Този десерт прилича на кекс, но е в пъти по-мек и с неустоим вкус на мока и шоколад!
На бас, че ще пробвате лесната рецепта още днес, щом прочетете колко е лесна
Днес ви представяме десерт, който прилича на кекс, но е в пъти по-вкусен, мек и ароматен.
Необходими продукт:
1 яйце
150 грама захар
275 милилитра прясно краве мляко
1 чаена лъжичка суха мая
250 грама брашно
100 грама разтопено краве масло
2 супени лъжици какао на прах
1 чаена лъжичка мока паста
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцето заедно със захарта. Щом побелее, сипете прясното мляко и сухата мая и смесете. Добавете брашното и бъркайте, докато с е получи еднородна смес. Прибавете разтопеното масло и комбинирайте. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете на топло място за 30 минути или докато удвои обема си.
Щом това стане, махнете фолиото и разделете на 3 равни части. В едната сипете какаото и смесете. Втората оставете бяла, а в третата сложете аромата на мока. Ако не можете да намерите такъв, то разтворете малко инстантно кафе с вода, прясно мляко и захар. Разбъркайте до смесване и след това напълнете всяка смес в отделна торбичка за шприцоване.
Вземете форма за печене на кекс, намаслете и набрашнете и след това направете сложете кафявата смес. Заравнете и над нея поставете бялата, а над нея сложете тази с мока аромата.
Покрийте с хавлиена кърпа и оставете да почине за 30 минути или докато удвои обема си.
Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 30 минути или до суха клечка.
Извадете, обърнете в съд за сервиране , нарежете и поднесете.
Какво време ни очаква в седмицата от 8-ми до 14-ти декември, ще завали ли сняг в страната
Даниел Митов отговори дали се опасява от гражданска война
Осъдиха мнима хазяйка, ужилила студенти
Какво най-много се е търсило в Wikipedia през 2025 г.
Мощна подкрепа за Любо Пенев във Валенсия
Ландо Норис ликува в инфарктен сезон на Формула 1
България няма шанца, но има Зографски - нашенецът отново впечатли за СК
Ивайло Мирчев: Този бюджет е по-лош
Фатална катастрофа на пътя Севлиево-Габрово
