Огромен пожар над Комлука, има задържан
Пет пожарни автомобила участват в гасенето
Пожар е възникнал над квартал "Комлука" в Сливен. Огънят е тръгнал от незаконно сметище и е обхванал бързо храсти и дървета в района. Той е на метри от последните къщи в квартала, но няма опасност за тях и хората. Криминалисти са установили, че в района лица са горили отпадъци. Има задържан. Пламъците са съвсем близо до възстановения параклис "Свети Георги" и приближават към 33-метровия кръст на върха на баира, съобщава Нова ТВ.
Пет пожарни автомобила участват в гасенето. “Две от колите са разположени близо до къщите, за които към момента опасност няма”. Това съобщи комисар Денчо Чомаков - директор на Регионалната дирекция на Пожарната.
Огънят е обхванал смесена гора и заплашва да се разрасне. Хеликоптер от авиобаза "Крумово" се включи в гасенето.
Екипаж от 24-а авиобаза в Крумово с вертолет Ми-17 и 21 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен се включиха в действията на огнеборците за потушаването. Местността, в която се е разразил пожарът, е част от Природен парк "Сините камъни". Община Сливен осигури питейна вода за участниците в гасенето на пожара.
Изпратени са екипи на върха на хълма, където се намира големият кръст. В гасенето са включени и два автомобила на горските стопанства.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
