Яжте слънчева туршия в жегите, за да сте здрави!
Кулинарният спец Иван Звездев разкри, че фрементацията й е много полезна за организма ни
В жегите наблегнете на традиционните български ястия, съветва Иван Звездев. Кулинарният спец каза в ефира на бТВ как лесно да си приготвим слънчева туршия.
„Овалвайте краставичките в сол в шепата си. Сложете ги в буркан. Налейте вода, колкото да ги покрие. Може да добавите копър. За 1-2 дни са готови и после трябва да ги приберете на студено“, каза Звездев.
Ферментацията им е много полезна, уверява той.
Ферментиралите храни се борят с доста вредни бактерии в нашия организъм и ги уморяват, подчерта кулинарният гуру.
Студената лятна супа с много домати, чесън, краставици е другото полезно ястие в жегите.
„Към тях се прибавят зехтин и оцет. Слагат се в блендъра и се стриват. Това нещо е много по-добре да си го носите на плажа, отколкото оранжада, бира и т.н. Пийте от него по цял ден. Освен това се отслабва. Доматът има вещество с антираково действие“, каза още Звездев.
Руски военни нахлуха в гранично украинско село и отведоха десетки жители
Разбиха престъпна група за разпространение на наркотици, има задържани
Спряно е преминаването на тирове на границата с Гърция
Тези 3 зодии най-накрая се отърват от дългове и заеми, ще получат големи пари преди Нова година
Олимпийският шампион Семен Новиков отказва централизираната подготовка
Разбиха голяма престъпна група за разпространение на наркотици
Мбапе изравни рекорда на Роналдо и му посвети гол
21/12/2025, Неделя 12:37
0
Джошуа предизвика Фюри: 24 часа да подпишеш
Първан Симеонов: Радев е пред труден избор
Девет убити при стрелба в таверна в ЮАР
Министър Георгиев за починалия в САЩ българин: Имам увереност в действията на американските власти
Шаби Алонсо защити Винисиус след освиркванията: Знаем, че можем по-добре
