Разберете дали яйцето е готово само с едно въртене
Готвач разкри лесен метод за перфектно сварени яйца без разклащане или варене на око
Сварените яйца са любима закуска за много хора. Често обаче е трудно да се определи дали са готови.
Опитни готвачи споделиха трик, който може да ви помогне да определите дали яйцата ви са готови.
Създателят на марката Better Eggs и експерт Хенри О'Конър обясни, че просто поставете яйцето върху равна повърхност, като плот или дъска за рязане, и внимателно го завъртете. Ако яйцето се върти плавно и равномерно, то е твърдо сварено; ако се клатушка, е меко.
„Мекото или сурово яйце съдържа течност вътре, която се движи, докато се върти, нарушавайки баланса му и карайки го да се накланя. Твърдо свареното яйце обаче е напълно твърдо, така че се върти равномерно. Това е хитър пример от кухненската физика“, обясни Хенри.
Той също така увери, че методите за проверка на готовността на яйцата, като разклащане или потапяне във вода, не са ефективни.
Освен това, според Хенри, има един трик за определяне на свежестта на яйцето. За да направите това, напълнете купа с вода и внимателно спуснете яйцето в нея.
Ако потъне и лежи плоско, то е прясно. Ако потъне, но стои изправено, яйцето все още е безопасно за консумация, но трябва да се изяде възможно най-бързо. Ако яйцето изплува на повърхността, то е развалено и трябва да се изхвърли. / jenata.blitz.bg
Българският кечист Русев взе отношение относно протестите
Украйна заяви, че боевете в Покровск продължават
Серина Уилямс "взривява" тениса?
Има задържан за обира в Банско
Владимир Путин: Ако Европа иска да воюва с Русия, готови сме веднага
Трагедия с шофьор в центъра на София
Непобеденият Усик с впечатляващ ход
Много мъже се тресат от страх: Разгневен дух отмъщава за насилие над жени
Как черното да остане черно – 4 трика при пране
Спортисти от Русия и Беларус спечелиха знаково дело в съда
Саботаж ли е спирането на тока в София? Тормозят хората, излъчвали протеста на живо
Ултрасите на Левски с остра реакция след погромите в София

Ето как се варят яйца:
Слагаш яйцата, покриваш ги със съдебна вода и след като заври водата, засичаш 15 минути за твърди сварени яйца