Това е най-безопасният начин за размразяване на продукти
Важно е да знаете, че не бива да опитвате да ускорите процеса на повишаване на температурата
Как да запазим продуктите си за възможно най-дълго време? Точно така – замразяваме ги! Освен сурово месо, риба, морски дарове, плодове и зеленчуци, днес замразяваме и полуготови продукти. В това няма нищо лошо – все пак винаги имаме нещо, с което да сготвим.
Възниква обаче един въпрос – как да ги размразим по правилния начин. Затова днес ще ви разкажем как да размразите храната по безопасно.
Процесът по размразяване е много сложен. Важно е да знаете, че не бива да опитвате да ускорите процеса на повишаване на температурата. По този начин има опасност да развалите продукта и да се окаже, че сте с хранително отравяне.
Специалистите съветват да размразявате в хладилника, за да избегнете заразяването на храната с бактерии. По думите им това намалява риска от отравяне. Повечето патогенни бактерии се размножават при температура между 5 и 60 градуса. В хладилника храната се размразява бавно – при температура между 0 и 4 градуса. Точно затова този метод се смята за най-безопасен.
При размразяване в хладилника избягвате загубата на влага и промените в структурата на продукта. Благодарение на което месото остава сочно, а плодовете не са воднисти.
Препоръчително е процесът на размразяване да се случва на отделен рафт в хладилника или в затворен контейнер.
Камерунският Гонзо сътвори чудовищна издънка-страната да има два национални отбора
Хитър ход на Борисов! Zетки, употребиха ви
Блогър нарече Бенидорм ад на земята
Истанбул е най-натовареният с трафик в света
Кино, което променя – защо „Един грам живот“ вече седмици е хит в салоните
Кой възложи на Големански и Данаилов от КФН да принудят ДаллБогг да вдига цените на застраховките, пита проф. Тони Веков
На 12 декември енергийният портал ще „отвори вратите, за да промени съдбата ви“ за един ден
Арестуваха шефа на Пето РУ Пламен Максимов, покровителствал наркоразпространители
Представят късометражен филм с Асен Блатечки и Мария Сотирова в културен център „Морско казино“
Мъжът на Петя Дикова трогна мрежата с послание за 5-ия рожден ден на сина си
Кога и как да ядете зеле, за да топите мазнини по време на сън
България е одобрена за членство в Европейския стабилизационен механизъм
