На Балканите полудяха по тази рецепта за лютеница на фурна – лесна и божествено вкусна!
Непременно опитайте тази рецепта
Много домакини обичат лютеницата и приготвянето на зимнина, но често нямат условия да пекат чушки на дърва. Много от нас живеят в апартаменти и затова всичко около приготвянето на лютеницата е проблем.
Как да опечете чушки, да ги обелите и при това да не изцапате цялата къща? За да приготвите тази лесна и божествено вкусна лютеница на фурна ще ви трябват само два по-големи съда. Ето рецептата:
Необходими продукти за лесна и божествено вкусна лютеница на фурна:
3 килограма чушки;
1 голям патладжан;
10 скилидки чесън;
морска сол;
200 мл зехтин;
черен пипер.
Начин на приготвяне:
Чушките се измиват добре и се слагат в голяма тенджера, след което се заливат с вода. Направете същото и с патладжана. След няколко минути ги смелете в месомелачка. Сложете получената смес в голяма и дълбока тава, добавете нарязан на ситно чесън и подправки, а след това и олиото.
Поставете тавата във фурната на 200 градуса по Целзий и оставете сместа да се пече около 4 часа. От време на време изваждайте тавата и разбърквайте сместа.
След известно време лютеницата трябва да е готова, но може да зависи и от самите чушки.
Когато е готова, насипете лютеницата в буркани, които предварително сте затоплили. Покрийте всеки буркан с целофан и ластик, след това затворете бурканите и ги оставете да изстинат.
ВКС потвърди 7-годишната присъда на Стойко Чепенлиев за смърт след побой и грабеж
Като две капки вода сезон 14 започва през пролетта – новини, промени и всичко, което знаем
Тези грешки унищожават телефона ви
ЕЦБ обяви, когато България влиза в еврозоната и какъв ще е точният курс лев-евро
Арести на топ полицейски шефове разкриват тайна война в МВР
Поморийчета с престижни награди от Национален конкурс
Отборът на Бойко Борисов фалира
МВнР предупреждава, че стачка в Италия може да блокира полети на 17 декември
Празничен базар отвори врати в Царево
Почина ученият Трендафил Кръстанов открил най-старата българска книга
Цветомир Найденов към Бернардо Коуто: Успех, майсторе!
