Три дни остават до старта на шахматния турнир за купа „Янко Гюзелев“ в Бургас
И тази година интересът към състезанието е огромен
Шестнадесетото издание на турнира по ускорен шах за купа „Янко Гюзелев“ ще се проведе на 8 февруари, събота, в хотел Аква – Бургас. Регламентът предвижда да се играе по швейцарската система, в седем кръга, с 10-минутна контрола плюс добавка от 5 секунди за всеки ход.
Интересът и тази година е огромен. Програмата на турнира предвижда потвърждаването на участието да стане от 9.30 до 9.50 часа, а стартът да бъде даден в 10 часа, съобщават от ШК „Бургас 64“.
Шахматният мемориал отдавна надхвърли пределите на града и в него се включват знакови имена от цялата страна и чужбина. Миналата година сили премериха 67 състезатели от България, Великобритания, Русия, Казахстан и Украйна, а шампион стана гросмайстор Момчил Николов.
През 2023 година купата бе спечелена от световната шампионка Нургюл Салимова.
Турнирът бе основан преди 18 години от видния агробизнесмен Янко Гюзелев, който приживе бе страстен почитател на древната игра. След неговата смърт делото му бе продължено от сина му Стоян Гюзелев, а в последните няколко години основни двигатели са внуците му – първо Ивон Гюзелева, а през последните две години Атанас Гюзелев. Огранизацията се осъществява от ШК „Бургас 64“.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
