Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Огромна скала затвори пътя Банско-Гоце Делчев край село Места, а движението е напълно спряно
Сърбия пусна на свобода наркобоса Йоца Амстердам-Сретен Йосич
Каква ще е новата план-сметка на Държавното обществено осигуряване и здравната каса
Блокада на „Капитан Андреево“: Тирове чакат с дни, напрежение расте заради протестите в Гърция
Тръмп: Задържахме „най-големия танкер“ край Венецуела
Избори в Украйна по време на война: Зеленски поставя условие, Русия оспорва легитимността му
Ще има ли сняг за Коледа? Прогнозите за декември не вещаят зимна идилия
Почитаме св. Даниил Стълпник – чудотворец и закрилник на изпадналите в беда
Тежка катастрофа с три коли в Студентски град: Полиция и линейки на място
Дунав вече не е същият: реката навлиза в климатичен режим с опасни колебания
Новият грип H3N2: мутирал щам буди тревога сред експертите
33-ма в ареста след протеста, нов опит за провокации в София
