Рецепта за кюфтенца с киноа и кашкавал
Вкусно вегетарианско ястие
Необходими продукти:
киноа - 200 г;
лук - 3 - 4 стръка пресен лук или 1/2 глава стар;
яйца - 1 - 2 бр.;
кашкавал - 100 г;
брашно - 70 - 80 г за овалване;
мащерка - 1/2 ч.л.;
риган - 1/2 ч.л.;
магданоз - 1 - 2 стръка;
сол;
олио - за пържене.
Начин на приготвяне:
Киноата се залива със студена вода в съотношение 1:2, кипва се и се вари на тих огън около 15-20 минути. Зрънцата на киноата набъбват и стават прозрачни на цвят. Сварената киноа се изплаква със студена вода и се отцежда много добре. Оставя се настрана, за да изстине.
В отделен съд се смесват подправките, ситно нарязаният лук (по желание може леко да го задушите), настъргания кашкавал и едно яйце. Добавя се киноата и продуктите се объркват до получаването на еднородна смес.
С навлажнени ръце се оформят кюфтенца от киноа с големината на орех. Ако вегетарианските кюфтенца се разпадат, може да се добави още 1 яйце към сместа за спойка.
Оформените кюфтенца с киноа и кашкавал се овалват в брашно и се изпържват от двете страни до готовност в силно загрята мазнина, пише gotvach.bg
Италия изгони опасния имам от Торино, подклаждал джихад срещу християните
Жители блокираха движението при "Улеят на смъртта" в Пловдив
Гърция обяви червен код заради Бурята „Адел“
Бургас е домакин на Европейското първенство по спортни танци 2025
Красиви български имена празнуват днес
Важно за хората с мигрена
Сензация в "Игри на волята"
Числото 26 за 4 зодии ще донесе увереност в собственият им път
Търг за произведение на Реноар започва от 1 милион евро
Нов скок в цените на горивата
Коледна надбавка 120 лв. за пенсионерите-на дневен ред в парламента
Тагарев: Ако падне Украйна - ние сме следващите
