Баба ми едно време ме лекуваше с този домашен еликсир, мори кашлицата за часове
Две прости съставки, а вършат чудеса
Бананът има куп полезни свойства за тялото. Едно от тях е неговото спазмолитично действие, затова е добре да се използва при мокра и суха кашлица. Калият, който влиза в състава му, има противовъзпалителен ефект. Поради наличието на ефедрин в него, който оказва влияние върху функцията на бронхите и белите дробове, можете да се отървете от спазмите, както и да насърчите отделянето на храчки. Голямо количество нишесте в банана предпазва лигавицата и намалява дразненето. Активните вещества в него оказват тонизиращ ефект.
Домашен лек с мед и банан против кашлица Този прост и вкусен домашен лек ще ви помогне да се избавите от кашлицата за часове. Медът засилва бактерицидния ефект на банана, а също така помага за възстановяване на защитните функции на тялото.
Този лек не е подходящ единствено за хората, които са алергични към пчелни продукти. За приготвянето му са ви необходими само 2 съставки: банан – 1 бр.; мед – 10 гр;
Обелете банана, намачкайте го с вилица и добавете меда. Приемайте периодично по 1 чаена лъжичка от този лек през целия ден. Приготвеното количество трябва да се консумира в рамките на деня, пише руското издание Лента.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
