Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Ники Кънчев си поиска хиляда лева от участник в "Стани богат"
Мощен взрив в пристанището на Лос Анджелис
Как да пазим дъската за рязане от бактерии
Тази събота в 17:18 ч. задължително дръпнете щорите и пердетата
22/11/2025, Събота 12:30
1
Румен Петков: Фон дер Лайен е като посланик на смъртта
