Яжте слънчева туршия в жегите, за да сте здрави!
Кулинарният спец Иван Звездев разкри, че фрементацията й е много полезна за организма ни
В жегите наблегнете на традиционните български ястия, съветва Иван Звездев. Кулинарният спец каза в ефира на бТВ как лесно да си приготвим слънчева туршия.
„Овалвайте краставичките в сол в шепата си. Сложете ги в буркан. Налейте вода, колкото да ги покрие. Може да добавите копър. За 1-2 дни са готови и после трябва да ги приберете на студено“, каза Звездев.
Ферментацията им е много полезна, уверява той.
Ферментиралите храни се борят с доста вредни бактерии в нашия организъм и ги уморяват, подчерта кулинарният гуру.
Студената лятна супа с много домати, чесън, краставици е другото полезно ястие в жегите.
„Към тях се прибавят зехтин и оцет. Слагат се в блендъра и се стриват. Това нещо е много по-добре да си го носите на плажа, отколкото оранжада, бира и т.н. Пийте от него по цял ден. Освен това се отслабва. Доматът има вещество с антираково действие“, каза още Звездев.
Никола Цолов с трето място в спринта в Абу Даби
Унгария блокира резервния план на Еврокомисията за финансиране на Украйна
Кметът на Несебър откри изложба, посветена на Никулден
6 години без кралицата на комедията Стоянка Мутафова! Жената, която караше България да се смее!
Ченгене скеле празнува Никулден
Всички ще питат за още, опитат ли тези рибни кюфтенца с доматен сос
Как душата на починалия се сбогува с роднините си
Защитният саркофаг на АЕЦ Чернобил е повреден
18-годишен от Сливен нарисува иконата, която поведе литийното шествие в Бургас
Таксите в частните детски градини скачат след Нова година
На 3 зодии им предстои най-щастливият период
