Само истинският бургазлия знае как се приготвят миди на тиган с копър и чесън
Ето я тайната рецепта на стария моряк бай Ставри
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
черни миди без черупките - 250 г
масло - половин пакетче
вино - 120 мл
чесън - 3 - 4 скилидки
лук - 1 глава
копър
сол
черен пипер
лимон
девесил
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
На тигана разтапяме маслото, слагам и малко олио. Директно пускам мидите и посолявам - сол, черен пипер. Нарязвам лука и наситнявам чесъна и копъра. Добавям лука при мидите.
След като се позапържи леко и лукът, прибавям виното. Изстисквам половината лимон и добавям девесил, оставям да се готви, като разбърквам от време на време. На финала сипвам чесъна и копъра и след минутка махам от котлона.
Изсипвам в дълбока чиния мидите на тиган и нарязвам от другата половина от лимона за украса и допълнително овкусяване.
Мидите на тиган с копър и чесън по този начин се получават страхотно!
Почина басистът Гари Маунфийлд, Лиъм Галахър е съсипан
Мярката срещу Благомир Коцев ще се гледа във Варна
Почина световна футболна легенда
Лара Гут-Бехрами падна жестоко
Ман Юнайтед "взривява" баскетбола
Песков с тежки думи за Украйна и Зеленски
България с исторически антирекорд във футбола
Силен трус разлюля Япония
Столичната община стартира мащабен проект за 5,7 милиона лева
Коя е авторката на картина за 54,7 млн. долара
Revolut с важно съобщение! Всеки със сметка в лева да не прави това
България – шампион по „заключени пари“ в Централна и Източна Европа
