Яденето на тази риба може да удължи живота ви
Тя често се яде цяла - с главата, костите и всички органи
Учени от Медицинския факултет на университета Нагоя в Япония установиха, че яденето на определена риба е свързано с намалена смъртност по много причини. Резултатите от изследването им са публикувани в списанието Public Health Nutrition.
Говорим за малки риби. В Япония например са разпространени белият костур, мойвата, японската мириня и малките сушени сардини. Такава риба често се яде цяла: с главата, костите и всички органи. Според авторите тези компоненти са богати на микроелементи като калций и витамин А. Екипът е изследвал общо 80 802 участници на възраст от 35 до 69 години. През деветте години на проследяване 2482 участници са починали, като около 60% от тези смъртни случаи са причинени от рак.
Експертите са установили, че яденето на малки риби намалява риска от преждевременна смърт сред жените. Освен това, за значителен ефект, е достатъчно да ядете такава риба веднъж месечно.
Урсула отменя забраната на бензиновите и дизеловите автомобили от 2035 г.
По сръбска телевизия: Борисов е сърбин, който не признава, че е сърбин (ВИДЕО)
Сигнал за бомба на летището в Сараево, има евакуирани
7 кандидати подадоха документи за европрокурор от България
Лавров: САЩ искат да поставят Европа на мястото ѝ
МИРГ Приморско-Царево получи европейско финансиране
"ДПС-Ново начало" пред Радев: Избори с машинен вот, но не с тези "мадуровки" (ВИДЕО)
Пловдивският „Капан“ се превръща в убежище за просещи - няма кой да реагира
Наталия Симеонова с нов проект „От сърце“ – платформа за любов, прошка и признание
България №1 в ЕС по пушачи сред деца - момичетата пушат повече от момчетата
Доналд Тръмп-младши се сгоди за модел с впечатляващо минало
ВКС потвърди 7-годишната присъда на Стойко Чепенлиев за смърт след побой и грабеж
