Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
ЦСКА подкрепя Любослав Пенев в трудния момент: Ще спечелиш и този мач!
Христо Стоичков с подкрепа за Боби Михайлов, Любо Пенев и Петър Хубчев
Разследват дипломите на Гонзо
Ограничаване от социалните медии дава резултати, подобрява се осезаемо менталното здраве
Шофьорът, който уби полицай в София с 6 глоби за пътни нарушения
Картини на Георги Баев стават част от мисията „Нов роял за талантите на Бургас“
