Яденето на тази риба може да удължи живота ви
Тя често се яде цяла - с главата, костите и всички органи
Учени от Медицинския факултет на университета Нагоя в Япония установиха, че яденето на определена риба е свързано с намалена смъртност по много причини. Резултатите от изследването им са публикувани в списанието Public Health Nutrition.
Говорим за малки риби. В Япония например са разпространени белият костур, мойвата, японската мириня и малките сушени сардини. Такава риба често се яде цяла: с главата, костите и всички органи. Според авторите тези компоненти са богати на микроелементи като калций и витамин А. Екипът е изследвал общо 80 802 участници на възраст от 35 до 69 години. През деветте години на проследяване 2482 участници са починали, като около 60% от тези смъртни случаи са причинени от рак.
Експертите са установили, че яденето на малки риби намалява риска от преждевременна смърт сред жените. Освен това, за значителен ефект, е достатъчно да ядете такава риба веднъж месечно.
Спипаха контрабандни над тон дизелово гориво и над 100 литра ракия при акция край Плевен
Елхата в Несебър грейва днес – коледната магия започва с крокодилче и писма до Дядо Коледа
СДВР затяга мерките за протеста-изграждат се КПП-та
Инсултът настъпва внезапно-как да се предпазиш
Ето защо Алисия не ходи по мачове
България се топи-населението в трудоспособна възраст е намаляло с 19,1%
Доналд Тръмп си е направил ЯМР, обеща да покаже резултатите
Разбра се кой е загиналият полицай в София
Кола се вряза в заведение за бързо хранене във Враца, двама пострадаха (ВИДЕО)
