Чувствам се горд и успял, заяви шампионът Ружди Ружди
Продължавам да тренирам, сподели златният ни медалист
Ружди Ружди спечели злато за България на Параолимпийските игри в Париж. 12 метра и 40 сантиметра е постижението, което изстреля Ружди до параолимпийския връх в тласкането на гюле при мъжете, в категория Ф55. Той записа най-добрия си резултат в своя трети опит.
"Много съм щастлив, много съм горд. Чувствам се успял след толкова труд и лишения, и много тренировки. Този медал ме прави много щастлив. Продължавам да тренирам, няма да спра. Дано да сме здрави, да нямаме контузии, за да можем да тренираме по-усилено и да се представим по най-добрия начин отново", каза той часове след победата.
Първият човек, с когото 33-годишният Ружди споделя радостта от медала, е неговият треньор.
"Аз не съм постигнал това всичкото сам. С негова помощ, с указанията, каквото той ми казва, аз това правя. Благодаря на моя треньор Радостин Тодоров", посочи медалистът.
Златният медал от Париж е втори в кариерата на Ружди от Олимпиада. Първият е от Рио де Жанейро през 2016 г., а преди три години в Токио си тръгва със сребро. Без значение от резултата обаче, той получава огромна подкрепа от хората.
"Благодаря на тези, които ме подкрепят", заяви той пред телевизия Bulgaria ON AIR.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
