Яжте слънчева туршия в жегите, за да сте здрави!
Кулинарният спец Иван Звездев разкри, че фрементацията й е много полезна за организма ни
В жегите наблегнете на традиционните български ястия, съветва Иван Звездев. Кулинарният спец каза в ефира на бТВ как лесно да си приготвим слънчева туршия.
„Овалвайте краставичките в сол в шепата си. Сложете ги в буркан. Налейте вода, колкото да ги покрие. Може да добавите копър. За 1-2 дни са готови и после трябва да ги приберете на студено“, каза Звездев.
Ферментацията им е много полезна, уверява той.
Ферментиралите храни се борят с доста вредни бактерии в нашия организъм и ги уморяват, подчерта кулинарният гуру.
Студената лятна супа с много домати, чесън, краставици е другото полезно ястие в жегите.
„Към тях се прибавят зехтин и оцет. Слагат се в блендъра и се стриват. Това нещо е много по-добре да си го носите на плажа, отколкото оранжада, бира и т.н. Пийте от него по цял ден. Освен това се отслабва. Доматът има вещество с антираково действие“, каза още Звездев.
Юксел Кадриев наистина е влюбен като ученик
Призив към пенсионерите: Плащайте само по този начин след Нова година
Радиаторът не топли? Водопроводчик разкри 3 лесни трика за повече топлина
Щастлив ерген празнува раздялата с ергенка
22/12/2025, Понеделник 21:15
0
Ако шофьорите пренебрегнат това, може да съсипят двигателя на колата
Pantone обяви цвета на 2026 г.: Носи вътрешен мир
5 безотказни рецепти за детоксикация на тялото
На трапезата в сряда задължително сложете тези ястия!
Любим водещ на NOVA с голям гаф в ефир
Лошо спите, а не подозирате защо – отговорът е в леглото ви
Във вторник празнуват „скъпоценни“ имена, може да приготвите ей тая уникална вкусотия
Асоциацията на банките в България с важна информация за еврото
