Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Тежка контузия в "Ергенът"
Група ученици и учители са нападнати от мечка
Възрастта не е порок
Вълци и мечки предизвикаха смут до България
Лудогорец има нов треньор
Почина басистът Гари Маунфийлд, Лиъм Галахър е съсипан
Мярката срещу Благомир Коцев ще се гледа във Варна
Почина световна футболна легенда
Лара Гут-Бехрами падна жестоко
Ман Юнайтед "взривява" баскетбола
