Артиум център-Несебър подготвя силен културен сезон
Началото ще даде Виктор Калев с авторския концерт-спектакъл "Грамофонът" на 8 октомври
През октомври Артиум център в Несебър отваря врати за новия културен сезон. В предстоящите есен и зима общинската институция ще продължи да предлага на гражданите и гостите на Несебър вълнуващ досег със сценичните изкуства - театрални постановки и концерти и срещи с изтъкнати творци – писатели и поети.
На 8-и октомври сезона ще открие Виктор Калев с авторския концерт- спектакъл „Грамофонът“.
Очаква се посещението на Стойчо Керев – любител на мистичното и необикновеното в заобикалящата ни природа и космическото пространство.
В програмата на Артиум център е залегнала среща в изтъкнатия актьор Николай Урумов чрез постановката „Роднини“ на 22 октомври. Негов сценичен партньор ще бъде изгряващата звезда на българския театър Константин Николов от Несебър, чиито първи изяви започнаха с участието му в училищната трупа, с ръководител г-н Петко Божилов. В началото на декември ще гостува актрисата Здрава Каменова с постановката „Да оцелееш по Коледа“.
Очакват се още представленията „Българската литература накратко“ със сценарист Иво Сиромахов, „Преспанските камбани“ по едноименното произведение на Димитър Талев, „Петък 13-ти“, „Училище за бащи“ и др.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
