В новия уелнес комплекс в кв. Ветрен отвори врати ресторант „La Bottarga“ (СНИМКИ)
Класическите ястия, които всички познават и ценят, се приготвят с авторски почерк и първокласни продукти
През изминалите години в Бургас и региона стартираха поредица от проекти, целящи да издигнат уелнес стандартите на ново професионално ниво. Един от най-впечатляващите примери за успешно развитие в тази посока безспорно е „Therma Numerа“ в кв. Ветрен.
В края на лятото иновативният и високотехнологичен уелнес комплекс отвори врати в Бургаските минерални бани. Само няколко месеца след старта на обекта, за да даде своя принос към цялостната концепция, тук стъпва и шеф готвач с доказана репутация и голям опит.
Шеф Валентин Иванов вече близо четвърт век е сред изявените имена на кулинарията в България. В професионалното му портфолио са най-елитните ресторанти в София – JK, Talisman, Капитан Кук, Карера, Тамбукту и не само. В Италия – на остров Сардиния, застава начело на ресторант E‘Letranger, готви и с Шеф готвач с 2 звезди мишлен Лина Синоли… Носител е на много отличия от световни кулинарни форуми и вече е част от журито на повечето от тях.
В „Therma Numerа“ Шеф Иванов открива ресторант „La Bottarga“ и представя кулинария близка до всички ни, с полъх от неговото детство, но приготвена по стандартите на здравословното и балансирано хранене.
„Цялата концепция на уелнес центъра е насочена към подобряване качеството на живот и преоткриването на връзката ни с природата. Ресторант „La Bottarga“ не прави изключение. Тук няма нищо излишно всеки детайл е избран, за да допринесе за хармонията и спокойствието на посетителите“, разказва Шеф Иванов.

Тази философия е заложена и в менюто на ресторант „La Bottarga“.
„Балансът е в основата на правилния начин на живот. В менюто също ще го откриете и вкусите. Предложенията са близки до нас. Всеки компонент е приготвен от мен и моя екип. От пекарната ще ви поднесем пресен хляб, от кухнята ще получите свежи био салати, разнообразна морска храна и бавно готвено месо с доказан произход. А десертите, те са нашите шедьоври“, разкрива шеф Иванов.

Ето и малко конкретика, за да се убедите в думите му.




Чрез комплекса до ценителите на хубавото вино достига и италианската изба Paololeo. Вината от този бранд ще откриете единствено тук, защото „La Bottarga“ е единственият им представител в България.

Интересът към уелнес комплекс „Therma Numerа“ в кв. Ветрен расте, а местните са сред най-страстните му почитатели. Вложените усилия в облагородяването на района прави впечатление и привлича посетителите.
Заключението на влезлите тук до момента е, че е следван най-новия тренд в този бранш. Изградените зони с иновативни технологии, крио център, сауна ландшафт, а вече и работещият всекидневно изискан ресторант, са притегателни за много хора, търсещи точно такъв туп среда.
Още за процедурите, хотелската част и ресторанта може да научите от ТУК.
За резервации в ресторанта тел: 087 780 8008.


Как да запазим паметта си с възрастта - съвети срещу когнитивен спад и деменция
Какво правеше тази чаша на масата на Мария Цънцарова
20 години любов: Как случайната среща на Мат Деймън и Лусиана Баросо се превърна в най-стабилния брак в Холивуд
Това са тайните синове на Путин
Въвеждат нови правила по кафетата в Турция
Почина известна писателка
Не съм терорист, оплака се германският принц Хайнрих XIII Ройс
Защо пъстървата е една от най-полезните риби на трапезата ни
Пробив: Комета може да е донесла живот на Земята! Учени откриха уникални градивни елементи
Учени с плашеща информация за ледник в Антарктида
Литературен кабинет в чест на Веселин Пъйнев открита в ПГСАГ Кольо Фичето в Бургас
Най-бързият чийзкейк в света: рецепта с 3 съставки
