Масло в сладкишите на пазара у нас няма от над половин век
Вместо него се ползва маргарин
Всяка година по това време цената на маслото поскъпва. Това обясни пред БНТ Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вместо масло се ползват маргарин и аромати на масло. Не всеки маргарин е вреден, подчерта тя.
Още в средата на миналия век не се прилага масло в сладкарството у нас, стана ясно от думите й. През декември маслото поевтинява , поясни Кукушева. А за скъпите сладкиши влияе и това дали се използва захар или подсладител.
Според нея добре е за конкуренцията това, че в големите вериги магазини се предлагат прясно изпечени печива. У нас се среща и немски хляб, стана ясно от думите на Кукушева.
Лара Гут-Бехрами падна жестоко
Ман Юнайтед "взривява" баскетбола
Песков с тежки думи за Украйна и Зеленски
България с исторически антирекорд във футбола
Силен трус разлюля Япония
Столичната община стартира мащабен проект за 5,7 милиона лева
Коя е авторката на картина за 54,7 млн. долара
Revolut с важно съобщение! Всеки със сметка в лева да не прави това
България – шампион по „заключени пари“ в Централна и Източна Европа
Кои ще са ключовите лица зад кулисите на "Мет Гала 2026"
План за мир обсъдиха Украйна и съюзниците ѝ
Обучение по първа помощ в УМБАЛ Бургас разсея чести заблуди и грешки
