Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Без сняг за Коледа: Проф. Георги Рачев прогнозира необичайно топло време в цялата страна
Проф. Кантарджиев: Грипната вълна се ускорява, а ранната превенция е решаваща преди празниците
Грипът още не настъпва: Обстановката в страната остава спокойна, интересът към ваксини расте
Лекция за богомилството: водещи учени гостуват в „Морско казино“ на 13 декември
Тръмп разреши износ на чипове Nvidia за Китай
Хампарцумян: Бюджетът е предизборен и разкрива разпад на управляващата коалиция
Катастрофа между BMW и такси блокира булевард в София
Земетресение с магнитуд 7,5 удари Япония: десетки ранени, вълни от цунами и токови удари в Хокайдо
Света Анна ни носи надежда: Днес почитаме майката на Богородица
Талибаните върнаха шериата: 13-годишно момче екзекутира убиеца на семейството си пред 80 000 души в Афганистан
Магнитни бури удрят Земята на 9 и 10 декември след силно слънчево изригване
България иска отмяна на забраната за продажба на коли с ДВГ
