×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов за най-влиятелните българи според FORBES: “Толкова можем“


Борисов за най-влиятелните българи според FORBES: “Толкова можем“
С типичния за него маниер, премиерът току-що е набутал в устата на девойката парчето хляб, което е откъснал от питата
13 Април 2012, Петък, 11:35 ч.
Автор: Велизар ЕНЧЕВ
Източник: в.Десант

Никога България не е имала толкова неук лидер, с толкова голяма власт и с толкова слаба опозиция

В нагло телевизионно откровение премиерът ни заплаши със 7 лева за литър бензин, унизи лекарите и амнистира циганската престъпност.
Невежеството Му е безгранично, но и заразяващо околните. Комплексиран от порока си, той се обгражда с ласкатели и ухажва себеподобните, отвръщащи му със същото. Понеже последните са мнозинство, глупостта винаги е на власт.
Нищо ново под слънцето, ще кажат мъдрите и препатилите от прехода. Което е тъжно, защото от волята на този човек зависи съдбата на седем милиона. Още по-тъжно е, че България никога не е имала толкова неук лидер, с толкова голяма власт и с толкова слаба опозиция.
За да разбереш мисловния му процес трябва да си на неговото интелектуално ниво. Логиката му е чужда, неудобните за него факти са носни кърпички, подменяни според нуждите му, лъжата е втората му природа.
За да потвърди максимата, че най-трудно се крият многото пари и глупостта, Бойко Борисов се обърна към металурзите в Кърджали с разтърсващо откровение: „Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме“.
В този миг осъзнахме, че за да разбереш Борисов, трябва да си поне малко прост. А за да му влезеш под кожата, трябва да си доказано крадлив и прилично богат.
Говорим ли за богатство, стигаме до класацията на сп. „Форбс“ за най-влиятелните българи. За първи път икономическото издание прави  такова сравнение на личности в страната ни.
Подреждането е по същите критерии, по които „Форбс“ прави класациите по света – върху колко души съответната личност има власт, какви финансови ресурси контролира, в кои сфери са тези ресурси и колко активно използва своята власт, за да промени България.
 
В българската версия попаднаха деветима мъже и една жена и класацията изглежда така:
 

Бойко Борисов - премиер, Цветан Василев – Корпоративна търговска банка, Иво Каменов - "Химимпорт", Симеон Дянков - министър на финансите, Росен Плевнелиев – президент, Огнян Донев - "Софарма", Валентин Златев - "Лукойл България", Цветан Цветанов - министър на вътрешните работи, Красимир Гергов - КРЕС, "Пиеро 97", Цветелина Бориславова - Българо-американска кредитна банка.

Последната в елитната десятка е последна по скромност, но първа по самочувствие. И как иначе, след като е неофициална премиерша и като такава е първа дама в държавата на Борисов. Затова се обърна към медиите със самочувствието на Мария Антоанета и отсече: „Влиянието означава огромна отговорност към хората“.
Само забрави да поясни, че заради тази отговорност, на третия месец от управлението на ГЕРБ, спечели конкурса за разпространение на винетните стикери, богатството й се увеличи с шест милиона лева, а след продажбата на акциите си в Си Банк е най-богатата българка със състояние от 300 млн. евро.
Дали от завист за милионите й, дали от подсъзнателно влечение към чара й, но пиша ли за премиершата в сянка, чувам ропота на парижкия плебс, когато качва на гилотината ослепителната Мария Антоанета – съпругата на Луи XVI.
Приписват й фразата „Като няма хляб, яжте пасти“, но историци твърдят обратното – кралицата била красива, състрадателна и мила жена, почти като нашата Цветелина. А кралят бил мъченик за отечеството си, почти като нашия Борисов.
Макар че при разточителното му царуване, изгребало и последното зърно от хамбарите, върлува глад, уморил милион поданици на Бурбоните.
Че и нашият крал е екзекутор, отдавна не е тайна. Но последното премиерско гостуване в bTV разби илюзиите за благородните му намерения. Какво благородство има в отказа му да стовари мощта на държавата върху металургичния фараон Валентин Захариев?

Ето диалогът, показващ колко зависим от дарителя си е министър-председателят:
 

„Водеща: Знаете ли, че Валентин Захариев е спонсорирал ГЕРБ по време на предизборната кампания?
Борисов: Не. Това са измишльотини.
Водеща: Кое? Той си го призна.
Борисов: Той си го е признал. Какво си е признал, че е дал 5000 лв. – дали ги е дал или не и на кой ги е дал?
Водеща: Има усещане сред хората, че Захариев е покровителстван.
Борисов: Покровителстван от Костов и компании, които му дадоха тези предприятия...“

Удивително е с каква лекота лъже Борисов. ОЦК „Кърджали“ е продаден на Захариев не от Костов, а от Цветелина Бориславова. А парите за покупката на металургичния комбинат са от СИ Банк, подарена на Цветелина от Славчо Христов – сервитьорът на Иван Костов.

А сега вижте как се брани премиерша:  

„Водещ: Намесихте името и на г-жа Бориславова в един от моментите на затъване на дружеството.
Борисов: Аз от пет години не живея с нея, така че ако искат да я намесват, да я питат. Тя ще им обясни за какво става въпрос. Да си отговарят, всеки за това, което е направил.
Водещ: Включително и тя.
Борисов: Включително и тя, ако има нещо нередно, което е направила. Но съм убеден, че тя не е...“
След като пожали своя фараон и спаси честта на конкубинката,
премиерът ни заплаши с шокови цени на бензина:
„Борисов: Ако има война в Иран...Никой в света не може да каже какво ще стане ...
Водещ: А това 7 лева за литър, допускате ли го? Имате ли разчети и анализи, че е възможно?
Борисов: Цената на бензина идва от цената на петрола. Ако има война в света и стане 150 долара – колко да е в България?
Водещ: Колко? 7 лева възможно ли е...
Борисов: Ами, колкото струва...“

Тъй като половината от цената на бензина се формира от данъци и акцизи, играта на Борисов е прозрачна – така ще налее милиони в празната хазна, а и „Лукойл“ на приятеля му Валентин Златев ще си вземе своето. Отказът му от държавна намеса показва, че не е чувал за фундаментално правило - стратегическите ресурси на държавата винаги са под неин контрол, освен ако държавата не е разграден двор.

Освен че ни заплаши с бензинова тояга, премиерът великодушно подаде газов морков на поданиците си. Само остава да повярваме, че

имаме газово Елдорадо, изглеждащо така:  

„Борисов:...В проучванията, които правим, има 100-процентен оптимизъм. Просто искаме да сме достатъчно сигурни, че България има добри залежи на това, което ни трябва. И то не е шистов газ.
Водеща: Какво е?
Борисов: Толкова, обещал съм на Делян Добрев да си мълча по темата...
Водещ: Нещо потайно.
Борисов: Да. И затова в парламента трябва да махнат мораториума, да остане за шистовия газ, а да разрешат за конвенционалния газ.
Водещ: За него ли имаме залежи големи?
Борисов: Да...
Не зная дали разполагаме със залежи на газ, но със сигурност имаме залежи от неизчерпаема простотия. Предстои да повярваме, че газът в Добруджа не е шистов, а екологично чист и скоро ставаме Кувейт на Балканите.
Герберът винаги е имал безпардонно поведение и циничен изказ. Но лъжите му за българските лекари откриха грозното лице на самозабравил се

сикаджия в премиерски фрак:
 

„Водещ: Знаете ли колко лекари всеки ден излизат от страната ни...
Борисов: Това означава, че много добре подготвяме лекари.
Водеща: Това означава, че те не желаят да работят в България.
Борисов: Не, това означава, че даваме много добро образование.
Водеща: Това означава, че те не искат да работят в България, където получават мизерни заплати и в нереформирано здравеопазване.
Борисов:Напротив, има лекари, които получават по 15, 20, 70 хиляди лева.
Водеща: Знаем за тях, но те са единици.
Борисов: Някои, които не могат да вземат такива заплати, си намират работа навънка, благодарение на много доброто образование, повтарям, което даваме в България.
Водещ: Недейте такъв прочит да правите, не е верен...“

Финалът на телевизионния диалог ни зашемети.
На въпроса защо Цветановото МВР не обуздае циганската престъпност, убиваща безпомощни стари хора и ликвидираща препитанието на хиляди, Борисов сухо отговори: „Толкова можем“.  
Колко добре го е казал Гьоте: “Ако смешник забавлява народа – това е комедия, но ако такъв води народа – това е трагедия“.



В категории: Опозиция , Политика


Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
10
Коментара по темата
10.
ivanov
23.04.2012 17:50:01
3
1
дори да е така някой сеща ли се как живяхме по времето на серьожката, костов и прочие. Живея в Бургас и поне мутрите ги няма вече, какво беше то безхаберие. Когато плюем Борисов да не забравяме какви мутри ни управляваха цял град ги знаеше и не влизаха в затвора. Какво да кажем за безсрамната приватизация на Костов.
9.
кгб
16.04.2012 12:49:52
1
1
Няма ли кой да ограмоти тоя прост народ?
8.
комедия
16.04.2012 04:08:39
0
24
еми като за последен мандат толкова бат Боко
7.
)))
15.04.2012 16:11:46
1
26
България не е имала по-некомпетентно и просташко правителство от сегашното. Надявам се на следващите избори да НЕ бъдат избрани.
6.
Стефан Стоянов
14.04.2012 11:40:57
10
5
Велизар Енчев офицер от ПГУ на ДС завърщил школата на КГБ действащ агент на руските спецклужби по-точно в идеологическото направление
5.
П.Петров
14.04.2012 11:32:38
1
18
Г-н Енчев, с много професионализъм сте показал, че "царят е гол". Жалко, че професионалните журналисти се отдадоха на един стар занаят, гарантиращ високи доходи, но нисък социален статус - проституцията. Рядко могат да се прочетат задълбочени анализи на случващотото се у нас. Телевизия СКАТ остава като малък остров на надеждата, че демокрацията ще се наложи и в България. Продължавайте делото си и не се смущавайте от обидите на слагачи...
4.
007
14.04.2012 09:47:15
1
17
pros narod slaba darjava opravnici nekonpetetni,choveka nemoje dase iskaji az sigorno bih se spravil po dobre,spoko malko mo ostava,ta toi stava za klon i da pla6e decata v deckata gradina ,sram za balgariq,AMIN........
3.
Ташунка витко
13.04.2012 19:30:08
20
1
Др. Енчев с безпринциипните си атакаджийски коментари, сега вече Нефесебейски, ставате за смях. Вие сте единствения що-годе интелигентен човек в тази ТВ, продал се за чужди, небългарски интреси? Какво ви пречи че ще имаме собствен газ, че ще ни е по-евтин? Защо не се радвате? Това лошо ли е или и вие сте рубладжия?
2.
винету
13.04.2012 19:10:44
1
17
и да си прост не е лесно ,като гледам как се мъчи ,баси майката ,лельо
1.
българин
13.04.2012 14:41:44
0
18
колко жалко
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори