Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Втора Коледа без Ники, семейството от Конаре още чака отговори
Ресторанти и магазини готвят продажби само в кеш на Нова година
Помните ли бабините курабии от едно време? Трябва ви само гореща вода, малко брашно и сладко!
Експерти с тревожни данни: 26,6% от учениците у нас пушат
Диалог в живописта обединява Пиронков и Стефанов в новата изложба „Теза/Антитеза/Синтез“
Димо Алексиев рестартира кариерата си с нови роли, репетиции и надежда за по-добри дни
Четирима бургаски каратеки тръгват към световния връх в Саудитска Арабия
33,47 лв. за най-основните продукти и как живеят пенсионерите в бедните райони и защо пазарската чанта тежи все повече
След 26-годишна възраст: държавата спира да покрива здравните осигуровки на студентите
Пето дете за Джак Озбърн - светлина за семейството след смъртта на Ози
КЗК образува открити производства срещу Столична община по жалби на фирми
Полицейският отряд "Кобра" удари заложни къщи
