Яденето на тази риба може да удължи живота ви
Тя често се яде цяла - с главата, костите и всички органи
Учени от Медицинския факултет на университета Нагоя в Япония установиха, че яденето на определена риба е свързано с намалена смъртност по много причини. Резултатите от изследването им са публикувани в списанието Public Health Nutrition.
Говорим за малки риби. В Япония например са разпространени белият костур, мойвата, японската мириня и малките сушени сардини. Такава риба често се яде цяла: с главата, костите и всички органи. Според авторите тези компоненти са богати на микроелементи като калций и витамин А. Екипът е изследвал общо 80 802 участници на възраст от 35 до 69 години. През деветте години на проследяване 2482 участници са починали, като около 60% от тези смъртни случаи са причинени от рак.
Експертите са установили, че яденето на малки риби намалява риска от преждевременна смърт сред жените. Освен това, за значителен ефект, е достатъчно да ядете такава риба веднъж месечно.
Почина легендата на "Локомотив" Горна Оряховица Иван Василев
Нови правила за вторите пенсии: повече избор, различни прагове и промени в изчисленията
Седмицата от 22 декември носи много енергия за Козирог и Водолей - емоции, фокус и ново начало
Защо швейцарците хвърлят сладолед на земята в новогодишната нощ
Числото 21 отваря Божествен портал: четири зодии ще усетят началото на щастлив нов цикъл
Неделни ритуали за рестарт на ума и тялото преди новата седмица
Коледни чудеса ще озарят съдбата на три зодии - промяната вече е започнала
Защо яденето на една и съща закуска всеки ден може да е по-добро, отколкото си мислите
Парите чукат на вратата в неделя за четири зодии - изненадата идва тихо, но с късмет
Гъсти мъгли и ограничения за тирове по магистралите в навечерието на празниците
Почитаме света мъченица Юлиания - символ на вяра, сила и духовна победа
Защо продължаваме да избираме сходен тип партньори в любовта
