Този десерт прилича на кекс, но е в пъти по-мек и с неустоим вкус на мока и шоколад!
На бас, че ще пробвате лесната рецепта още днес, щом прочетете колко е лесна
Днес ви представяме десерт, който прилича на кекс, но е в пъти по-вкусен, мек и ароматен.
Необходими продукт:
1 яйце
150 грама захар
275 милилитра прясно краве мляко
1 чаена лъжичка суха мая
250 грама брашно
100 грама разтопено краве масло
2 супени лъжици какао на прах
1 чаена лъжичка мока паста
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцето заедно със захарта. Щом побелее, сипете прясното мляко и сухата мая и смесете. Добавете брашното и бъркайте, докато с е получи еднородна смес. Прибавете разтопеното масло и комбинирайте. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете на топло място за 30 минути или докато удвои обема си.
Щом това стане, махнете фолиото и разделете на 3 равни части. В едната сипете какаото и смесете. Втората оставете бяла, а в третата сложете аромата на мока. Ако не можете да намерите такъв, то разтворете малко инстантно кафе с вода, прясно мляко и захар. Разбъркайте до смесване и след това напълнете всяка смес в отделна торбичка за шприцоване.
Вземете форма за печене на кекс, намаслете и набрашнете и след това направете сложете кафявата смес. Заравнете и над нея поставете бялата, а над нея сложете тази с мока аромата.
Покрийте с хавлиена кърпа и оставете да почине за 30 минути или докато удвои обема си.
Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 30 минути или до суха клечка.
Извадете, обърнете в съд за сервиране , нарежете и поднесете.
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
