Донка Байкова развенча голям мит за храните на Гергьовден
Тя разкри как да разпознаем ако рибата е била замразявана, а ни се продава като охладена
Мит е, че замразените храни, включително месо, са вредни. Това обяви пред Нова телевизия известната наша диетоложка проф. Донка Байкова, цитирана от БЛИЦ.
„Те до голяма степен запазват своите нутриенти. Да, леко се окисляват, но е важно разразяването да не се прави в гореща вода”, подчерта експертката. Този метод е безвреден за плодове и зеленчуци, но не и за месните продукти, допълни тя. По думите й месото трябва да се размразява в хладилник.
Проф. Байкова разкри как да разпознаем ако рибата е била замразявана, а ни се продава като охладена. „Тя започва да мирише на амоняк, защото белтъците се разграждат”, обясни диетоложката.
Дни преди Гергьовден тя развенча и тайните, които крие агнешкото месо. „То е богато на пурини. В човешкия организъм те се разграждат до пикочна киселина. Агнешкото е противопоказно за хората с метаболитен проблем, защото крие риск от подагра”, подчерта проф. Байкова.
Препоръката на експертите е месото от агнета да се консумира леко охладено и в никакъв случай горещо, за да може механично да се отстрани излишната мазнина.
Има разлика между коледния и годишния бонус
Булката беглец и в реалния живот - ето кои звезди избягаха пред олтара
Може ли работодателят да те уволни, ако си в болничен
„Сигнал“ постави впечатляващ финал на Никулденските празници в Царево
"Игра на тронове" се завръща с нов сезон
БГ Роналдо ще е охранител в новия сезон на "Под прикритие"
Илон Мъск иска Европейският съюз да бъде премахнат
Добавиха 77 лв. към пенсиите
Илон Мъск иска Европейският съюз да бъде премахнат
Зрителите срещу „Игри на волята”: Нашият победител е Калин!
Ако си мъж над 40 г. - не яж това
