Яденето на тази риба може да удължи живота ви
Тя често се яде цяла - с главата, костите и всички органи
Учени от Медицинския факултет на университета Нагоя в Япония установиха, че яденето на определена риба е свързано с намалена смъртност по много причини. Резултатите от изследването им са публикувани в списанието Public Health Nutrition.
Говорим за малки риби. В Япония например са разпространени белият костур, мойвата, японската мириня и малките сушени сардини. Такава риба често се яде цяла: с главата, костите и всички органи. Според авторите тези компоненти са богати на микроелементи като калций и витамин А. Екипът е изследвал общо 80 802 участници на възраст от 35 до 69 години. През деветте години на проследяване 2482 участници са починали, като около 60% от тези смъртни случаи са причинени от рак.
Експертите са установили, че яденето на малки риби намалява риска от преждевременна смърт сред жените. Освен това, за значителен ефект, е достатъчно да ядете такава риба веднъж месечно.
Кметът Николай Димитров: Надграждаме социалните услуги в община Несебър
Тежките катастрофи ще се разследват по нова методика
Издирват се веществени доказателства за 3 млн. евро
Джулката стана Барби №1 в България
Настана паника, всеки иска евро! Търсенето скочи със 120%
Вадете маските, предупреди проф. Кантарджиев
Дрехите в пералнята, душ и дезинфекция на вещите след пътуване в самолет
Няма да можем да плащаме с карти на Нова година
„Театър за всички“ докосна децата от квартал Победа в Бургас
Сочна гръцка торта – пухкав какаов блат, напоен с най-финия шоколадов крем
Фондация WINBET И Община Бургас наградиха най-успешните спортисти от града
