Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Зеленски: Готов съм за избори по време на война, ако Западът гарантира сигурността
13-километрови опашки от тирове към Турция заради празничен трафик и блокади в Гърция
Картина на Пикасо за 1 милион евро може да стане ваша срещу 100 евро – благотворителна томбола с кауза
Почитаме свети Мина, Ермоген и Евграф – празнуват имен ден хиляди българи
Младоженец от Индия избяга от булката в първата брачна нощ, изчезна за пет дни
Нов хороскоп за 2026 г.: Тамара Глоба разкри какво очаква всяка зодия през съдбовната година
Румен Радев: Властта организира манифестации, а не протести – народът е възмутен от олигарсите
Красимир Вълчев опроверга: Родителските срещи не са трик срещу протеста
В отговор на критика на Тръмп: Зеленски заяви, че винаги е готов на избори
Бургаският държавен университет и „Арсенал“ АД с меморандум за стратегическо сътрудничество
Шантавите ритуали по света за Коледа
Новият план за парк „Витоша“ орязва ски зоната до 122 хектара и блокира бъдещето на зимния туризъм
