Яденето на тази риба може да удължи живота ви
Тя често се яде цяла - с главата, костите и всички органи
Учени от Медицинския факултет на университета Нагоя в Япония установиха, че яденето на определена риба е свързано с намалена смъртност по много причини. Резултатите от изследването им са публикувани в списанието Public Health Nutrition.
Говорим за малки риби. В Япония например са разпространени белият костур, мойвата, японската мириня и малките сушени сардини. Такава риба често се яде цяла: с главата, костите и всички органи. Според авторите тези компоненти са богати на микроелементи като калций и витамин А. Екипът е изследвал общо 80 802 участници на възраст от 35 до 69 години. През деветте години на проследяване 2482 участници са починали, като около 60% от тези смъртни случаи са причинени от рак.
Експертите са установили, че яденето на малки риби намалява риска от преждевременна смърт сред жените. Освен това, за значителен ефект, е достатъчно да ядете такава риба веднъж месечно.
Млад работник застреля трима от колеги си и се самоуби
102-годишен български ветеран от ВСВ разкри тайната на дълголетието си
Мъж и жена продадоха дъщеря си, цената е шокираща
Облаци над Черноморието
Защо ни боли глава през нощта?
Страшна екокатастрофа заплашва България
Убийствени цифри! Колко медала има Насар в последните 6 големи първенства и колко всички останали в тима
Никога не правете тези вредни неща преди лягане
