Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Пампорово отваря ски зоната в неделя, работят оръдия за изкуствен сняг
След Коледните снеговалежи: Мъгла и заледявания затрудняват движението на „Петрохан“
Патриарх Даниил в Истанбул: Православната църква трябва да издигне своя глас за светлината и мира
Проходът „Шипка“ почистен и опесъчен, пътува се нормално
Калната Коледа в Калифорния: Очакват се 7,6-метрови вълни
Катастрофа затвори Прохода на Републиката, пътуването възобновено
Как да откриете шпионски софтуер на смартфона си и да го махнете
Арестуваха продуцента на турския сериал „Великолепният век“ Тимур Савджи
Спасиха с моторни шейни туристи на Черни връх, отишли с неподходяща екипировка
Рецепта за нестандртни щолен бисквити
Известен художник стана баща на 87 години
Глиган от 403 кг падна в Родопите
