Рецепта за кюфтенца с киноа и кашкавал
Вкусно вегетарианско ястие
Необходими продукти:
киноа - 200 г;
лук - 3 - 4 стръка пресен лук или 1/2 глава стар;
яйца - 1 - 2 бр.;
кашкавал - 100 г;
брашно - 70 - 80 г за овалване;
мащерка - 1/2 ч.л.;
риган - 1/2 ч.л.;
магданоз - 1 - 2 стръка;
сол;
олио - за пържене.
Начин на приготвяне:
Киноата се залива със студена вода в съотношение 1:2, кипва се и се вари на тих огън около 15-20 минути. Зрънцата на киноата набъбват и стават прозрачни на цвят. Сварената киноа се изплаква със студена вода и се отцежда много добре. Оставя се настрана, за да изстине.
В отделен съд се смесват подправките, ситно нарязаният лук (по желание може леко да го задушите), настъргания кашкавал и едно яйце. Добавя се киноата и продуктите се объркват до получаването на еднородна смес.
С навлажнени ръце се оформят кюфтенца от киноа с големината на орех. Ако вегетарианските кюфтенца се разпадат, може да се добави още 1 яйце към сместа за спойка.
Оформените кюфтенца с киноа и кашкавал се овалват в брашно и се изпържват от двете страни до готовност в силно загрята мазнина, пише gotvach.bg
Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен
Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта
Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия
Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета
Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната
Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза
Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас
Експерт съветва как да се движим безопасно в снежна и заледена обстановка
Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара
Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката
Заради еврозоната българите пазаруват повече. Страхуват се да не изгубят парите си
Саудитски милиардер дари цялото си богатство и заживя скромно
