Яжте слънчева туршия в жегите, за да сте здрави!
Кулинарният спец Иван Звездев разкри, че фрементацията й е много полезна за организма ни
В жегите наблегнете на традиционните български ястия, съветва Иван Звездев. Кулинарният спец каза в ефира на бТВ как лесно да си приготвим слънчева туршия.
„Овалвайте краставичките в сол в шепата си. Сложете ги в буркан. Налейте вода, колкото да ги покрие. Може да добавите копър. За 1-2 дни са готови и после трябва да ги приберете на студено“, каза Звездев.
Ферментацията им е много полезна, уверява той.
Ферментиралите храни се борят с доста вредни бактерии в нашия организъм и ги уморяват, подчерта кулинарният гуру.
Студената лятна супа с много домати, чесън, краставици е другото полезно ястие в жегите.
„Към тях се прибавят зехтин и оцет. Слагат се в блендъра и се стриват. Това нещо е много по-добре да си го носите на плажа, отколкото оранжада, бира и т.н. Пийте от него по цял ден. Освен това се отслабва. Доматът има вещество с антираково действие“, каза още Звездев.
Внимание! Ако сте купили някой от тези продукти от Temu и Shein, не го използвайте, опасен е
Гадно ми е, че остарявам, призна Зуека
Ваксините не причиняват аутизъм, казаха от СЗО
Защо в Хърватия проклеха еврото
От 30 г. се занимавам с недвижими имоти, през 25 от тях се говори за "балон" на цените, казва брокер
Започна операцията по изтегляне на кораба „Кайрос“ край Ахтопол
Къде се е намирал първият български мол
България е била приета в ООН преди точно 70 години
Бъдни вечер под натиск: Между 30 и 40 лева излиза храната на човек за празничната трапеза
Българските протести оглавиха първа страница на "Ню Йорк Таймс"
Живия Нострадамус направи тежко предсказание за Путин за 2026 г.
Последният мач на Джон Сина: Краят на легендата в WWE
