Този десерт прилича на кекс, но е в пъти по-мек и с неустоим вкус на мока и шоколад!
На бас, че ще пробвате лесната рецепта още днес, щом прочетете колко е лесна
Днес ви представяме десерт, който прилича на кекс, но е в пъти по-вкусен, мек и ароматен.
Необходими продукт:
1 яйце
150 грама захар
275 милилитра прясно краве мляко
1 чаена лъжичка суха мая
250 грама брашно
100 грама разтопено краве масло
2 супени лъжици какао на прах
1 чаена лъжичка мока паста
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцето заедно със захарта. Щом побелее, сипете прясното мляко и сухата мая и смесете. Добавете брашното и бъркайте, докато с е получи еднородна смес. Прибавете разтопеното масло и комбинирайте. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете на топло място за 30 минути или докато удвои обема си.
Щом това стане, махнете фолиото и разделете на 3 равни части. В едната сипете какаото и смесете. Втората оставете бяла, а в третата сложете аромата на мока. Ако не можете да намерите такъв, то разтворете малко инстантно кафе с вода, прясно мляко и захар. Разбъркайте до смесване и след това напълнете всяка смес в отделна торбичка за шприцоване.
Вземете форма за печене на кекс, намаслете и набрашнете и след това направете сложете кафявата смес. Заравнете и над нея поставете бялата, а над нея сложете тази с мока аромата.
Покрийте с хавлиена кърпа и оставете да почине за 30 минути или докато удвои обема си.
Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 30 минути или до суха клечка.
Извадете, обърнете в съд за сервиране , нарежете и поднесете.
Студенти по медицина към БДУ се включиха в семинара на Националния алианс на хора с редки болести
Малък самолет падна върху кола на натоварена магистрала във Флорида
Парламентът решава съдбата на кабинета „Желязков“ утре - дебатите приключиха
В столицата се блокира центъра на 10 декември - забранява се престой, паркиране и движение заради антиправителствения протест
МЗ обяви програма за подкрепа на специалистите по здравни грижи: ще стигнат ли обещаните 1550 евро?
Още едно момиче почина след тежката катастрофа между Мартен и Сандрово край Русе
Томас Маркъл след ампутация: „Искам да видя дъщеря си още веднъж, преди да умра“
Италианската кухня получи статут на световно културно наследство от ЮНЕСКО
Изпитана рецепта за кроасани, приготвени с нежно маслено тесто
Мъж почина от бяс след трансплантация на бъбрек от заразен донор в САЩ
Попова от АМБ: препоръчва потребителите да избират българско месо, когато е налично
Протестна вълна в страната на 10 декември
