Всички слагате оцет и сол, но ето какво добавям аз във водата на яйцата и няма нито едно пукнато
Представяме ви много интересен трик, който работи безотказно
Великден наближава и всяка домакиня, която ще боядисва яйца, започва да преравя мрежата за нови идеи за боядисване или пък за съвети как да не се напукат яйцата при варене .
Попаднахме на един много интересен трик, който наскоро бе открит от опитни домакини и с помощта на който яйцата се приготвят перфектно.
Всеки знае, че към водата трябва да се добавят сол и малко оцет или една чаена лъжичка сода бикарбонат, за да се запази черупката твърда, без пукнатини.
Но този път домакините откриха, че много ефективен метод е да добавите няколко клечки кибрит или няколко клечки за зъби. Колкото и странно да звучи, домакините обясниха, че кибритените клечки или клечките за зъби предотвратяват изтичането на белтъка, дори ако има малка пукнатина в черупката.
Няма обяснение за това, но много професионални готвачи са забелязали, че този метод работи. Не слагайте твърде много клечки, достатъчно е да поставите 3-5 броя във вряща вода. След 10 минути варене, когато яйцата се охладят, проверете за повреди. Ето за какво да внимавате:
Внимавайте да не сварите яйцата веднага след като ги извадите от хладилника. Студените яйца всъщност се напукват много лесно при готвене. Така че, преди да започнете да ги варите, извадете ги от хладилника и ги оставете да престоят няколко часа на стайна температура. Това правило важи и при приготвяне на тесто. Когато ги поставяте в тенджера, внимавайте да няма твърде много яйца в тенджерата. Ако варите повече яйца, най-добре е да ги разделите в две или повече тенджери.
Ако ги сложите да се варят в тенджера, е по-вероятно да се блъскат по време на варенето, а това също може да доведе до напукване.
Трябва да има достатъчно пространство между тях. Поставете ги в купата много бавно и внимателно, за да не се напукат при удряне на дъното на купата.
Трябва да залеете със студена вода яйцата, които ще сложите в тенджерата. Не забравяйте да предвидите поне 2 см вода върху яйцата. Налейте водата бавно. След това добавете половин чаена лъжичка оцет към водата и добавете сол, за да стане водата достатъчно солена.
Оцетът е особено важен за предотвратяване образуването на пукнатини в черупката на яйцата. Включете котлона на среден огън и изчакайте водата да заври, след което намалете котлона и варете на слаб огън, докато се свари яйцето.
За съжаление, няма гаранция, че някое яйце няма да се счупи. Зависи и от вида на яйцето, което сте закупили. Въпреки това, ако се придържате към тези методи, шансовете ви за успех се увеличават
Правителството одобри финансова подкрепа за Украйна по плана на Европа
2026 носи невероятен късмет и щастие на 2 зодии
Новата пожарна в Камено ще бъде оборудвана чрез проект в партньорстви с РДПБЗН-Бургас
Забравете за ботокса, тази напитка заличава бръчките като гумичка: Нашите баби са я приготвяли в тенджера, ето как
Даниел Митов: Създаваме звено за борба с прането на пари, за да излезем от сивия списък
Ученици Бургас с благородна кауза в подкрепа на Приюта за безстопанствени животни
Разкриха две незаконни автоморги с крадени авточасти от Европейския съюз
Тръмп се похвали, че е принудил Макрон да увеличи цените на лекарствата
В любимия на българите Одрин спряха да приемат левове
Москва: България е плацдарм на НАТО за война с Русия
Пазарът на имоти е в капан, а бабите не си дават жилищата
Важно! Дежурен детски кабинет ще работи в медицинския център на УМБАЛ-Бургас по празниците
