Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Трите най-добри рецепти за содена питка за Бъдни вечер
Идва сибирски студ
Слави Трифонов: Ако реша да уволня някого, а на ПП-ДБ не им хареса, те ще направят протест под офиса ми, така ли?
Хонорарът на Азис за празниците удари 25 бона
Джан-Микеле пребил Габриела и я напуснал
Виктория Петрова се е омъжила тайно?
Стотинка или евроцент – каква да бъде паричката в празничната питка
Киселова: Ще подкрепим кабинет, ако Борисов не е премиер и „ДПС-Ново начало” не участва в коалицията
Трагедия край Варна: 18-годишна шофьорка загина, след като се вряза в тир
Александра Фейгин стана за девети път шампионка на България по фигурно пързаляне
Зелен билет за 1 лев заради мръсния въздух в София
