Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Българин с победа в митичната "Медисън Скуеър Гардън"
Компании от Украйна и Чехия съвместно ще разработват дронове
Благомир Мастагарков бе на косъм от жестока контузия
Реал М посочи вратата на голяма звезда
18/11/2025, Вторник 21:01
0
Шер глези 40 години по-младото си гадже
Усик освободи една от титлите
Делян Пеевски поиска от държавата по 110 лева за пенсионерите, депутатите му даряват заплатите си
Мисията ни е да сеем знания, а макар и с рани, лалета в цимента винаги ще има
Лесен трик за сушене на чаршафи през зимата
Жена е блъсната на пешеходна пътека в София
