Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Стрелба в университет в САЩ, двама студенти са убити, осем са в критично състояние
Краставиците на борсата струват 4,20 за килограм, по магазините минаха 5 лева
Задържаха петима в Германия, подозират ги, че са планирали нападение на коледен базар
Румънският президент: Готови сме да отвърнем, ако Русия ни атакува
Лекарят на Матю Пери осъден на едва 2,5 години затвор за незаконно снабдяване с кетамин
Албена Вулева изненада с коренно променена визия, качила е доста кила
Слънчево време в повечето райони, мъгли преди обяд и слаб вятър ще определят днешния ден
Българската червена чушка - един от 12-те суперпродукта, които пазят зрението
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
