Европа иска да воюва с Русия, готови сме веднага
Трагедия с шофьор в центъра на София
Непобеденият Усик с впечатляващ ход
Много мъже се тресат от страх: Разгневен дух отмъщава за насилие над жени
Как черното да остане черно – 4 трика при пране
Спортисти от Русия и Беларус спечелиха знаково дело в съда
Саботаж ли е спирането на тока в София? Тормозят хората, излъчвали протеста на живо
Ултрасите на Левски с остра реакция след погромите в София

te sa nad ne6tata