Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Възрастен мъж загина при пожар в Благоевград
Предстои бяла Коледа! Обявиха жълт код за обилен снеговалеж в почти цяла България
24/12/2025, Сряда 11:38
0
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Турция, а за леки коли на границата със Сърбия
Украински дронове атакуваха Москва
Пускат VI блок на АЕЦ "Козлодуй" отново
24/12/2025, Сряда 10:58
0
Трагедия в спорта: 27-годишният Сиверт Гуторм Бакен е открит мъртъв в хотел в Италия
Зимата настъпва: В Северозападна България дъждът преминава в сняг, очаква се влошаване на времето
Българите пият по-малко домашна ракия, от Gen Z почти не посягат към нея
Взрив в Москва отне живота на двама полицаи и заподозрян при опит за задържане
Легендарният Елин Топузаков удари рамо на бургазлия
Януари 2026: Ново начало за Рак, Скорпион, Стрелец и Риби
Опасно време в страната по празниците
24/12/2025, Сряда 08:48
0
