Яденето на тази риба може да удължи живота ви
Тя често се яде цяла - с главата, костите и всички органи
Учени от Медицинския факултет на университета Нагоя в Япония установиха, че яденето на определена риба е свързано с намалена смъртност по много причини. Резултатите от изследването им са публикувани в списанието Public Health Nutrition.
Говорим за малки риби. В Япония например са разпространени белият костур, мойвата, японската мириня и малките сушени сардини. Такава риба често се яде цяла: с главата, костите и всички органи. Според авторите тези компоненти са богати на микроелементи като калций и витамин А. Екипът е изследвал общо 80 802 участници на възраст от 35 до 69 години. През деветте години на проследяване 2482 участници са починали, като около 60% от тези смъртни случаи са причинени от рак.
Експертите са установили, че яденето на малки риби намалява риска от преждевременна смърт сред жените. Освен това, за значителен ефект, е достатъчно да ядете такава риба веднъж месечно.
Полицейският отряд "Кобра" удари заложни къщи
Без печене и готова само за 10 минути - бисквитената торта с вкус на чийзкейк е истински шедьовър
Дениз проговори за Виктор след финала: Отървах се!
Таксиджия към четири ученички: Срам и дъно сте, жалко за родителите ви!
Николай Младенов оглавява изпълнителния комитет за управление на Газа след войната
13-годишно момче екзекутира убиеца на близките си пред 80 000 свидетели
Баща и син са открити мъртви
Свидетелят срещу Хасърджиев постъпи в комуна: „След преживяното пак посегнах към наркотиците“
Гъбите - неочакваният щит срещу рак, деменция и висок холестерол
Панелките срещу новото строителство и защо купувач признава, че старите блокове бият модерните сгради
Четири зодии напускат своите „кръгове на Ада“
Коцето Калки на 63 - истинският му път, който малцина знаят
