Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Revolut премахна лева
Даниела Рупецова разкри: В живота ми има мъж - и не е беден
Терзиев даде заден за боклука и прие две скъпи оферти
Вандал наряза гумите на близо 30 автомобила в столичен квартал
Български топ щангист е уличен в ползване на допинг
Корнелия Нинова с нова визия и каубойски стил – язди към политическо завръщане
Sport Republic се оттегля от преговорите за мажоритарен дял в Левски
Кметът Николай Димитров: Бъдещето на футбола в Несебър е в сигурни ръце
Паника с монетите: Хиляди щурмуват банки и магазини преди еврото
Откраднаха колата и инвалидната количка на самотен баща в София
Виктор не е никакъв милионер, вместо на Сейшелите ме заведе в евтиното в Албания, ядосва се Дениз
Златното момче на Холивуд днес става на 62 години
