Какво да правим през горещите летни дни? Златка Атанасова със съвети и препоръки
Най-опасните часове за излизане са от 11 до 16 часа
Как да се справим в жегите, за кои са опасни и какви превантивни мерки да предприемем са само част от въпросите, на които отговори Златка Атанасова - медицинска сестра и треньор, обучител по първа долекарска помощ. Едва ли има бургазлия, който да не познава Златка Атанасова, която се е отдала на това да помага на хората - първо като медицинска сестра, а после и като част от неправителствения сектор.
В нашия репортаж тя припомни, че жегите действат негативно на нашето тяло. Първият ѝ съвет е да се хидратира тялото, да се пие вода между 2 и 3 литра дневно, както и да се намалят кофеиновите и алкохолни напитки и да не подценяваме слънцето и да пазим кожата си със слънцезащитни кремове, може и с други предпазни средства като шапки и козирки. Най-застрашените възрастови групи са хората над 60/65г. и малките деца. Разбира се може да има застрашени хора и под 60 г.
Всичко зависи от общото състояние на организма и дали човекът има допълнителни придружаващи проблеми. Най-опасните часове за излизане са от 11 до 16 часа и препоръчвам да се приемат повече течности, течна храна като супи и таратор и да избягваме много мазните храни, каза Златка Атанасова. Повече вижте в нашия материал:
Да хвърляш пари не е смелост: Икономист разкритикува Мерц за бездействие
Грък ще спасява елитен тим от изпадане
Гала се появи по халат в ефир - вижте лукса, в който се лекува водещата
Дръжте прозорците си затворени: Голям пожар в Букурещ, гасят го роботи заради опасност от срутване
Изкуственият интелект посяга към туризма: Ще останат ли без работа туроператорите?
Пациентка осъди пластичен хирург за парализирана ръка след операция без информирано съгласие
Още едно бебе е на път в семейството на Башар Рахал?
Заплашват с убийство бащата на Сияна
4 дни до еврото: Как ще се плащат данъците
Софи Маринова изригна: Замесиха името ми в нагла измама с хапчета
Как да намалите щетите от алкохола с правилна храна
Малко известни трикове: Как да върнете сладостта на кисели мандарини
