Донка Байкова развенча голям мит за храните на Гергьовден
Тя разкри как да разпознаем ако рибата е била замразявана, а ни се продава като охладена
Мит е, че замразените храни, включително месо, са вредни. Това обяви пред Нова телевизия известната наша диетоложка проф. Донка Байкова, цитирана от БЛИЦ.
„Те до голяма степен запазват своите нутриенти. Да, леко се окисляват, но е важно разразяването да не се прави в гореща вода”, подчерта експертката. Този метод е безвреден за плодове и зеленчуци, но не и за месните продукти, допълни тя. По думите й месото трябва да се размразява в хладилник.
Проф. Байкова разкри как да разпознаем ако рибата е била замразявана, а ни се продава като охладена. „Тя започва да мирише на амоняк, защото белтъците се разграждат”, обясни диетоложката.
Дни преди Гергьовден тя развенча и тайните, които крие агнешкото месо. „То е богато на пурини. В човешкия организъм те се разграждат до пикочна киселина. Агнешкото е противопоказно за хората с метаболитен проблем, защото крие риск от подагра”, подчерта проф. Байкова.
Препоръката на експертите е месото от агнета да се консумира леко охладено и в никакъв случай горещо, за да може механично да се отстрани излишната мазнина.
Запой на яхта съсипал здравето на Боби Михайлов?
И дъщерята на Анелия напира за музикалната сцена
Безумно вкусна и крехка празнична салата „Вера“
Откриха снимка на принцеса Даяна, скрита в дома на финансиста Джефри Епстийн
Почина последният министър на Тодор Живков: Отиде си Георги Йорданов
Убиха руски генерал насред Москва
ЦСКА хвърли око на бразилски талант
Не пропускайте! Водолази от Бургас с коледно гмуркане, ще представят интересна ретро система
Пиян шофьор с Шкода се заби в оградата на селска къща
Коледния фестивал завладя с магията си жителите и гостите на Община Царево
Измамници се възползват от въвеждането на еврото за кражба на лични данни
АПИ опроверга твърденията на Иван Демерджиев за закупена яхта, ползвана от Пеевски
