Само истинският бургазлия знае как се приготвят миди на тиган с копър и чесън
Ето я тайната рецепта на стария моряк бай Ставри
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
черни миди без черупките - 250 г
масло - половин пакетче
вино - 120 мл
чесън - 3 - 4 скилидки
лук - 1 глава
копър
сол
черен пипер
лимон
девесил
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
На тигана разтапяме маслото, слагам и малко олио. Директно пускам мидите и посолявам - сол, черен пипер. Нарязвам лука и наситнявам чесъна и копъра. Добавям лука при мидите.
След като се позапържи леко и лукът, прибавям виното. Изстисквам половината лимон и добавям девесил, оставям да се готви, като разбърквам от време на време. На финала сипвам чесъна и копъра и след минутка махам от котлона.
Изсипвам в дълбока чиния мидите на тиган и нарязвам от другата половина от лимона за украса и допълнително овкусяване.
Мидите на тиган с копър и чесън по този начин се получават страхотно!
Ето с какво да заменим месото по време на Коледните пости
Много българи допускат голяма здравна грешка
Кои са най-честите причини за плача на бебето
Ще се изненадате колко незаконни сметища има в България
Почина Царя на баничките
Гърция и Украйна договориха транзит на американски газ през България
Алена защитаваше идеята, че съдбата и характерът могат да се разберат чрез звездната карта
Ето как да организираме най-оптимално отпуските си по празниците
4 зодии ще получат знак, който ще промени живота им
Тъжна вест в българския футбол! Отиде си емблематичен фен
Лидери от Джен Зи поколението създадоха огромен протест
Преди да отидете до тоалетна по-голяма нужда е хубаво да знаете това
