Прост трик предпазва кашкавала от мухлясване в хладилника
Кашкавалът ще запази текстурата и вкуса си с един лесен трик
Правилното съхранение на сиренето или кашкавала е важен аспект за запазване на неговия вкус, аромат и текстура. Много любители на сирената знаят основните правила: съхранявайте сиренето и кашкавала на хладно място, пазете го от пряко излагане на въздух и светлина.
Има обаче интересен метод, който може да удължи свежестта на любимия млечен продукт – съхранение с кубче рафинирана захар.
Този метод е особено ефективен за твърди и полутвърди сирена. Кубче рафинирана захар, поставено близо до кашкавала, помага за контролиране на влагата. Захарта абсорбира излишната влага, предотвратява мухъла и поддържа текстурата на кашкавала. Блогърката Инга показва как държи кашкавала вкъщи в кутия, в която слага и захарта.
Важно е да се отбележи, че захарта трябва да се сменя на всеки 2-3 дни, тъй като ще абсорбира влагата и може да се стопи.
До 5 бона такса GSM в затвора
БДУ с амбиции за летен кампус и нови бизнес партньорства
Първият нов влак от "Шкода" ще е у нас през януари
Тежестта върху труда в България стига рекордни 46%
Продадоха на търг най-скъпия комикс в света за рекордна сума
Асен Василев спечели дело за клевета срещу Делян Добрев
Нападнаха публициста Владимир Перев в Скопие
До 14 000 лв. за тридневен престой във Велинград за празниците, места вече няма
Софи Маринова стана за смях с тази снимка
Вдигат командировъчните заради приемането на еврото
В Истанбул забраниха храненето на бездомни кучета
Майката на Давид се омъжила за ром, затова той избягал при баба си
