Само истинският бургазлия знае как се приготвят миди на тиган с копър и чесън
Ето я тайната рецепта на стария моряк бай Ставри
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
черни миди без черупките - 250 г
масло - половин пакетче
вино - 120 мл
чесън - 3 - 4 скилидки
лук - 1 глава
копър
сол
черен пипер
лимон
девесил
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
На тигана разтапяме маслото, слагам и малко олио. Директно пускам мидите и посолявам - сол, черен пипер. Нарязвам лука и наситнявам чесъна и копъра. Добавям лука при мидите.
След като се позапържи леко и лукът, прибавям виното. Изстисквам половината лимон и добавям девесил, оставям да се готви, като разбърквам от време на време. На финала сипвам чесъна и копъра и след минутка махам от котлона.
Изсипвам в дълбока чиния мидите на тиган и нарязвам от другата половина от лимона за украса и допълнително овкусяване.
Мидите на тиган с копър и чесън по този начин се получават страхотно!
Дядо Коледа сбъдва желанията на 3 зодии
Поморие ще посрещне 2026 с концерт на Маги Джанаварова и Пламен Бонев
Стефан Диомов със специални концерти за Коледа и Нова година на малкия екран
Назначиха денонощна охрана на двете основни свидетелки по делото срещу Благомир Коцев
Впечатлете свекървата с „коледни елхи“ с пилешко месо и кашкавал
Родата на Цар Киро изкупи масите от 10 бона за концерта на Тони Стораро
Туристка загина при сблъсък между круизни кораби в Египет
Лондон затваря касичката, хиляди българи могат да останат без английските пенсии
Тамара Глоба разкри какво да очакват зодиите през 2026
Почина бившата съпруга на Чък Норис - Даян Хоулчек
14-годишно момиче се обади в полицията за домашно насилие над майка ѝ
Получаваме палава Снежанка за празника срещу €150
