Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
86,1 на сто от българите недоволни от ръста на заплатите
Пиленцата от Монако пуснаха курс по лукс за 5000 лева - станете топ гъзар
Първият студ оголи енергийния хаос в Европа: Германия вдигна цените над 300 евро/MWh
Тя си мислеше, че проблемите й са заради лошия интернет, но истината се оказа зловеща
Удариха по милионен бизнес с бебета, замесени са и българки
Ето как да освободим натрупаното напрежение
Двама алпинисти загинаха при инцидент на най-високия връх в Нова Зеландия
