Не си купувайте зехтин от Турция, установиха неразрешена боя в него
Огласява се списък на продукти с нередности в съдържанието
Неразрешена за хранителната промишленост боя е била установена в марка турски зехтин, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, позовавайки се на списък на продукти, в чието съдържание са установени нередности, съставен след проверки на министерството на земеделието на Турция.
С цел да предотврати измамите с храни Министерството на земеделието и горите на Република Турция започна да публикува списък с храни, които представляват заплаха за общественото здраве. В най-новия публикуван списък е установено, че в единия от случаите продавано за зехтин растително масло съдържа боя, забранена за използване в храни.
Примеси са открити и в други продукти - в пилешки колбас е установено месо от глава, а в мащерка - чужди вещества.
С последната актуализация на списъка бяха включени много нови продукти и бяха обявени техните производители. Министерството на земеделието и горите изследва продуктите в своите лаборатории и идентифицира веществата в тях, за да осигури достъп до здравословна храна на гражданите, отбелязва телевизията.
Имитацията и фалшификацията са често срещани при продукти като месо, зехтин, мед и др., посочва телевизията.
(БТА)
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
