Яденето на тази риба може да удължи живота ви
Тя често се яде цяла - с главата, костите и всички органи
Учени от Медицинския факултет на университета Нагоя в Япония установиха, че яденето на определена риба е свързано с намалена смъртност по много причини. Резултатите от изследването им са публикувани в списанието Public Health Nutrition.
Говорим за малки риби. В Япония например са разпространени белият костур, мойвата, японската мириня и малките сушени сардини. Такава риба често се яде цяла: с главата, костите и всички органи. Според авторите тези компоненти са богати на микроелементи като калций и витамин А. Екипът е изследвал общо 80 802 участници на възраст от 35 до 69 години. През деветте години на проследяване 2482 участници са починали, като около 60% от тези смъртни случаи са причинени от рак.
Експертите са установили, че яденето на малки риби намалява риска от преждевременна смърт сред жените. Освен това, за значителен ефект, е достатъчно да ядете такава риба веднъж месечно.
Сирамохов: В моя граждански проект хората влизат в политиката, за да дават, а не да вземат
Кой не е имал в живота си някой, който се представя за най-праведния праведен, а всъщност е долен предател, попита Деси Стоянова
18-годишното момиче, което загина в катастрофа край Троян, е получило книжка от месец
Седем години тези родители чакат справедливост за мъртвото си дете
Партия изкушава Иво Сиромахов да влезе в политиката
Несебърлия ужили украинец, 63-годишна жена повярва на измама за над 7 бона
88-годишен бургазлия предизвика пожар, мъжът излезе невредим
Голямо наводнение в София, граждани са бесни
