Отбелязваме 100 години от рождението на Георги Баев с две експозиции
Специален гост на откриването на експозицията в градската галерия ще бъде големият български изкуствовед проф. д-р Марин Добрев
С две експозиции ще бъде отбелязана 100- годишнината от рождението на световно известния художник от Бургас Георги Баев – Джурлата. Този четвъртък/7 ноември/, от 18.00 часа, в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ и в Галерия- музей „Георги Баев“ ще бъдат показани негови творби от различни периоди.
Специален гост на откриването на експозицията в градската галерия ще бъде големият български изкуствовед проф. д-р Марин Добрев. Над 20 живописни творби и 10 графика ще бъдат показани в БХГ “Петко Задгорски“. Те са от фонда на галерията.
Почитателите на творчеството на Георги Баев ще могат да си купят на място и двуезичния албум, посветен на творчеството му.
В луксозното двуезично издание (български и английски) с обем 95 страници са включени 55 репродукции на творби от фонда на БХГ и 40 картини собственост на семейството.
Албумът включва цветни репродукции от живописни платна, акварели, графики и рисунки от различни периоди на неговото творчество. Цената на изданието е 25 лева.
В Галерия- музей „Георги Баев“ ще бъдат представени картини на художника, притежание на семейството.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
