Flora Central Park и Шато дЕсклан – ето как в Бургас се раждат винени легенди (ВИДЕО/СНИМКИ)
Критиците обожават това розе, всички най-значими винени гурута са единодушни: Garrus е икона за розовите вина, Розе от друго измерение!
Ресторант Flora Bar & Grill в Central Park Бургас се превърна в сцена на едно от най-изисканите винени събития на сезона. Френската аристократична винена култура се срещна с морския дух на Бургас в представянето на Château d’Esclans – абсолютният еталон за розé от Прованс.
Събитието, организирано от BNK Wines и екипа на Flora, събра изтънчена публика, готова да се потопи в ароматите на флорални акценти, минерални нюанси и соления полъх от френската ривиера.
Лично бранд амбасадорът на емблематичното шато – Оскар дьо Керор, омагьоса присъстващите с харизма, дълбоко познаване на тероара и изящна презентация на розетата, които са се превърнали в символ на винена култура.
.jpg)
Винените критици обожават Whispering Angel, всички най-значими винени гурута са единодушни, че е „най-готиното нещо, което можеш да опиташ” или „стандарт за Провансалско розé”.

След като лично е посрещал VIP гости в бутика на шато д'Есклан и е провеждал дегустации в самото сърце на Прованс, сега Оскар дьо Керор покори и Бургас.

Заедно с Костадин Мицин, винен експерт и търговски директор в BNK Wines – официален вносител на Château d’Esclans, бранд амбасадорът поднесе една завладяваща история.
Дегустацията премина като стилно винено пътешествие със седем розета. Предварително бяха анонсирани 5 от хитовите напитки, но с жест на изключително внимание към своите гости от BNK Wines и Flora дадоха знак на винените експерти да се разгърнат докрай. А този край бе повече от феноменален. След като гостите опитаха „Garrus“, залата притихна – последваха бурни аплодисменти. Когато думите не стигат, а сетивата ликуват – почитта се изразява само по този начин.
Вижте ВИДЕОТО
Двамата винени експерти достигнаха до самия връх на изтънчените френски вина, като отвориха за присъстващите на дегустацията и шедьовъра на шато д'Есклан - Garrus. Виното, за което световни имена като Джеймс Съклинг и Джансис Робинсън говорят със суперлативи: „най-великото розé, създавано до сега“.
Garrus е икона, създадена от стари лозя на Гренаш и Рол, с ода на елегантността и прецизността, финализирана под вещата ръка на легендарния енолог Патрик Леон. Преди бутилиране, розето Garrus отлежава 12 месеца в дъбови бъчви и при правилно съхранение може да зрее до 15 години.

Името идва от неговия стар римски топоним “Garrus” – “Мечката”. Розето е строга селекция на най-добрите и узрели зърна, вино от 90% самоток, никаква мацерация. Критиците казват още: Garrus е икона за розовите вина, Розé от друго измерение!
Ресторант Flora, с панорамната си зала, дизайнерски интериор и природосъобразна философия, създаде идеалната рамка за това изискано преживяване. Номинацията на мястото за „Best Eco-Minded Place“ от Go Guide Seaside Awards 2024 само подчертава неговото място сред новите гастрономически и културни локации на България.
Събитието постави Бургас категорично на картата на винените ценители, а Château d’Esclans – начело със своето Garrus – остана в съзнанието на присъстващите като повече от вино: като символ на начин на живот.
Вижте още снимки от събитието в ГАЛЕРИЯ



















