Задължително слагам бучка захар в хладилника, причината ще ви изуми
Опитните домакини знаят, че този насипен продукт буквално абсорбира всякакви миризми и ги задържа
Едно от най-неприятните неща за всяка домакиня е когато отвори хладилника, отвътре да я лъхне онази непоносима миризма, която незнайно как се е появила там след последното отваряне на вратичката.
Започва едно ровене по рафтовете в опит да открием разваления продукт, а накрая се оказва, че е отдавна забравен лимон в най-отдалеченото ъгълче на най-горния рафт…
И макар „злосторникът“ да е премахнат, миризмата в хладилника остава да ни мъчи още дълго след това и да ни напомня собствената ни небрежност.
В този случай на помощ ще ни дойде един продукт, който никога не бихте се сетили да сложите в хладилника – обикновената бяла захар , която има във всеки дом.
Защо хитрите домакини слагат захар в хладилника ?
Опитните домакини знаят, че този насипен продукт буквално абсорбира всякакви миризми и ги задържа. Следователно, в чинийка трябва да изсипете няколко супени лъжици захар и след това да я поставите в хладилника, а ако имате бучки захар – още по-добре!
Веднъж седмично просто трябва да смените захарта с нова.
Но предишната част вече не може да се използва при готвене или да се добавя към чай. Заслужава да се отбележи, че захарта може да се справи с проблема с излишната влага в хладилника.
В резултат на това може да бъде забравен и този ежедневен проблем.
Година след атентата: Коледният пазар в Магдебург отваря врати
Какъв е здравословният баланс за употребата на телефоните от децата
Ръстът в цената на хляба е неизбежен
Задържаха 42 тона български доматен сос в Бриндизи с "италиански" етикет
Почина световен шампион на Германия
Нов онлайн капан ужили семейство - поръча си двигател, а пристигна детска играчка
ЕК чертае есенната икономическа прогноза: България расте, но инфлацията се завръща през 2027 г.
Как да постъпим, ако имаме по-големи суми в брой
Имаш неплатен фиш или глоба? Забрави за технически преглед от май 2026 г.
Българският бизнес влиза в 2026 г. със сдържан оптимизъм въпреки нарастващите разходи и липсата на кадри
