Какво да правим през горещите летни дни? Златка Атанасова със съвети и препоръки
Най-опасните часове за излизане са от 11 до 16 часа
Как да се справим в жегите, за кои са опасни и какви превантивни мерки да предприемем са само част от въпросите, на които отговори Златка Атанасова - медицинска сестра и треньор, обучител по първа долекарска помощ. Едва ли има бургазлия, който да не познава Златка Атанасова, която се е отдала на това да помага на хората - първо като медицинска сестра, а после и като част от неправителствения сектор.
В нашия репортаж тя припомни, че жегите действат негативно на нашето тяло. Първият ѝ съвет е да се хидратира тялото, да се пие вода между 2 и 3 литра дневно, както и да се намалят кофеиновите и алкохолни напитки и да не подценяваме слънцето и да пазим кожата си със слънцезащитни кремове, може и с други предпазни средства като шапки и козирки. Най-застрашените възрастови групи са хората над 60/65г. и малките деца. Разбира се може да има застрашени хора и под 60 г.
Всичко зависи от общото състояние на организма и дали човекът има допълнителни придружаващи проблеми. Най-опасните часове за излизане са от 11 до 16 часа и препоръчвам да се приемат повече течности, течна храна като супи и таратор и да избягваме много мазните храни, каза Златка Атанасова. Повече вижте в нашия материал:
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
