Само истинският бургазлия знае как се приготвят миди на тиган с копър и чесън
Ето я тайната рецепта на стария моряк бай Ставри
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
черни миди без черупките - 250 г
масло - половин пакетче
вино - 120 мл
чесън - 3 - 4 скилидки
лук - 1 глава
копър
сол
черен пипер
лимон
девесил
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
На тигана разтапяме маслото, слагам и малко олио. Директно пускам мидите и посолявам - сол, черен пипер. Нарязвам лука и наситнявам чесъна и копъра. Добавям лука при мидите.
След като се позапържи леко и лукът, прибавям виното. Изстисквам половината лимон и добавям девесил, оставям да се готви, като разбърквам от време на време. На финала сипвам чесъна и копъра и след минутка махам от котлона.
Изсипвам в дълбока чиния мидите на тиган и нарязвам от другата половина от лимона за украса и допълнително овкусяване.
Мидите на тиган с копър и чесън по този начин се получават страхотно!
Как да си приготвим сок от орехи и защо е полезен
Климатични бежанци ни заливат през 2026-та, а умните градове стават стандарт
След кошмара в Истанбул: Още 25 човека се натровиха от храна в заведение
Климатични бежанци ни заливат през 2026-та, а умните градове стават стандарт
Бойко Борисов: Планът на САЩ за Украйна е добра основа за мир
1 млрд. лв. харчат българите за почивка на море, половината - за храна
Вместо маркови обувки жена получи парче дърво от онлайн магазин
