Водолази от СНС "Приятели на морето - Бургас" откриха сезона за гмуркане
Видимостта се оказа добра и ентусиастите успяха да видят и заснемат редица красиви морски обитатели
Водолази от Сдружение с нестопанска цел "Приятели на морето - Бургас" откриха сезона за гмуркане. При температура на водата от седем градуса, те направиха подводна разходка край бреговете на Китен. Видимостта се оказа добра и ентусиастите успяха да видят и заснемат редица красиви морски обитатели.
"С помощта на сухи костюми, плуването в Черно море може да се осъществява безпроблемно през цялата година. Макар и по - рядко през зимния сезон, ние не спираме да влизаме в морето. Символично закриваме сезона с ретродайвинг и коледно гмуркане през декември и веднага след това, обикновено регистрираме първия за годината дайв, още в началото на януари – с което пък откриваме новата водолазна година ", коментира Кирил Кьовторов, който е един от членовете на сдружението.
Сред събитията, които предстои да бъдат организирани от "Приятели на морето – Бургас", са традиционното почистване на морското дъно около остров Света Анастасия, годишното състезание по подводни спортове "Златният делфин 2025", почистване на зоната пред бургаския плаж и още редица инициативи.
Защо треньорът на "Левски" изпотроши пейка на стадиона на Славия?
Млади изследователи влизат в лабораториите на БДУ - започват STEM кръжоците
Държавният куклен театър в Бургас има нов директор
Почина велика наша поетеса, известна в цял свят Ружа Велчева
Опасни ли са играчките Лабубу, мами, вижте резултата от теста им
6 места в дома ви, които трябва да почиствате с прахосмукачка всеки уикенд
САЩ - Европа се разпада икономически и може да се срути цивилизационно до 20 години
Над 80 ученици участваха в шосейно бягане „Никулден“ в Несебър
Кои са носителите на Годишните литературни награди в Бургас
ЧСИ-тата искат разширяване на правомощията
Вапцаровски дни в СУ „Н. Й. Вапцаров“ Царево – седмица, посветена на словото, духа и младите таланти
Заровени кюфтета – царски пир за жълти стотинки! Как може нещо толкова елементарно да е толкова вкусно
