Прост трик предпазва кашкавала от мухлясване в хладилника
Кашкавалът ще запази текстурата и вкуса си с един лесен трик
Правилното съхранение на сиренето или кашкавала е важен аспект за запазване на неговия вкус, аромат и текстура. Много любители на сирената знаят основните правила: съхранявайте сиренето и кашкавала на хладно място, пазете го от пряко излагане на въздух и светлина.
Има обаче интересен метод, който може да удължи свежестта на любимия млечен продукт – съхранение с кубче рафинирана захар.
Този метод е особено ефективен за твърди и полутвърди сирена. Кубче рафинирана захар, поставено близо до кашкавала, помага за контролиране на влагата. Захарта абсорбира излишната влага, предотвратява мухъла и поддържа текстурата на кашкавала. Блогърката Инга показва как държи кашкавала вкъщи в кутия, в която слага и захарта.
Важно е да се отбележи, че захарта трябва да се сменя на всеки 2-3 дни, тъй като ще абсорбира влагата и може да се стопи.
Руски военен се ядоса жестоко заради чужденец в Москва
Една от най-бързите жени в историята е застигната от страшна болест
Почина легенда на Холивуд
Румен Радев наложи вето
Делфинът Мимо се превърна в сензация, но от властите са притеснени
Хората, родени през тези месеци, са много корави
Печели ли жена "Игри на волята"
Голям пожар във Варненско
16-годишен българин се оказа изпечен бандит
Катастрофа в Бургаско, бъдете особено внимателни
Защо малък прозорец в колата може да струва повече от предното стъкло?
Как се преобразува най-старият център за подводна археология в Източна Европа
