Ефектното мезе-руло, което ме отстрамва пред гостите
Яде се студено и разхлажда душата в жегите
Винаги приготвям това руло за гости и обирам всички комплименти! Не само е вкусно, но и много красиво, когато го нарежеш – идеалното лятно мезе за добре изстудено вино (или друго любимо ваше питие). Споделям с вас рецептата за невероятното Ледено руло с шунка и сирене:
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
4 яйца
4 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
2 супени лъжици заквасена сметана
1 щипка сол
Плънка:
200 г сирене
100 мл топено сирене или заквасена сметана
180 г шунка
ПРОЦЕДУРА:
Отделете белтъците от жълтъците и разбийте на сняг с щипка сол. Отделно разбийте жълтъците със сметаната, като добавяте по един жълтък.
Добавете белтъците с лъжица и разбъркайте бавно, за да остане сместа пенлива.
Накрая добавете сместа от бакпулвера и брашното и разбъркайте внимателно, за да не спадне обемът на яйцата.
Върху тава, застлана с хартия, разпределете готовата смес равномерно и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
Изпечената кора навийте в мокра кърпа и я оставете да изстине (заедно с хартията, която ще махнете по-късно).
Отделно разбийте сирене и топено сирене (сметана), след това добавете нарязана шунка и разбъркайте.
Намажете кората с плънката, след което я завийте отново в кърпа и я оставете в хладилника да стегне.
Непосредствено преди сервиране се нарязва на филийки и се сервира. Ако нямате време да приготвите кора, със същата плънка може да намажете предварително леко размекната във влажна кърпа вафлена кора.
Родителите на Никола Цолов не одобряват кака му Крисия за гадже
Краставиците скочиха с 30% за няколко месеца
Разделени ли са Деси Банова и Росен Плевнелиев
Мощен син джип катастрофира зрелищно край Казанлък
