Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Google разкри най-търсените теми за 2025 година
Появи се нова държава, Израел иска да изсели всички палестинци от Газа там
Почина съоснователят на СДС Деян Кюранов
Котка, изчезнала преди 5 години, се върна при семейството си
Банкоматите блокираха - вижте всичко, което трябва да знаете, ако внасяте пари
Почина китаристът Пери Бамонте
Топ 10 на най-големите януарски трансфери, които могат да взривят Висшата лига през 2026 г.
Полицаи спасиха живота на шофьор
Събориха култовото заведение "Занзибар"
Почина известна народна певица
Той ли е наистина? Как да разпознаем илюзиите в началото на връзката
