Донка Байкова развенча голям мит за храните на Гергьовден
Тя разкри как да разпознаем ако рибата е била замразявана, а ни се продава като охладена
Мит е, че замразените храни, включително месо, са вредни. Това обяви пред Нова телевизия известната наша диетоложка проф. Донка Байкова, цитирана от БЛИЦ.
„Те до голяма степен запазват своите нутриенти. Да, леко се окисляват, но е важно разразяването да не се прави в гореща вода”, подчерта експертката. Този метод е безвреден за плодове и зеленчуци, но не и за месните продукти, допълни тя. По думите й месото трябва да се размразява в хладилник.
Проф. Байкова разкри как да разпознаем ако рибата е била замразявана, а ни се продава като охладена. „Тя започва да мирише на амоняк, защото белтъците се разграждат”, обясни диетоложката.
Дни преди Гергьовден тя развенча и тайните, които крие агнешкото месо. „То е богато на пурини. В човешкия организъм те се разграждат до пикочна киселина. Агнешкото е противопоказно за хората с метаболитен проблем, защото крие риск от подагра”, подчерта проф. Байкова.
Препоръката на експертите е месото от агнета да се консумира леко охладено и в никакъв случай горещо, за да може механично да се отстрани излишната мазнина.
Президентството: Този парламент няма воля да чуе гласа на гражданите
Кои три зодии ще ударят джакпота до края на декември
В никакъв случай не ходете в Гърция!
Натали от "Ергенът": Събуди се, народе
Влак прегази 16-годишно момче, изскочило внезапно на жп линията
Божествен коледен салам: Десертът, който изчезва пръв от празничната трапеза
Корупционният скандал разклаща Зеленски: политическото му бъдеще под въпрос
Музикалната сензация Роби пристига в Поморие, за да запали светлините в квартал Свети Георги в Поморие
Бисквитено руло с шоколад, фъстъци и банан – истинска наслада за сетивата
Кои са работните дни по коледните празници
Давама участници си казват сбогом с Арената на „Игри на волята” и жадувания финал
