Ред тиквички, ред кайма и заливам със сос – сътворявам божествена вечеря
Нарекох ястието редена мусака
Ако не обичате тиквички, може би просто не знаете как да ги приготвите правилно! Каним ви да опитате обилно и вкусно ястие от тиквички, което ще бъде отлична възможност за вечеря.
Вместо да ги дълбаете, варите, пълните с кайма и пр., ние имаме за вас много по-лесен вариант – направете всичко в една тава, като просто редите слоеве тиквичка и кайма! Накрая залейте с вкусния сос и ще имате ястие за чиста десятка! Бързо си запишете необходимите продукти за тази Редена мусака с тиквички и кайма:
3-4 тиквички
600-700 гр. кайма
80 гр. ориз
1 глава лук
магданоз и копър – по 1/2 връзка
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. сладък червен пипер
сол и черен пипер
150 гр. Моцарела
За заливката:
300 гр. заквасена сметана
1 с.л. кетчуп
100-150 мл вода
сол и черен пипер на вкус
Начин на Приготвяне:
Нарежете младите тиквички на колелца.
Към каймата добавете сварения до полуготовност ориз, ситно нарязания лук, наситнените билки и чесъна, прекаран през преса за чесън.
Посолете на вкус, поръсете с черен пипер и добавете червения пипер, след което разбъркайте добре каймата.
Поставете тиквичките в тава за печене, като ги редувате с пластове кайма.
Красимир Вълчев опроверга: Родителските срещи не са трик срещу протеста
В отговор на критика на Тръмп: Зеленски заяви, че винаги е готов на избори
Бургаският държавен университет и „Арсенал“ АД с меморандум за стратегическо сътрудничество
Шантавите ритуали по света за Коледа
Новият план за парк „Витоша“ орязва ски зоната до 122 хектара и блокира бъдещето на зимния туризъм
КЗК погна МВР, „Български пощи“ и „Столичен автотранспорт“
Жълтите петна по спалното бельо изчезват с този неочакван продукт
Пухкава пълнена торта с Нутела – бърза, мека и много ароматна
Учени и магистрати в Бургас обединиха усилия срещу киберпрестъпността на национален форум
Топ астролог обяви най-щастливата зодия за следващите 20 години
Звездата от „Сексът и градът“ Ким Катрал се омъжи на тайнa церемония в Лондон
Най-лесният ябълков сладкиш „Три чаши“ – мека и ароматна домашна класика
