България влиза във фурната от събота, а в Китен – прохлада, но морската вода ще е гореща
Нарочно съм избегнал Слънчев бряг, защото там времето е само предпоставка за нова дивотия, коментира проф. Георги Рачев
След прохладното време, което ще продължи няколко дни, ще последва жега. В неделя живакът в термометрите ще достигне нива от 36 градуса в София, разкри в „Тази сутрин“ по бТВ климатологът проф. Георги Рачев.
„Това обаче е прогноза, а не диагноза. Не може да оцелиш точно до градус“, призна той.
„След това започва една бавна фурна – бавен грил от 34-37 градуса, а валежи няма“, изтъкна професорът.
„В Пловдив все едно някой е сбъркал и е поставил навсякъде числата 35 и 36. Това ще са градусите. В цяла Югоизточна България ще бъде така“, уточни той.
Сутрешните температури обаче ще са около 21 градуса, заяви климатологът.
„За тази събота и неделя пък американският модел прогнозира над 40 градуса, но американците обичат малко да завишават температурите“, добави той.
„Не знам на тези хора в Китен какво може да се пожелае. 29 градуса ги очаква 10 дни напред. Не че не може да се случи нещо, но сняг и снежни човеци няма да има. Единственият проблем ще е колко ще е топла водата – дали е 27-28 или може да стигне до 29 градуса“, каза не без завист проф. Рачев.
„Нарочно съм избегнал Слънчев бряг и Златни пясъци, защото там времето е само предпоставка за нова дивотия“, добави той.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
