Донка Байкова развенча голям мит за храните на Гергьовден
Тя разкри как да разпознаем ако рибата е била замразявана, а ни се продава като охладена
Мит е, че замразените храни, включително месо, са вредни. Това обяви пред Нова телевизия известната наша диетоложка проф. Донка Байкова, цитирана от БЛИЦ.
„Те до голяма степен запазват своите нутриенти. Да, леко се окисляват, но е важно разразяването да не се прави в гореща вода”, подчерта експертката. Този метод е безвреден за плодове и зеленчуци, но не и за месните продукти, допълни тя. По думите й месото трябва да се размразява в хладилник.
Проф. Байкова разкри как да разпознаем ако рибата е била замразявана, а ни се продава като охладена. „Тя започва да мирише на амоняк, защото белтъците се разграждат”, обясни диетоложката.
Дни преди Гергьовден тя развенча и тайните, които крие агнешкото месо. „То е богато на пурини. В човешкия организъм те се разграждат до пикочна киселина. Агнешкото е противопоказно за хората с метаболитен проблем, защото крие риск от подагра”, подчерта проф. Байкова.
Препоръката на експертите е месото от агнета да се консумира леко охладено и в никакъв случай горещо, за да може механично да се отстрани излишната мазнина.
Трагедия с шофьор в центъра на София
Непобеденият Усик с впечатляващ ход
Много мъже се тресат от страх: Разгневен дух отмъщава за насилие над жени
Как черното да остане черно – 4 трика при пране
Спортисти от Русия и Беларус спечелиха знаково дело в съда
Ултрасите на Левски с остра реакция след погромите в София
Колко често трябва да се слага вакса върху колата
Това е тайната на най-вкусния пълнен шаран с орехи, непременно го направете за Никулден
България подписа стратегически важен договор за новите ядрени мощности на АЕЦ „Козлодуй“
Световните медии отразиха протестите в България: Най-мащабните от години
Като след цунами: Азия е разтърсена от смъртоносни циклони и мусонни дъждове
Продължават експертните обследвания през нощта Околовръстния път на Пловдив
