Ред тиквички, ред кайма и заливам със сос – сътворявам божествена вечеря
Нарекох ястието редена мусака
Ако не обичате тиквички, може би просто не знаете как да ги приготвите правилно! Каним ви да опитате обилно и вкусно ястие от тиквички, което ще бъде отлична възможност за вечеря.
Вместо да ги дълбаете, варите, пълните с кайма и пр., ние имаме за вас много по-лесен вариант – направете всичко в една тава, като просто редите слоеве тиквичка и кайма! Накрая залейте с вкусния сос и ще имате ястие за чиста десятка! Бързо си запишете необходимите продукти за тази Редена мусака с тиквички и кайма:
3-4 тиквички
600-700 гр. кайма
80 гр. ориз
1 глава лук
магданоз и копър – по 1/2 връзка
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. сладък червен пипер
сол и черен пипер
150 гр. Моцарела
За заливката:
300 гр. заквасена сметана
1 с.л. кетчуп
100-150 мл вода
сол и черен пипер на вкус
Начин на Приготвяне:
Нарежете младите тиквички на колелца.
Към каймата добавете сварения до полуготовност ориз, ситно нарязания лук, наситнените билки и чесъна, прекаран през преса за чесън.
Посолете на вкус, поръсете с черен пипер и добавете червения пипер, след което разбъркайте добре каймата.
Поставете тиквичките в тава за печене, като ги редувате с пластове кайма.
Николета Лозанова остана без рожден ден, заради критичното състояние на Боби Михайлов
Автентична 140-годишна рецепта за селски хляб с божествено хрупкава коричка
ПП-ДБ поиска оставката на кмета на Пловдив
Чудесен постен кекс с газирана вода – пухкав, ароматен и идеален за пости
Австрия прие закон, забраняващ носенето на забрадки в училище
Затварят за два часа кръговото кръстовище на летището в посока Бургас
Родените в тези 4 месеца са особено успешни в бизнеса
Филипинки дундуркат децата на Камелия
Обожавам турско пиде, а с тази рецепта на местен пекар винаги се получава перфектно
Предсказанията на Ванга за 2026 г.
Бялото ни завладява от обемните пуловери до букле силуети
