Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Очаквайте сигурно поскъпване на кафето „робуста“
Тийнейджър пренаписа рекорда на 200 м гръб два пъти за месец
В "Ергенът" преживяха земетресение, участничка попита дали ще оцелеят
31 декември и 2 януари – почивни, но с различно заплащане от празниците
Силно земетресение люшна 2 страни
