"Великденски традиции с децата на Созопол" – жива връзка между поколенията
Децата научиха как техните баби и дядовци са боядисвали великденски яйца с помощта на природни материали
Учениците от IV клас на СУ "Св. св. Кирил и Методий" в град Созопол взеха участие в вдъхновяваща инициатива под надслов "Великденски традиции с децата на Созопол". Събитието се състоя на 11 април т.г. и се осъществи благодарение на съвместните усилия на Община Созопол, Етнографски музей Созопол и Пенсионерски клуб „Чайка“, с основна цел да предаде на подрастващите ценностите и красотата на българските празнични традиции.
Децата научиха как техните баби и дядовци са боядисвали великденски яйца с помощта на природни материали – люспи от лук, червено цвекло, коприва, боровинки и други естествени багрила. С подкрепата и вдъхновението на членовете от Пенсионерски клуб „Чайка“, учениците създадоха истински малки произведения на изкуството.
Инициативата премина в дух на радост, творчество и междупоколенческо общуване. Участниците си тръгнаха не само с ръчно боядисани яйца, но и с нови знания и спомени, които ще пазят дълго.
Община Созопол изказва благодарност към всички партньори и участници, допринесли за успешното провеждане на събитието и за опазването на българските традиции живи и предавани с любов.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
