Яжте слънчева туршия в жегите, за да сте здрави!
Кулинарният спец Иван Звездев разкри, че фрементацията й е много полезна за организма ни
В жегите наблегнете на традиционните български ястия, съветва Иван Звездев. Кулинарният спец каза в ефира на бТВ как лесно да си приготвим слънчева туршия.
„Овалвайте краставичките в сол в шепата си. Сложете ги в буркан. Налейте вода, колкото да ги покрие. Може да добавите копър. За 1-2 дни са готови и после трябва да ги приберете на студено“, каза Звездев.
Ферментацията им е много полезна, уверява той.
Ферментиралите храни се борят с доста вредни бактерии в нашия организъм и ги уморяват, подчерта кулинарният гуру.
Студената лятна супа с много домати, чесън, краставици е другото полезно ястие в жегите.
„Към тях се прибавят зехтин и оцет. Слагат се в блендъра и се стриват. Това нещо е много по-добре да си го носите на плажа, отколкото оранжада, бира и т.н. Пийте от него по цял ден. Освен това се отслабва. Доматът има вещество с антираково действие“, каза още Звездев.
Седем дела срещу OpenAI: Семейства твърдят, че ChatGPT е допринесъл за психични сривове и самоубийства
Рецепта за пълнена скумрия с орехи за Никулден
След рекордна година на поскъпване на имотите, сделки и цени натискат спирачка
Любен Дилов-син: Готови сме за нови избори, но трябва да помислим и за държавата
Лошото време не позволява евакуация на екипажа на танкера, заседнал край Ахтопол, заяви Антон Златанов
САЩ - Европа се разпада икономически и може да се срути цивилизационно до 20 години
Изтеглят заразена с листерия сьомга от голяма верига в България
Празнуваме Никулден, над 200 000 българи черпят днес
Как да създаваш по-привлекателно видео съдържание директно от телефона си
Ученици и учители искат 40-минутни часове
Меси посочи основните фаворите за Световното, липсата на един отбор отвори дискусия
Радикални промени за три зодии
