Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Крути мерки срещу електрическите тротинетки в Атина
Високи нива на две големи реки в страната
Почина известен български журналист
Наводнения до България
Жители на Айтос стартираха петиция срещу синята зона
Още арестувани след голям скандал в Турция
Къде в Европа рискът от бедност е най-висок?
Ето коя подправка може да помогне в борбата с „лошия“ холестерол
Крути мерки срещу електрическите тротинетки в Атина
23/11/2025, Неделя 11:40
1
Хиляди останаха без ток в една от най-големите страни в света
Какво се случва, ако гумите се монтират обратно
