Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Разнобой във федерацията: Шамил Мамедов ще се състезава за България въпреки Станка Златева
Тревожно замърсяване на въздуха в София и Пловдив: Над 400 микрограма фини прахови частици
Владимир Мирков: Дом се купува сега - цените само ще растат, няма как да паднат
Православният свят почита Св. Бонифаций - не давайте пари назаем и не прекалявайте с работата днес
Ограничения за тирове по АМ "Тракия", "Хемус" и "Струма" в дните преди и след празниците
Прогноза за времето: Мъгла, слънце и слаби дъждове в края на седмицата
Тежък ден за Телец, Дева, Козирог и Близнаци: съдбата изпраща изпитания на 19 декември
Как да премахнем лошата миризма от обувките с природни средства - работещи решения у дома
Прегръдката като лекарство: защо тялото и мозъкът ни имат нужда от топъл физически контакт
Теодор Ушев на площада: Мислех, че ни управляват идиоти, оказаха се кръгли...
Бивш национал на Еквадор бе екзекутиран показно в Гуаякил
Как да премахнем миризмата на цигари от дома и колата - доказани и ефективни методи
