Яжте слънчева туршия в жегите, за да сте здрави!
Кулинарният спец Иван Звездев разкри, че фрементацията й е много полезна за организма ни
В жегите наблегнете на традиционните български ястия, съветва Иван Звездев. Кулинарният спец каза в ефира на бТВ как лесно да си приготвим слънчева туршия.
„Овалвайте краставичките в сол в шепата си. Сложете ги в буркан. Налейте вода, колкото да ги покрие. Може да добавите копър. За 1-2 дни са готови и после трябва да ги приберете на студено“, каза Звездев.
Ферментацията им е много полезна, уверява той.
Ферментиралите храни се борят с доста вредни бактерии в нашия организъм и ги уморяват, подчерта кулинарният гуру.
Студената лятна супа с много домати, чесън, краставици е другото полезно ястие в жегите.
„Към тях се прибавят зехтин и оцет. Слагат се в блендъра и се стриват. Това нещо е много по-добре да си го носите на плажа, отколкото оранжада, бира и т.н. Пийте от него по цял ден. Освен това се отслабва. Доматът има вещество с антираково действие“, каза още Звездев.
Русия с мащабна атака по Киев преди срещата между Зеленски и Тръмп
Защо сексуалният ви живот може да страда
НЗОК: Няма ограничение за броя направления за специалисти, когато има медицинска необходимост
Коледна трагедия: Двама мъже изчезнаха по време на традиционно коледно къпане
Четирима европейци са в неизвестност, след като туристическа лодка в Индонезия потъна
Почина личност с голям принос за Варна
Жестоката болест на Сам Деру се отразява на Локомотив и Мони Николов
Зарежете дънките - това е тенденцията за панталони
Ненадмината рецепта за коледни кюфтета с пуешко и спанак - вкус, който ще ви изненада
Мечките нападат, но каква е истинската причина в Япония да се яде месото им
Внимание! Ураганен вятър връхлита България
Нотариалната камара настоява: Завещанията да се обявяват публично пред наследници
