Яденето на тази риба може да удължи живота ви
Тя често се яде цяла - с главата, костите и всички органи
Учени от Медицинския факултет на университета Нагоя в Япония установиха, че яденето на определена риба е свързано с намалена смъртност по много причини. Резултатите от изследването им са публикувани в списанието Public Health Nutrition.
Говорим за малки риби. В Япония например са разпространени белият костур, мойвата, японската мириня и малките сушени сардини. Такава риба често се яде цяла: с главата, костите и всички органи. Според авторите тези компоненти са богати на микроелементи като калций и витамин А. Екипът е изследвал общо 80 802 участници на възраст от 35 до 69 години. През деветте години на проследяване 2482 участници са починали, като около 60% от тези смъртни случаи са причинени от рак.
Експертите са установили, че яденето на малки риби намалява риска от преждевременна смърт сред жените. Освен това, за значителен ефект, е достатъчно да ядете такава риба веднъж месечно.
Нов скок в цените на горивата
Коледна надбавка 120 лв. за пенсионерите-на дневен ред в парламента
Тагарев: Ако падне Украйна - ние сме следващите
Народни средства срещу подагра
Драма с мечка край Смолян
26/11/2025, Сряда 08:35
0
18-годишна беше нападната от тигър
Бум от протести в София
Един от мъжете не можа да скрие сълзите си в "Ергенът"
Филип Кръстев блести за Оксфорд
Високи температури по Черноморието
Докато спасява съпруга си от наводнение: Жена разбра, че той има любовница
Още четирима задържани за обира на Лувъра
