Виже как да направите най-вкусния и лесен десерт с малини
Десертите с малини са идеални за лятото, тъй като тези плодове са освежаващи и ароматни и придават на всяко сладко ястие неповторим вкус и лека текстура
Малините са не само вкусни, но и изключително полезни за здравето, тъй като са богати на витамините C и K, антиоксиданти и фибри, което подпомага имунната система и храносмилането. Десертите с малини са идеални за лятото, тъй като тези плодове са освежаващи и ароматни и придават на всяко сладко ястие неповторим вкус и лека текстура.
Торта „Малиново блаженство“
Съставки: 2 чаши брашно, 1 чаша захар, 1/2 чаша разтопено масло, 1 чаша мляко, 3 яйца, 1 чаена лъжичка ванилия, 1 чаша пресни малини, 200 г крема сирене, 1/2 чаша пудра захар, 1 чаша разбита сметана, пресни малини за украса, листенца мента.
Начин на приготвяне: Смесете брашното, захарта, разтопеното масло, млякото, яйцата и ванилията, добавете пресните малини и изсипете в намазнена форма за торта, печете на 180°C за 40-45 минути, охладете и намажете с крем от крема сирене, пудра захар и разбита сметана, украсявайки с пресни малини и листенца мента.
Малиново тирамису
Съставки: 1 чаша вода, 1/2 чаша захар, 1 чаша малини, 250 г маскарпоне, 100 г пудра захар, 300 мл разбита сметана, бишкоти, пресни малини за украса, настърган черен шоколад.
Начин на приготвяне: Пригответе сироп от вода, захар и малини, прецедете и охладете; разбийте маскарпонето с пудра захар и разбита сметана, накиснете бишкотите в малиновия сироп и ги наредете във форма, редувайки с маскарпоне крема, завършете с пласт крем и украсете с пресни малини и настърган черен шоколад, охладете за поне 4 часа преди сервиране.
Малиново сърце с шоколадов мус
Съставки: 200 г бисквити, 100 г разтопено масло, 200 г черен шоколад, 4 жълтъка, 300 мл разбита сметана, 200 г пресни малини, пудра захар.
Начин на приготвяне: Смелете бисквитите и ги смесете с разтопеното масло, притиснете във форма със сърцевидна форма, за муса разтопете черния шоколад и го смесете с жълтъците, разбийте сметаната и внимателно я добавете към шоколадовата смес, изсипете върху основата и охладете за 4 часа преди сервиране, украсявайки с пресни малини, и поръсете с пудра захар.
Компании от Украйна и Чехия съвместно ще разработват дронове
Благомир Мастагарков бе на косъм от жестока контузия
Реал М посочи вратата на голяма звезда
18/11/2025, Вторник 21:01
0
Шер глези 40 години по-младото си гадже
Усик освободи една от титлите
Делян Пеевски поиска от държавата по 110 лева за пенсионерите, депутатите му даряват заплатите си
Лесен трик за сушене на чаршафи през зимата
Жена е блъсната на пешеходна пътека в София
Тотално безобразие - шофьор подкара камион с 4,85 промила алкохол на морето
