Прост трик предпазва кашкавала от мухлясване в хладилника
Кашкавалът ще запази текстурата и вкуса си с един лесен трик
Правилното съхранение на сиренето или кашкавала е важен аспект за запазване на неговия вкус, аромат и текстура. Много любители на сирената знаят основните правила: съхранявайте сиренето и кашкавала на хладно място, пазете го от пряко излагане на въздух и светлина.
Има обаче интересен метод, който може да удължи свежестта на любимия млечен продукт – съхранение с кубче рафинирана захар.
Този метод е особено ефективен за твърди и полутвърди сирена. Кубче рафинирана захар, поставено близо до кашкавала, помага за контролиране на влагата. Захарта абсорбира излишната влага, предотвратява мухъла и поддържа текстурата на кашкавала. Блогърката Инга показва как държи кашкавала вкъщи в кутия, в която слага и захарта.
Важно е да се отбележи, че захарта трябва да се сменя на всеки 2-3 дни, тъй като ще абсорбира влагата и може да се стопи.
Планът на Тръмп за Украйна несправедлив! Фалирала ли е Европа и може ли да спаси Киев от капитулация?
Великобритания разшири дерогацията за България
Продажбата на правителствения „Фалкон“ била евтин PR, сценарият бил като с Коледните добавки
Финансовото състояние на Давид се увеличи драстично
Колко българи живеят с воден режим?
Знаете ли какво е шакшука
Синоптик: Снегът и зимата са близо
Винисиус със сензационен трансфер
